Bipolar og autisme: Likheter, forskjeller og mer

C’er en forbindelse?

Bipolar lidelse (BD) er et vanlig humør. Det er kjent for sine sykluser av stater D’High Soul etterfulgt av States D’deprimert sjel. Disse syklusene kan forekomme i dag, uker eller måneder.

Autistisk Spectrum Disorder (ASD) er en serie symptomer som inkluderer vanskeligheter med sosiale ferdigheter, språk, oppførsel og kommunikasjon. Begrepet & # 8220; spektrum & # 8221; Det brukes fordi disse utfordringene faller inn i et bredt spekter. Skiltene og symptomene på hver persons autisme er forskjellige.

C’er litt overlapping mellom BD og autisme. Imidlertid er det nøyaktige antallet personer med begge forhold ikke kjent.

Ifølge en studie, opp til 27 prosent av barn med autisme viser bipolar lidelse symptomer. Imidlertid sier andre estimater det virkelige tallet kan være mye lavere.

Dette skyldes at BD og L’autisme deler ulike vanlige symptomer og oppførsel. Noen mennesker med ASD kan feilaktig bli diagnostisert som bipolars, når deres symptomer faktisk er resultatet av autistisk oppførsel.

Fortsett å lese for å lære å gjenkjenne de legitime symptomene på BD. Dette kan hjelpe deg å forstå om hva du eller en elsket kan oppleve er BD eller mindre. En diagnose kan ikke være klar, men du og en psykiater kan analysere symptomer for å avgjøre om de lider av både bipolar og autismeforstyrrelse.

Hva sier forskningen

Folk som er i autistisk spektrum er mer sannsynlig å vise tegn og symptomer på bipolar lidelse. De er også mer sannsynlig å bli diagnostisert med psykiatrisk lidelse med hensyn til den typiske befolkningen. Det er imidlertid ikke klart hvilken prosentandel eller hvorfor.

Forskere vet at bipolar lidelse kan knyttes til dine gener. Hvis du har et smalt familiemedlem som lider av bipolar lidelse eller depresjon, har du en større muligheter å utvikle tilstanden. Det samme gjelder autisme. Spesifikke gener eller feil i gener kan øke risikoen for å utvikle autisme.

Forskere har identifisert Noen av generene som kan kobles til bipolar lidelse, og mange av disse genene kan også kobles til # 8217; autisme. Selv om denne undersøkelsen er foreløpig, tror forskere at det kan hjelpe dem å forstå hvorfor noen mennesker utvikler både autisme og bipolar lidelse.

Hvordan sammenligne symptomer?

Symptomene på den bipolare lidelsen er delt inn i to kategorier. Disse kategoriene bestemmes av typen humør du lever.

Symptomene på en manisk episode inkluderer:

 • Som oppfører seg uvanlig glad, optimistisk og kablet
 • Større energi og agitasjon
 • Overdrevet selvfølelse og oppblåst selvtillit
 • søvnforstyrrelser
 • lett distrahert

Symptomene på en depressiv episode inkluderer:

 • handler eller føler seg ned eller deprimert, trist eller håpløst
 • Tap av interesse i normale aktiviteter
 • Plutselig og dramatisk appetittendringer
 • Uventet vekttap eller vektøkning
 • tretthet, tap av energi og hyppig søvn
 • Manglende evne til å fokusere eller konsentrere seg

Alvorlighetsgraden av symptomene på «autismen varierer fra person til person. Symptomer på autisme – 8217 inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad med sosial interaksjon og kommunikasjon
 • Praktiserer repeterende atferd som ikke er lett å forstyrre
 • Vis svært spesifikke preferanser eller praksis som ikke er lett redigerbare

Hvordan gjenkjenne mani i noen som har autisme

Hvis du tror at du eller en kjære kan lide av både bipolar og autismeforstyrrelse, er det viktig å forstå hvordan forholdene sammen vises. Symptomene på BD og ASD co-morbiditet er forskjellige enn en av de to forholdene var alene.

Depresjon er ofte åpenbart og lett å identifisere. Mania er mindre klart. Det er derfor å gjenkjenne Mania i noen som har autisme kan være vanskelig.

Hvis atferdene har vært en konstant siden symptomene forbundet med autisme, er det sannsynligvis ikke en mani. Men hvis du har lagt merke til en endring eller en plutselig forandring, kan disse oppføringene være resultatet av Mania.

Når det er identifisert når symptomene har dukket opp, se etter de syv sentrale tegnene på Mania hos personer med autisme.

Hva å gjøre hvis du mistenker en bipolar lidelse i noen med autisme

Hvis du tror at symptomene dine eller de av en kjære, er resultatet av en bipolar lidelse, kontakt din psykiater. De kan avgjøre om et kjedelig medisinsk problem er ansvarlig for observerte symptomer. Hvis de utelukker en slik tilstand, kan de lede deg til en psykisk helsepesialist. Mens generiske leger er fantastiske for mange helseproblemer, er det i denne situasjonen bedre å konsultere en psykiater eller en annen psykisk helsepersonell.

Setter en avtale med en av disse spesialistene. Gjennomgå dine bekymringer. Sammen kan du jobbe for å finne en diagnose eller en forklaring på symptomene du opplever, enten de er bipolar lidelse eller en annen tilstand.

Få en diagnose

Å få en diagnose er ikke alltid en klar prosess. I mange tilfeller oppfyller bipolar lidelse hos personer med autisme den strenge medisinske definisjonen. Dette betyr at din psykiater kan måtte bruke andre midler og observasjoner for å gjøre en diagnose.

Før en bipolar diagnose er gjort, kan din psykiater kanskje utelukke andre forhold. Ulike forhold oppstår ofte med autisme, og mange av dem deler symptomer med bipolar lidelse.

Disse forholdene inkluderer:

 • Depresjon
 • Oppmerksomhetsunderskudd og hyperaktivitet
 • Provoserende motsatt lidelse
 • schizofreni

Hvis din psykiater begynner å kurere deg eller en elsket for bipolar lidelse når det ikke er den sanne årsaken til symptomene, kan bivirkningene av behandling være problematisk. Det er bedre å jobbe tett med psykiateren din for å nå en diagnose og finne et «-alternativ for» 8217 som er sikkert.

Hva du kan forvente fra behandlingen

L’Behandlingsmål for bipolar lidelse er å stabilisere statene D’Soul og forhindre omfattende endringer D & # 8217;. Dette kan stoppe urolige maniske eller depressive episoder. Noen med lidelsen kan være i stand til å regulere din atferd og ditt humør lettere hvis dette skjer.

Behandling kan hjelpe folk å gjøre det. Typisk behandling for bipolar lidelse består av psykoaktive stoffer eller Dell & # 8217-stabiler; antiepileptisk humør.

Litium (Eskalith) er det vanligste foreskrevne psykoaktive stoffet. Det kan imidlertid forårsake betydelige bivirkninger, inkludert toksisitet. For personer med kommunikasjonsvansker, som er vanlig for folk i autistisk spektrum, er dette en alvorlig bekymring. Hvis de ikke kan kommunisere sine symptomer, kan toksisitet ikke bli oppdaget for sent.

Dell & # 8217 stabilisatormedikamenter brukes også; anti-anfall stemning som valproinsyren.

For barn med BD og ASD kan en kombinasjon av Dell & # 8217 stabilisatorer og antipsykotiske legemidler også brukes. Disse kombinerte medisiner inkluderer Risperidon (Risperdal) og Aripiprazol (Abilify). Det er imidlertid en betydelig risiko for vektøkning og diabetes med noen antipsykotiske legemidler, slik at barn som tar dem må overvåkes nøye fra deres psykiater.

Noen psykiatere kan også foreskrive en familiebehandlingsintervensjon, spesielt med barn. Denne kombinert utdannings- og terapibehandling kan bidra til å redusere sterk rushing D’humør og forbedre oppførselen.

Som å takle

Hvis du er en forelder for et barn med BD som også er i det autistiske spekteret, vet du at du ikke er alene. Mange foreldre står overfor dine egne spørsmål og bekymringer. Finn dem og utvikle et støttesamfunn kan være nyttig for deg mens du lærer å møte barnets endringer eller å elske din lidelse.

Spør din psykiater eller din sykehusinformasjon om lokale støttegrupper. Du kan også bruke nettsteder som Autisme snakker Og Støtte nettverk for L’autisme Å finne folk i en situasjon som din.

På samme måte, hvis du er tenåring eller en voksen som har å gjøre med denne kombinasjonen av lidelser, kan det hjelpe deg å lære å møte bivirkningene av disse forholdene. En psykolog eller en psykisk helse ekspert er en fantastisk ressurs for individuell terapi. Du kan også be om informasjon om gruppeterapialternativer.

Be hjelp til folk som vet hva det betyr å være i skoene dine, kan gjøre mye for å hjelpe deg å føle deg autorisert og i stand til å håndtere de utfordringene du må møte. Fordi du ikke kan være alene, kan du føle deg mer aktivert og i stand til.