Biter tungen i søvn: symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Du vil ikke vil si noe bortsett fra & # 8220; Ahi & # 8221; Etter at du biter språket. Dette vanlige problemet påvirker hovedsakelig barn, men kan også slå voksne. Selv om det ikke er statistikk over hvor mange mennesker som bærer språket, sier ekspertene at det skjer med alle fra tid til annen.

Mesteparten av tiden biter du ved et uhell tungen mens du spiser. Men bite språket er også vanlig under søvn. Kramper og enhver tilstand som forårsaker ansiktsmuskelspasmer kan forårsake bites av språket om natten.

Folket som bærer språket, er i fare for å utvikle sår, infeksjoner og en tilstand som kalles «8220; armering & # 8221; på tungen. Så det er viktig å se etter en behandling hvis du finner ut at du biter tungen din.

Bittende tungen under søvnårsaker

Det er flere grunner til at du kan bite tungen din i søvn. Når en person biter tungen i løpet av dagen, er han mest sannsynlig bevisst. Det er imidlertid mer sannsynlig å bite tungen ubevisst om natten. I de fleste tilfeller fører en underliggende medisinsk tilstand til å bite språket under søvn.

Bruxisme

Bruxisme, eller sliping og stramming av tennene, er et vanlig bevegelsesproblem som kan påvirke deg under søvn. Mesteparten av tiden treffer han tennene og kjever, forårsaker ømhet, smerte og skader. Men bruxismen kan også indusere en person til å bite tungen og kinnene. Legene er ikke sikker på hva det gir nøyaktig bruxismen, men de tror det har noe å gjøre med drømmen eller kanskje spenningen under søvn.

Ansiktsmuskelspasmer

Muskelspasmene i ansikts- og kjeven kan forårsake tungebitt om natten. Denne tilstanden er mer vanlig observert hos barn og gjør ofte haken mot en ukontrollabel måte under søvn.

Folk som lider av disse spasmene, er ikke i stand til å kontrollere musklene i ansiktet og kjeften under søvn og ofte bårer språket. Denne tilstanden kalles også & # 8220; Mioclono FaceLosandiBular & # 8221;.

Illebal bruk av narkotika

L’MDMA, også kjent som & # 8220; Molly & # 8221; og ecstasy er et ulovlig stoff som provoserer ekstreme eufori. Det ser også ut til å forårsake bruxisme, noe som kan forårsake alvorlig skade på tenner, kinn og tunge.

Mens eksperter ikke er akkurat sikker på hva bruxismen forårsaker hos mennesker som har tatt MDMA, tror noen at MDMA kan intensivere ønsket om å bite eller tygge. Forskning & # 8211; Undersøkelser På rotter antyder at MDMA kan føre til redusert evne til å holde kjeftene åpne.

Lyme’s sykdom

Lyme sykdom er ikke en meget godt forstått sykdom. Men det ser ut til å forårsake problemer med sentralnervesystemet og til kroppens refleksjoner. Dette kan gjøre deg ved et uhell å bite tungen eller kinnene dine. Andre tegn på Lyme sykdom inkluderer:

 • Anomaløs følsomhet for varme og kulde
 • utmattelse
 • Eloquio
 • Hyppig diaré
 • Visjonendringer
 • Generalisert smerte og prikking

Nattkampuler

Nattkampulykker er en vanlig årsak til å bite språket. De med epilepsi mister kontrollen av ens kropp under et angrep. Dette kan få dem ubevisst å bite språket. Vanligvis oppstår bittene på spissen og på sidene av språket. Av 50 millioner mennesker rundt om i verden Ha l’epilepsi.

Rytmisk bevegelsesforstyrrelser

Forstyrrelsen av den rytmiske bevegelsen slår mens en person er søvnig eller sover. Induserer en person til å gjenta kroppsbevegelser igjen og igjen. For det meste lider barna av denne tilstanden. Det kan få dem til å produsere summende lyder, kroppsbevegelser som rocking og hodestøtter eller rullende. Disse bevegelsene kan være raske og kan forårsake språkbitt.

Nattlig apné

L’Nattapné forårsaker ikke språkets bite, men språket er vanlig i mange mennesker med nattapné. Dette skyldes at folk med nattapné ofte har spesielt store språk eller munnmuskler som er avslappet på en unormal måte under søvn.

Avslappede muskler og et godt språk kan føre til å bite språket. Andre tegn på nattapné inkluderer:

 • snorking sterk
 • panting under søvn
 • Morgen hodepine
 • Overdreven dagtid døsighet

Biter tungen under søvnsymptomer

Det er ikke alltid lett å bestemme at du biter tungen din når du sover. Det er imidlertid noen tegn som kan gjøre det lettere å identifisere språkets nattlige bite. Disse inkluderer:

 • Språkblødning
 • Rødhet eller hevelse av språket
 • smerte
 • Kutt eller tegn på språket
 • Sår på tungen
 • Råkanter scalloped på tungen

Behandling for å bite språket

Behandling for å bite språket innebærer behandling av den underliggende tilstanden.

Som lider av nightnight bruxisme eller nattapné kan dra nytte av # 8217; bruk en paragliange om natten. Snakk med en tannlege eller en lege om hva som er det beste for din tilstand. L’Nattapné kan også behandles med:

 • Vekttap
 • Slutte å røyke (dette kan være vanskelig, men en lege kan hjelpe deg med å finne et gulv for å slutte å røyke egnet for deg)
 • CPAP Machine
 • kirurgi

Hvis bruken av ulovlige stoffer biter tungen din under søvn, er avbrudd av stoffet generelt tilstrekkelig til å stoppe symptomene. Hvis du trenger hjelp til å gi opp medisiner eller fortsatt ha helseproblemer etter avbrudd, kontakt lege.

Nattkriser forårsaket av epilepsien er de beste tilbudene med antiepileptiske stoffer. Selv de som lider av muskelspasmer til ansiktet og kjeven om natten, kan dra nytte av antiepileptiske stoffer, Ifølge forskere.

De fleste barn utvikler rytmiske bevegelsesforstyrrelser. Men hvis barnet ditt har skadet seg under søvn, bør du snakke med barnelege.

De med Lyme sykdom skal holde seg til behandlingsplanen til legen din. Vanligvis innebærer dette en blanding av antibiotikum og støtterapier som bidrar til å redusere symptomene.

Language lesjoner helbreder vanligvis raskt uten medisinsk inngrep. Men hvis du oppdager en, rødhet, overdreven blødning, pus eller lacerations, bør du konsultere en lege.

Biter språket i søvnforebygging

Hvis du i det siste hadde problemer med å bite språket ditt under søvn, er det noen ting du kan gjøre for å hindre at det skjer i fremtiden.

Søvnstudie

Som nevnt ovenfor, for å behandle bitt av språket er det nødvendig å behandle de underliggende forholdene som forårsaker problemet. Be en lege om å anbefale en spesialist som kan kjøre et hvilemodus, er en måte å gå til bunnen av problemet.

Dette innebærer å bruke en eller to netter i et opphold for å sove. Der vil en søvnekspert registrere noen av kroppens funksjoner med elektroder og skjermer.

Opptak av # 8217; hjernebølgeaktivitet, øyebevegelse, muskelton, hjerterytme og respirasjonshastighet kan hjelpe legen din å avgjøre hva språket ditt gjør deg. De kan derfor råde deg til riktig behandling for deg.

paradikere

For mange mennesker som biter språket, kan iført en paradisje hindre fremtidig skade. Siden alles munn er annerledes, snakker han med en tannlege eller en lege av typen barrierer bedre for deg. Du vil kanskje få en personlig paradisist som passer perfekt til tennene dine. Eller du kan velge å kjøpe en billigere og ikke-tilpasset versjon.

Reduserer stress

En av hovedårsakene til nattbruxisme som fører til å bite språket er stress. For å redusere risikoen for å bite språket, bør du fokusere på å redusere stress i løpet av dagen. Hvis du føler deg mindre rolig enn du vil, kan du kanskje prøve noen avslappeteknikker som dyp pusting, meditasjon eller yoga.

Ikke bruk ulovlige rusmidler

Unngå ulovlige stoffer, inkludert MDMA, som øker risikoen for bruxisme. Jo større dosen og frekvensen av din bruk av MDMA, desto større er oddsen som du kan oppleve negative bivirkninger.

Medisinering

Hvis du tar antikonvulsing medisiner, må du sørge for at du tar medisiner som foreskrevet, kan bidra til å forhindre kramper og biter av språket. Hvis du fortsatt finner kramper eller biter av tungen under narkotikainntaket, spør legen din om å justere dosen.

Ta bort

Alle kropper språket fra tid til annen. Men de som bårer språket ofte under søvn, har imidlertid ofte underliggende medisinske forhold som bør behandles for å redusere symptomene. Behandling av bitt av språket innebærer ansikt til en hvilken som helst eksisterende tilstand, som nattapné og epilepsi og # 8217;.

Hvis du ikke er sikker på hva du biter tungen din, kan det være nyttig å delta i et sovestudio. Snakk med en lege for å finne ut hvordan du har en og hvordan du kan dra nytte av søvn.