Bipolar Schizoon Disorder: Kjenn fakta

COS’er den bipolare schizoaffective lidelsen?

Schizoaffective Disorder er en rarisk type psykisk lidelse. Det er preget av symptomer på både schizofreni og symptomer på en forstyrrelse av humøret. Dette inkluderer mani eller depresjon.

De to typer schizoaffektiv lidelse er bipolar og depressant.

Episoder av mani forekommer i den bipolare typen. Under en manisk episode kan du skifte til å føle deg overdreven spent på å føle seg ekstremt irritabel. Du kan oppleve depressive episoder.

Folk som har depressive type erfaring episoder av depresjon.

Schizoaffective Disorder påvirker 0.3 prosent av mennesker i USA. Denne lidelsen påvirker menn og kvinner på samme måte, menn kan utvikle støyen tidligere i livet. Med tilstrekkelig behandling og behandling, kan denne lidelsen administreres effektivt.

Hva er symptomene?

Dine symptomer vil avhenge av forstyrrelsen av humøret. De kan variere fra mild til alvorlig og kan også variere avhengig av personen som opplever dem.

Legene klassifiserer generelt symptomer som maniacal eller psykotisk.

Maniacal symptomer er som de som er observert i bipolar lidelse. En person med maniacale symptomer kan virke hyperaktive eller overdreven rastløse, snakke veldig raskt og sove veldig lite.

Legene kan referere til symptomer som positive eller negative, men dette betyr ikke & # 8220; Good & # 8221; O & # 8220; dårlig & # 8221;.

Psykotiske symptomer ligner på schizofreni. Dette kan inkludere positive symptomer, for eksempel:

 • hallusinasjoner
 • delirious
 • uorganisert
 • uorganisert oppførsel

Negative symptomer kan oppstå når det ser ut til å mangle noe, som evnen til å føle seg fornøyd eller evnen til å tenke klart eller konsentrere seg.

Hva er årsakene til schizoaffektiv lidelse?

Det er ikke klart hva Schizoaffective Disorder forårsaker. Forstyrrelsen oppstår vanligvis i familier, så genetikk kan spille en rolle. Du har ikke sikkerheten om å utvikle sykdommen hvis et familiemedlem CE L & # 8217, men du har større risiko.

Selv komplikasjoner ved fødselen eller # 8217; eksponering for toksiner eller virus før fødselen kan bidra til utviklingen av denne lidelsen. Folk kan også utvikle en schizoaffektiv lidelse som følge av noen kjemiske endringer i hjernen.

Som den bipolare schizoaffektive lidelsen er diagnostisert?

Det kan være vanskelig å diagnostisere schizoaffektiv lidelse fordi den har mange av de samme symptomene på andre forhold. Disse symptomene kan vises på forskjellige tidspunkter. De kan også vises i forskjellige kombinasjoner.

Når du diagnostiserer denne typen schizoaffektiv lidelse, vil leger søke:

 • Mest maniske symptomer som oppstår sammen med psykotiske symptomer
 • Psykotiske symptomer som varer minst to uker, selv når symptomene på stemningen er under kontroll
 • En lidelse i stemningen som er tilstede for det meste av sykdomsforløpet

Blod- eller laboratorietester kan ikke hjelpe legen din diagnostisere schizoaffektiv lidelse. Legen kan utføre noen tester for å utelukke andre sykdommer eller forhold som kan forårsake noen av de samme symptomene. Dette inkluderer misbruk av stoffer eller L’epilepsi.

Hvordan den bipolare schizoaffektive lidelsen behandles?

Personer med den bipolare typen schizoaffektiv lidelse svarer vanligvis godt på en kombinasjon av rusmidler. Selv psykoterapi eller rådgivning kan bidra til å forbedre livskvaliteten.

Medisinering

Narkotika kan bidra til å lindre psykotiske symptomer og stabilisere høye og bipolare sopp; bipolar humør.

Antipsykotika

Antipsykotika kontroll symptomer som ligner på schizofreni. Dette inkluderer hallusinasjoner og skuffelser. Paliperidon (Invega) er det eneste stoffet som den amerikanske mat- og narkotikaadministrasjonen (FDA) er godkjent spesielt for Schizoaffective Disorder. Imidlertid kan leger fortsatt bruke off-label medisiner for å behandle disse symptomene.

Lignende stoffer inkluderer:

 • clozapin
 • Risperidon (Risperdal)
 • Olanzapine (ZYPREXA)
 • haloperidol

Dell & # 8217 stabilisatorer; humør

Dell & # 8217 stabilisatorer; stemning som litium kan nivåer UPS og bipolare symptomer lavt. Du bør være oppmerksom på det faktum at du må ta stabilisatorene på # 8217; humør i flere uker før de blir effektive. Antipsykotika jobber mye raskere for å sjekke symptomene. Så, det er ikke uvanlig å bruke sett med Dell’humør og antipsykotika.

Andre stoffer

Noen medisiner for behandling av kramper kan også behandle disse symptomene. Dette inkluderer carbamazepina og valproat.

Psykoterapi

Psykoterapi, eller Word-terapi, kan hjelpe folk med schizoaffective forstyrrelser til:

 • løse problemer
 • form
 • Lær ny atferd
 • Lære nye ferdigheter

Ordterapi kan generelt hjelpe deg med å administrere livet ditt og dine tanker.

Du kan få en individuell terapi med en psykolog, en konsulent eller en annen terapeut, eller du kan gå til gruppeterapi. Gruppestøtte kan styrke nye ferdigheter og tillate deg å komme i kontakt med andre som deler dine bekymringer.

Hva kan du gjøre nå

Selv om schizoaffective forstyrrelsen ikke er herdbar, kan mange behandlinger hjelpe deg med å håndtere tilstanden din effektivt. Du kan klare symptomene på schizoaffektiv lidelse og ha en bedre livskvalitet. Følg disse forslagene:

Be om hjelp

Medisiner kan hjelpe symptomene dine, men du trenger oppmuntring og støtte for å fungere godt. L’Hjelp er tilgjengelig for deg, din familie og venner.

En av de første trinnene er å lære så mye som mulig om uorden. Det er viktig at du eller den kjære mottar riktig diagnose og behandling.

Disse organisasjonene kan hjelpe deg med å lære mer om Schizoaffective Disorder, holde tritt med nye søk og behandlinger og finne lokal støtte:

Mental Health America (MHA)

MHA er en non-profit nasjonal forsvarsgruppe med over 200 tilknyttede selskaper over hele landet. Hans nettside har mer informasjon på schizoaffektiv lidelse, samt lenker til ressurser og støtte i lokalsamfunn.

National Alliance på psykisk sykdom (NAMI)

VI Det er en stor grunnleggende organisasjon som tilbyr flere detaljer om psykiske sykdommer, inkludert Schizoaffective Disorder. Nami kan hjelpe deg med å finne ressurser i ditt lokale samfunn. L’organisasjonen har også et gratisnummer. Ring nummer 800-950-NAMI (6264) for henvisninger, informasjon og støtte.

National Mental Health Institute (NiMH)

De Nimh er en’ledende byrå for psykisk sykdom forskning. Det tilbyr informasjon om:

 • medisinering
 • terapier
 • Link for å finne mentale helsetjenester
 • Link for deltakelse i kliniske forskningsstudier

Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging

Hvis du eller noen du kjenner, er du i krise, i fare for selvskade eller skade på andre, eller vurderer selvmord, ring Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging på 1-800-273-8255. Samtaler er gratis, reservert og tilgjengelig 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx.

Vær tålmodig

Selv om antipsykotiske stoffer vanligvis virker veldig raskt, kan stoffet for forstyrrelser i Dell’humøret ofte kan ta flere uker før de produserer synlige resultater. Hvis du er bekymret for denne mellomliggende perioden, diskuter løsninger med legen din.

Snakk med legen din

Snakker alltid med legen din i din behandlingsplan og alternativer. Pass på at du diskuterer med dem:

 • Eventuelle bivirkninger du finner
 • Hvis et stoff du antar, har ingen effekt

En enkel endring av narkotika eller doser kan gjøre en forskjell. Å jobbe tett med dem kan opprettholde din administrerte tilstand.