Bipolar lidelse og relasjoner: Når å si farvel

Folk med en diagnose av bipolar lidelse eksperimentere med ekstreme endringer i stemningen som kan forårsake Maniacal eller depressiv Episoder. Uten behandling kan disse humørendringene gjøre skolestyring vanskelig, arbeidog romantisk forhold.

Det kan være vanskelig for en partner som ikke var nær noen med bipolar lidelse for å forstå noen utfordringer.

Selv om den bipolare lidelsen kan presentere utfordringer, definerer det ikke partneren din.

& # 8220; Psykisk sykdom betyr ikke en konstant tilstand av svakhet, men det kan heller være vanskeligere episoder av tider & # 8221; Dr. Gail Saltz, Associate Psychiatry Lektor på New York-Presbyterian Hospital Weill-Cornell Medical College.

& # 8220; Selv om det var en periode med ytterligere kamp, ​​ville målet være å bringe dem tilbake til en stabil tilstand og beholde den & # 8221;.

Forstyrrelsen har også positive aspekter. Personer med bipolar lidelse kan vise & # 8220; høy kreativitet, noen ganger høy energi, som gjør at de kan være originale og gjennomtenkte & # 8221; sa Dr. Saltz. Han bemerket at mange administrerende direktør lider av bipolar lidelse og deler disse attributter.

Selv om lidelsen ikke bryr seg, kan behandlingen administreres effektivt symptomer og bidra til å opprettholde stabiliteten. Dette kan gjøre det lettere å utføre relasjoner og fremme lange og sunne samarbeid.

Det er imidlertid også mulig at et forhold er usunt, selv når de bipolare symptomene på en partner er effektivt forvaltet. Noen mennesker kan møte utfordringer som gjør det vanskelig å ha et forhold.

Her er noen ting å vurdere om du tenker på å avslutte et forhold til en partner som en bipolar lidelse ble diagnostisert.

Tegn på at forholdet er usunn

Du kan ha et sunt og lykkelig forhold til noen som lever med bipolar lidelse. Det kan imidlertid også være spesifikke indikatorer som tyder på å gi en og en annen titt på forholdet.

Dr. Saltz sa at forskjellige tegn kan indikere en usunn forhold, Spesielt med en partner som en bipolar lidelse ble diagnostisert:

  • følelse av å være en verge i rapporten
  • Opplev Burnout
  • Å ofre dine livsmål, dine verdier og dine behov for å bli hos din partner

Din partner som avbryter behandlinger eller narkotika, kan også være et advarselsskilt for fremtiden for forholdet. Også, som med ethvert forhold, bør du aldri tro at partneren din truer deg eller selv.

De usunne tegnene går i begge retninger. En person som er diagnostisert med bipolar lidelse, kan også se alarmsignaler fra partneren din.

En stigmatizing og veldig negativ partner på psykiske helseproblemer, som dessverre er ganske vanlig, kan være en vanskelig partner å ha & # 8221; sa Dr. Saltz.

& # 8220; de kan ofte være nedlatende eller foraktet mot deg, [sier ting som] & # 8216; Du har egentlig ikke bipolar lidelse,’[hvilken kan] undergrave din behandling & # 8221; lagt til. For en partner med en diagnose av bipolar lidelse, kan dette være på tide å gi en og en annen titt på forholdet.

Konstruktive ting å prøve før hilsen

Det er mange ting du kan prøve å bevare forholdet.

Først husk hvorfor du er i rapporten. Du har sannsynligvis vært involvert i denne personen, og du har valgt denne personen fordi det er mange ting du liker og elsker om denne personen og sa Dr. Saltz.

Foreslo å informere deg om bipolar lidelse for å bedre forstå tilstanden. Det bidrar også til å lære å gjenkjenne tegnene på Depresjon eller Ipomania Så du kan gi råd til din partner om å snakke med legen din om nødvendig.

Dr. Saltz anbefales også å oppmuntre partneren din til å fortsette behandlingen og ta foreskrevne medisiner.

Noen ganger, når folk har vært stabile for en stund & # 8216; av tid, er de litt’Som, og jeg tror ikke jeg trenger ingenting om dette.& # 8217; Det er vanligvis en dårlig ide & # 8220; sa.

Dr. Alex Dimitriu, grunnlegger av Menlo Park Psykiatri & Sovemedisin, Han sa at du kan også Brukerstøtte Din partner ved å tilby & kjører og ikke dømme og ikke dømme & # 8221; Og oppmuntrende sunn oppførsel.

Disse oppføringene inkluderer:

Videre foreslo han at partneren din for å identifisere tre pålitelige mennesker til å sjekke inn (du kan være en) hvis de føler seg ubehagelige.

& # 8220; La disse menneskene gi en slags gjennomsnittlig poengsum og si: Ja, ja. & # 8220; du har et lite hode og er en bit’Ned & # 8221; eller hva de kan tilby & sagt.

Forslag til å avslutte rapporten

Du bør umiddelbart revurdere ethvert forhold som har blitt truende og ta vare på din sikkerhet. I tillegg til dette, hvis de usunne tegnene fortsetter eller forverrer, kan det også være på tide å tenke på det Slutten av forholdet.

Når å si farvel

Dr. Dimitriu rådet henne til å bryte når partneren din har en manisk episode.

& # 8220; Mange ganger, tror jeg det er ingenting du kan si at det vil overbevise den andre personen [til] noe, hvis jeg virkelig er på siden av Mania & # 8221;.

«Det viktigste, jeg tror faktisk, er forsinket pause hvis det skjer og har bare en periode med refleksjon» ekstra «.

Etter det, ikke ta viktige beslutninger med mindre dine tre venner [identifisert og tillit] ikke har sagt at du er i en ensartet situasjon. Og dette inkluderer forholdet. & # 8220;

Vurdere l’ide å søke støtte

I tilfelle avbrudd, anbefales Dr. Saltz for å sikre at partneren din har følelsesmessig støtte, og hvis du er i stand til å sette ham i kontakt med en psykisk helsepersonell, ville det være nyttig.

Hvis du har kontaktinformasjon om deres terapeut, kan du legge igjen en melding, selv om du husker at deres terapeut kanskje ikke kan snakke med deg på grunn av’helseforsikringsportability and Accountability Act (HiPEP).

Du kan legge igjen en melding til deres terapeut ved å si fundamentalt: & # 8216; Vi drar, jeg vet at det vil være vanskelig og jeg vil advare deg om denne » 8221; sa.

Har også rådet til å være oppmerksom på enhver tanke på selvmord. Sekund Søk gjennomgang 2014, Omtrent 25-50% av personer med bipolar lidelse vil forsøke selvmord minst en gang.

«Hvis en person i noen omstendigheter av selvmord, er dette en fremvoksende situasjon. Du bør ta bort alt det du har sett på deres disposisjon for å gjøre det og bringe dem til beredskapsrommet & # 8220; sagt.

& # 8220; Dette er en bekymring selv om du bryter med dem.& # 8221;

Være inkluderende

Du kan prøve å være så solidaritet som mulig under brudd. Ennå, Dr. David Reiss, en psykiater med kontorer i Sør-og Sentral-California, sa at noen kanskje ikke kan være innkvartering fordi de føler seg avvist.

& # 8220; kan ikke være i stand til å & # 8216; et forhold som slutter effektivt, og en & # 8216; lukning’Moden kan ikke være umulig & # 8221; sa.

Være mild, men ikke mobbe, og innse at når rapporten er fullført, kan din vennlighet ikke lenger være velkommen, og det er greit.& # 8221;

& # 8220; ikke ta det som et personlig angrep & # 8221; lagt til. «Anerkjenn at måten den andre personen reagerer og hans evne til å opprettholde et forhold selv overfladisk eller utdannet etter en oppfattet nektelse, kan være iboende begrenset og utenfor din kontroll.

& # 8220; prøver å være medfølende, men vær klar til å nekte den medfølelsen uten å ta den på ansatte.& # 8221;

Helbrede og ta vare på seg selv etter en pause

Noen slå opp Det vil nok være vanskelig, spesielt hvis du hadde en langsiktig forpliktelse med partneren din. Dr. Reiss sa at denne situasjonen kan føre til feil.

; Hvis du begynner å føle seg skyldig når virkeligheten er at du ikke har tatt forpliktelsen at den andre personen forventet forventet, vil din skyldfølelse sluppet sinne, depresjon, etc. Være i deg selv og i # 8217; en annen person og vil forverre ting & # 8221; dr. Reiss sa.

Han la til: & # 8220; Arbeid så mye som mulig på dine feilsanser før, under og etter brudd & # 8221;.

Det vil også ta tid å helbrede. Dr. Saltz foreslo å gjøre ditt beste for Lær av ethvert forhold det gikk ikke. & # 8220; Det er alltid positivt for deg å vurdere deg selv fordi du har valgt denne personen, hva var attraksjonen for deg og # 8221; sa.

«Det er noe som, i ettertid, føler du deg bra, eller passer til en ordning som ikke var bra for deg? Bare prøv å lære av et forhold som til slutt ikke er holdbar og å forstå mer om deg selv i denne forbindelse. & # 8220;

L & # 8217;

Du kan absolutt ha et sunt og lykkelig forhold til en partner som en bipolar lidelse ble diagnostisert.

Tilstanden kan føre til både positive og stimulerende aspekter til rapporten, men du kan handle for å støtte din partner og hjelpe deg med å administrere symptomene dine.

Hvis kjente usunn tegn i forholdet de ikke forbedrer, kan du prøve å bryte. Du kan prøve å være støttende under brudd, men ikke ta det på personalet hvis du ikke godtar din hjelp.

Som med ethvert forhold, konsentrert på # 8217; lære av opplevelsen mens du går videre.