Biskop Veggtykkelse: Årsaker og behandling

Introduksjon

Din urinblære er et ballongformet organ som stiller nyrene til den frigjøres gjennom urinrøret. Blæren er i bekkenhulen mellom bekkenben. Kan motstå 2 urin kopper.

Når blæren fylles opp med urin, slapper av blærenes muskler. Når det er på tide å urinere, kontrakter blæren-veggmusklene for å bidra til å presse «8217 urinen ut av # 8217; urinrøret.

En fortykkelse av blæren veggen kan være et tegn på forskjellige medisinske forhold. Det er vanligvis også ledsaget av andre symptomer. Mange av disse forholdene kan enkelt behandles med en tidlig diagnose.

Det er viktig å rapportere til legen din noen endringer i urinvaner. Blæreinfeksjoner, for eksempel, kan føre til nyre infeksjoner. Disse kan være seriøse nok hvis ikke behandlet tidlig.

Biskop veggtykkelse

Blærens muskuløs vegg har en tendens til å bli kraftigere hvis du må jobbe mer for å urinere. Det kan også tykkere hvis det er irritert og betent. Selv helbredelsen av blæren veggen kan forårsake fortykning;.

Vanlige årsaker til’fortykning av blæren veggen inkluderer:

Betennelse på grunn av urinveisinfeksjon (UTI)

En UTI er ofte et resultat av bakterier som kommer inn i # 8217; urinrøret og deretter i blæren. Disse infeksjonene er mer vanlige blant hunnene sammenlignet med menn.

Urinveisinfeksjoner er ofte forbundet med samleie, men en kvinne som ikke er seksuelt aktiv, kan også utvikle en infeksjon på 8217; blære. Dette er rett og slett på grunn av mengden bakterier i og rundt skjeden.

En av de viktigste svarene på en UTI er betennelse i blæren veggen, en tilstand som kalles cystitis. L’Langvarig betennelse kan bringe til veggen fortykning. Noen andre årsaker til blærebetennelse inkluderer betennelsen utløst av behandlinger mot kreft, for eksempel stråling og kjemoterapi, eller L’langvarig bruk av et kateter.

Mørket av ikke-kreftfritt stoff

Unormal stoffvekst i blæren veggen forårsaker veksten av svulster og veggtykkelsen. Godign (godartede) tumorer inkluderer papillomas. I noen tilfeller kan virusene være årsaken til disse vekstene.

Andre godartede blærer tumorer inkluderer leiomiomi, men disse er sjeldne. Stammer fra overdreven vekst av glatte muskelceller i blæren.

Fibroids er en annen ernignant tumor i blæren. Den unormale veksten av fibrøst bindevev i blæreveggen forårsaker dem.

Kreft

Kreft (Maligni) Tumorer har en tendens til å danne først i nærmeste veggmontering av blæren. Dette belegget er kjent som et overgangs epithelium.

Unormal cellevekst i blæren veggen kan være relatert til tobakksrøyk eller all eksponering for kjemikalier. Også L’Kronisk blæreveggirritasjon eller den forrige strålingseksponeringen kan være skyldige.

Hemorragisk cystitis

Noen ganger # 8217; irritasjon og # 8217; betennelse i blæren veggen forårsaker blødning fra blærebelegget. Dette regnes som hemorragisk blærebetennelse. Årsakene kan inkludere:

  • radioterapi
  • kjemoterapi
  • A’infeksjon
  • Eksponering for visse kjemikalier, for eksempel insektmidler eller fargestoffer

Amyloidose

L’Amyloid er en type unormalt protein produsert i benmarget. L’Amyloidose er akkumulering av amyloid i et organ. Blæren er en av de mange kroppene som kan være sårbare for denne sykdommen, men det er ikke vanlig.

Nyresykdom på terminalstadiet kan utløse den unormale veksten av # 8217; amyloid når dialyse ikke filtrerer amyloidet; Amyloid som kan være tilstede. Selv autoimmune inflammatoriske sykdommer, som reumatoid artritt, kan utløse L’så vel som andre forhold. C’Det er også en arvelig versjon kalt familie amyloidose.

Offentlige av blæreutløpet

L’Obstruksjon av blærens utløp (BOO) er en blokk på bunnen av blæren hvor du tømmer i # 8217; urinrøret. For menn kan en prostataforstørrelse eller prostatakreft forårsake boo. Andre årsaker til boo for menn og kvinner inkluderer:

  • Vesico beregninger
  • tumorer
  • Cicatrial stoff i # 8217; urinrøret

Hva er symptomene?

Symptomene på’fortykning av blærveggen refererer vanligvis til endringer i urinvaner. Du kan urinere oftere, eller du kan legge merke til at følelsen er annerledes når du slapper av. Du kan også merke endringer i urinen selv.

De underliggende årsakene, som for eksempel infeksjoner eller svulster, kan føre til noen av følgende symptomer:

Feber

Cystitis kan forårsake feber med lav karakter. Feber er et symptom på mange forhold. Men hvis feberen utvikler seg samtidig med symptomene knyttet til blæren, kontakt legen umiddelbart.

Smerte under urinering

Den smertefulle urinering er også et symptom på mange forhold, alt fra seksuelt overførbare sykdommer (MST) til blærekreft. A’blære eller nyreinfeksjon kan også forårsake en brennende følelse under vannlating. Dette er en av de sikreste signalene du bør se etter en medisinsk behandling snart.

Haster eller problemer med å urinere

En blæreforstyrrelse kan gjøre det vanskelig å helt tømme blæren. Dette kan forårsake hyppig vannlating, følelse av alltid urinering eller begge ting.

Når blæren veggen tykkere, kan blæren kanskje ikke beholde så mye urin som det normalt gjør. Dette kan skape den presserende følelsen av å måtte urinere oftere. Boo kan også gjøre det vanskeligere å urinere.

Urin overskyet eller blod i urinen

Du kan også se en liten mengde blod i urinen. Noen ganger skjer dette for noe ufarlig som en slitsom trening. Det kan også være et tegn på blærebetennelse, blærekreft eller et annet problem i urinveiene.

Ofte kan blod i urin bare ses under mikroskopet. Hvis du kan se blodet selv i urin, eller hvis du oppdager at urin blir uklar, kontakt legen din, selv om du ikke har andre symptomer ennå. Det kan være et tegn på forskjellige potensielt alvorlige forhold. Det er bedre å få en tidlig diagnose så snart som mulig.

Urin stinkende

L’urin stinkende eller urin eller urin med en veldig sterk lukt kan ganske enkelt være relatert til mat eller drikke du har konsumert nylig. Det kan imidlertid være et tegn på infeksjon. En gang behandlet effektivt A’blæreinfeksjon, den dårlige lukten skal forsvinne.

Tykkelse av blæren veggen hos menn og kvinner

Årsakene ved foten av en vegg av den fortykkede blæren kan variere mellom menn og kvinner.

Boo er mer vanlig blant menn, fordi det ofte er knyttet til prostata problemer. En ingrossata prostata tvinger blæren til å jobbe mer for å tømme urinen. Dette forårsaker igjen blæren veggtykkelsen. Prostatabehandling kan bidra til å redusere belastningen på blæren.

Ivus er mer vanlig blant kvinner. Nøyaktig behandling kan lindre spenning på blæren og la de blåsede veggene komme tilbake til normal.

Hvordan dette er diagnostisert?

Hvis du merker å tykke symptomer på blæren eller noe symptomer knyttet til urinveisystemet, kontakt legen din.

Du vil sannsynligvis gjennomgå flere tester, som en Urinanalyse på 8217. For denne testen kontrolleres en prøve av urinen for tegn på infeksjon, blodlegemer eller unormale proteinnivåer. Hvis legen din mistenker en blærekreft, vil også sjekke tumorceller.

Hvis kreft er en mulighet, kan en cystoskopi også utføres. Under denne prosedyren drives en subtil og fleksibel søker langs urinrøret for å kontrollere jakken til urinrøret og blæren. En cystoskopi kan også evaluere de tilbakevendende infeksjonene i urinveiene.

Videre kan en kvinne gjennomgå en bekkenundersøkelse for å diagnostisere en infeksjon eller annen lidelse på 8217.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Behandling av en vegg av den tykkeste blæren betyr å behandle den underliggende tilstanden som forårsaket endringen i veggen.

For eksempel inkluderer IVU-behandling vanligvis en syklus av antibiotikabehandling. For å forhindre urinveisinfeksjoner, praksis god hygiene. Gni fra forsiden til baksiden for å redusere risikoen for at bakterier fra RightEon nå urinrøret.

Kirurgi kan fjerne godartede svulster som forårsaker symptomer. Tumorer gjenopptar vanligvis ikke.

Noen ganger kan til og med kreftveksten fjernes med kirurgi. Ytterligere kreftbehandlinger kan også være nødvendig, for eksempel kjemoterapi eller stråling.

Prostatabehandling er et noe kontroversielt tema. Prostata kirurgi kan noen ganger føre til inkontinens eller erektil dysfunksjon. Hvis prostata symptomer er mindreårige, kan legen anbefale en klokke-og-vente tilnærming til regelmessig overvåkingsprostata. Prostata kreft er ofte en langsom vekstkreft. Dette betyr at aggressiv behandling ikke alltid er den beste.

Hvis L’Overdreven tømming av blære på grunn av presserende inkontinens er et problem, kan legen anbefale antikolinerge legemidler. Disse stoffene slapper av i muskeldetruderen til blæren.

Hvis urinretensjon oppstår på grunn av BOO, kan legen foreskrive medisiner, for eksempel tamsulosin, for å hjelpe strømmen av urinen til å være sterkere.

L & # 8217;

En rekke forhold kan utløse blæren veggtykkelsen. Hvis du mistenker at du har en tilstand som forårsaker problemer med blæren, kontakt legen din, selv om alle «8217, begynner bare en liten ulempe. På denne måten vil du unngå symptomene dine verre. Noen blæreforhold kan føre til potensielt dødelige nyreproblemer.

Tidlig behandling kan forhindre langvarig skade og gi rask lettelse for irriterende symptomer.