Biromantisk er det samme som panomantiske? Og 8 andre vanlige spørsmål

Del på Pinterest

Hva betyr nøyaktig Biromantico?

Biromantiske mennesker kan være romantisk tiltrukket av folk på to eller ned, med andre ord, flere sjangre.

Avviker fra biseksualiteten som et biromantisk er bekymret for den romantiske attraksjonen, ikke L’seksuell tiltrekning.

Hva du mener med & # 8221;?

Prefikset & # 8220; BI – & # 8221; betyr <2220; to & # 8221;, men biseksualitet og biromantisk påvirker ikke bare to kjønn.

Slekten er ikke et spor: med andre ord, & # 8220; menn & # 8221; og & # 8220; kvinner & # 8221; De er ikke de eneste kjønnene som du kan identifisere deg selv.

Noen som ikke er binær, identifiserer ikke utelukkende som en mann eller en kvinne.

Nonbinary er en generisk begrep som inneholder mange individuelle identiteter, som bigender, pangender, kjønnsflid og landsdere, for å nevne noen få.

Meningen med & # 8220; biseksuell & # 8221; og & # 8220; Biromantico & # 8221; kan omfatte ikke-binære mennesker, og derfor handler biseksualitet og biromantisk som attraksjonen for to eller flere kjønn.

Hva et aspekt har i praksis være biromantisk?

Å være biromantisk virker forskjellig fra forskjellige mennesker. Det kan se ut som:

 • Romantisk attraksjon for menn og kvinner, men ikke for ikke-binære mennesker
 • Romantisk attraksjon for ikke-binære menn og mennesker, men ikke for kvinner
 • Romantisk attraksjon for kvinner og ikke-binære mennesker, men ikke for menn
 • Romantisk attraksjon for menn, kvinner og personer med visse ikke-binære identiteter
 • Romantisk attraksjon for folk i alle kjønnsidentiteter
 • Romantisk attraksjon for ikke-binære mennesker av ulike kjønnsidentiteter, men ikke binære mennesker (dvs. folk som identifiserer seg utelukkende som menn eller kvinner)

Hvis du er biromantisk, kan du finne deg i forhold til ett eller flere av de følgende uttalelsene:

 • Finn at sjangeren ikke er en viktig faktor for deg når det gjelder å bestemme seg med de som går ut og for å engasjere seg.
 • Du ville ha sentimentalforhold med folk som faller inn i en kjønnsgruppe og folk som faller innenfor en annen kjønnsgruppe.
 • Når du forestiller deg en fremtidig romantisk partner, tenker du ikke alltid noen av samme kjønn.

Husk, ikke C’Det er en måte å være Biromantisk: Alle de biromantiske menneskene er unike. Dermed kan du være biromantisk uten å relatere med det ovennevnte.

Hvordan det er forskjellig fra # 8217; være Panomantico?

Panomantico betyr å ha evnen til å være romantisk tiltrukket av folk i alle kjønn.

Biromantico betyr å ha evnen til å være romantisk tiltrukket av folk i flere sjangere.

Biromantisk er litt og # 8216; åpen som det kan bety at du er romantisk tiltrukket av to, tre, fire, fem eller alle kjønnsgrupper.

Den panomantiske, D & # 8217, en annen del, gjelder alle kjønnsgrupper. Med andre ord, C’det er litt & # 8216; av overlapping.

Noen mennesker identifiserer seg som biromantics og breadsticks. Noen ganger bruker folk det biromantiske termen i stedet for breadstick for å spesifisere at de ikke er tiltrukket av alle kjønnsgrupper.

For eksempel kan noen bare bli tiltrukket av ikke-binære kvinner og mennesker, men ikke av menn. I dette tilfellet beskriver Biromantico dem godt, men fjern ikke.

Endelig er det opp til deg som en person å velge den beste etiketten eller etikettene.

Hvordan # 8217; å være Biromantico spurter med din seksuelle orientering?

Det er mulig å være både biromantisk og biseksuell. Dette betyr at du er tiltrukket av både romantisk og seksuelt av folk i flere sjangere.

Noen biromantiske mennesker har imidlertid seksuelle orienteringer som er forskjellig fra deres romantiske orientering.

Dette kalles & # 8220; blandet orientering & # 8221; O & # 8220; kryss orientering & # 8221; & # 8211; Når du er romantisk tiltrukket av en gruppe mennesker og seksuelt tiltrukket av en annen gruppe mennesker.

Her er noen eksempler på biromantiske mennesker med blandet orientering:

 • En biromantisk og aseksuell person er romantisk tiltrukket av folk av flere slag, men prøv liten eller ingen seksuell tiltrekning.
 • En biromantisk og homoseksuell kvinne er romantisk tiltrukket av mennesker mer slektninger, men det er bare seksuelt for kvinner.
 • En biromantisk og homoseksuell mann er romantisk tiltrukket av mennesker mer slektninger, men det er bare seksuelt tiltrukket av menn.
 • En biromantisk og heteroseksuell kvinne er romantisk tiltrukket av folk av flere sjangere, men det er bare seksuelt tiltrukket av menn.
 • En biromantisk og pansessuell person er romantisk tiltrukket av folk av flere sjangre, men det er seksuelt tiltrukket av alle kjønn. Kanskje de er romantisk tiltrukket av menn og ikke-binære mennesker, men ikke av kvinner.

Dette er bare noen få eksempler på hvordan du ser L’blandet orientering. Dette er ikke de eneste måtene å beskrive deg selv.

Slik at du kan være biromantisk og ikke biseksuell?

Jepp. Ofte, # 8220; biseksuell & # 8221; Det brukes til å beskrive både L’romantisk orientering som seksuell.

Imidlertid, som nevnt ovenfor, er blandet orientering en ting, og du kan være biseksuell uten å være biromantisk & # 8211; og vice versa.

Fordi det er så kontroversielt?

Mange tror at den seksuelle attraksjonen og den romantiske attraksjonen er det samme.

Noen sier at det biseksuelle ordet innebærer at du er romantisk tiltrukket av to eller ned, så vel som seksuelt tiltrukket av to eller flere kjønn.

I de senere år lærte vi at den blandede orienteringen er en ekte ting, og at det er mange måter å prøve attraksjonen på.

Hvordan deler du dette med folk i livet ditt?

Så, du innså at du er Biromantico. Rått! På dette punktet kan du fortelle folket i livet ditt.

For noen mennesker, som kommer ut i det åpne, kan det virke seremonious. For andre er det mer uformelt. Kommer ut kan være lik:

 • samle vennene dine og din familie personlig og fortell dem at du er biromantisk
 • Snakker ansikt til ansikt med dine kjære og forteller dem at du er biromantisk
 • Lag et innlegg på sosiale medier der du forklarer din romantiske orientering
 • Ser Netflix med din venn og sier tilfeldig: forresten, jeg er biromantisk!& # 8221;

Poenget er at det ikke er noen måte & # 8220; riktig & # 8221; Å virke biromantisk & # 8211; Det er opp til deg å bestemme hva som gjør at du føler deg rolig.

Når du går ut som en biromantisk, vil du kanskje bruke følgende diskusjonspunkter:

 • Begynn å si det C’det er noe du vil dele med dem. Av & # 8216; de er biromantiske.
 • Forklarer hva det betyr. Du kan si: Dette betyr at de er i stand til å bli tiltrukket av romantisk fra folk av flere typer & # 8221;. Kanskje han forklarer hvorfra kjønn du er tiltrukket.
 • Hvis du vil, forklarer du også din seksuelle orientering og forskjellen mellom romantisk og seksuell tiltrekning.
 • Fortell dem hva slags støtte du trenger. For eksempel kan du si: «Jeg vil gjerne snakke om følelser jeg føler. Jeg kan la ut av deg? & # 8221; O & # 8220; Du kan hjelpe meg å fortelle foreldrene mine?& # 8221; O & # 8220; Jeg ville bare fortelle deg hvorfor det er viktig for meg.& # 8221;

Hvis du kommer ut med noen i person, og du er nervøs for din reaksjon, kan det være lurt å ta med en venn til å støtte deg.

Du er ikke en fan av samtaler i person? Vurder ideen om å gå ut via SMS eller telefonsamtale. Mange kommer ut av sosiale medier, som hjelper dem med å snakke med flere mennesker samtidig og for å få kjærlighet og støtte fra de som omgir dem.

Hvor du kan lære mer?

For å lære mer om Biromanticism, se følgende online ressurser:

Du vil kanskje også bli med i lgbtiqa + lokale grupper, hvis du vil ha en ansiktsstøtte. Selv Facebook-grupper og Reddit Forums kan være en nyttig kilde til informasjon og støtte.

Husk at etikettene du velger å beskrive dine erfaringer, hvis det er, avhenger av deg. Ingen andre kan diktere hvordan man identifiserer eller uttrykker sin orientering.

Sian Ferguson er en freelance skribent og utgiver basert i Cape Town, Sør-Afrika. Hans skrifter dekker spørsmål knyttet til sosial rettferdighet, cannabis og helse. Du kan komme i kontakt med henne Twitter.