Bipolar lidelse og mangel på empati: Å vite fakta

Beskrivelse

De fleste av oss har vår UPS og BASS. Det er en del av livet. Men folk med bipolar lidelse opplever høy og bass som er ganske ekstreme å forstyrre personlige relasjoner, arbeid og daglige aktiviteter.

Bipolar lidelse, også kalt manisk depresjon, er en psykisk lidelse. Årsaken er ukjent. Forskere mener at genetikk og en ubalanse av nevrotransmittere som bærer signaler mellom hjerneceller, tilbyr sterke indikasjoner. Nesten 6 millioner amerikanske voksne lider av bipolar lidelse, ifølge hjernen & Behavior Research Foundation.

Mani og depresjon

Det finnes forskjellige typer bipolar lidelse og skyggefulle variasjoner av hver type. Hver type har to delte komponenter: Mania eller Ipomania og depresjon.

Mani

Maniacal-episoder er & # 8220; høye & # 8221; O & # 8220; høye & # 8221; av bipolar depresjon. Noen mennesker kan nyte euforien som kan oppstå med mani. Mania kan imidlertid føre til risikofylt oppførsel. Disse kan inkludere tomme sparekontoen din, drikk for mye eller skjule sjefen din.

De vanlige symptomene på Mania inkluderer:

 • Høy energi og rastløshet
 • Redusert behov for å sove
 • Overdreven tanker og ord
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere og holde seg på oppgaven
 • storhet eller personlig betydning
 • impulsiv
 • irritabilitet eller utålmodighet

Depresjon

Depressive episoder kan beskrives som I & # 8220; Bass & # 8221; av bipolar lidelse.

Vanlige symptomer på depressive episoder inkluderer:

 • vedvarende
 • Mangel på energi eller langsomhet
 • søvnforstyrrelser
 • Tap av interesse i normale aktiviteter
 • Konsentrasjonsproblemer
 • følelser av fortvilelse
 • bekymring eller angst
 • Selvmordstanker

Hver person opplever den bipolare uorden annerledes. For mange mennesker er depresjon det dominerende symptomet. En person kan også prøve høye nivåer uten depresjon, selv om dette er mindre vanlig. Andre kan ha en kombinasjon av depressive og maniacale symptomer.

COS’er L’empati?

L’empati er evnen til å forstå og dele følelsene til en «8217; en annen person. Er en oppriktig kombinasjon av & # 8220; gå i skoene til en’en annen person & # 8221; og «føles deres smerte & # 8221;. Psykologer refererer ofte til to typer empati: affektive og kognitive.

L’Emosjonell empati er evnen til å høre eller dele følelsene til en annen person. Noen ganger blir følelsesmessig empati eller primitiv empati kalt.

L’Kognitiv empati er evnen til å gjenkjenne og forstå perspektivet og følelsene til en «8217 en annen person.

I en 2008 studio som undersøkte MR-bildene av hjernen til mennesker, og # 8217; affektiv empati har blitt sett på påvirkning av hjernen på forskjellige måter fra # 8217; kognitiv empati. L’Emosjonell empati har aktivert områdene av følelsesmessig hjernebehandling. L’Kognitiv empati aktivert Hjernerområdet knyttet til den utøvende funksjonen, eller tanke, resonnement og beslutningsprosess.

Hva sier forskningen

De fleste studier ser på effekten av bipolar lidelse på # 8217; empati er basert på et lite antall deltakere. Dette gjør det vanskelig å nå endelige konklusjoner. Også resultatene av forskningen er noen ganger kontrasterende. Imidlertid gir eksisterende søk litt informasjon om lidelsen.

Det er noen bevis på at folk med bipolar lidelse kan ha problemer med å prøve tomhet. L’Kognitiv empati ser ut til å være mindre påvirket av bipolar lidelse med hensyn til den affektive empati. Flere søk er nødvendig på # 8217; effekten av symptomene på humøret på empati.

Studie av Journal of Psychiatric Research

I en studere, Personer med bipolar lidelse har hatt problemer med å gjenkjenne og svare på ansiktsuttrykk assosiert med spesifikke følelser. De hadde også problemer med å forstå følelsene de kunne prøve i visse situasjoner. Dette er begge eksempler på tomhet.

Schizofrenia Research Studio

I en annen studere, En gruppe deltakere har selvrapportert sine erfaringer med empati. Deltakere med bipolar lidelse rapportert å ha opplevd mindre empati og bekymring. Deltakerne ble deretter testet på deres empati gjennom en rekke tacked oppgaver alle’empati. I testen opplevde deltakerne mer empati enn indikert av deres selvsignal. Folk med bipolar lidelse hadde problemer med å anerkjenne emosjonelle signaler i andre. Dette er et eksempel på tomhet.

Journal of Neuropsychiatry og kliniske nevrovitenskapsstudier

Forskningen publisert i Neuropsychiatriblad og klinisk nevrovitenskap De oppdaget at folk med bipolar lidelse opplever høyt personlig ubehag som svar på mellommenneskelige situasjoner spente. Dette er knyttet til den affektive empati. Studioet ble også etablert at personer med bipolar lidelse har underskudd i # 8217; kognitiv empati.

Ta bort

Personer med bipolar lidelse kan på en eller annen måte være mindre empatisk enn folk som ikke har uorden. Ekstra søk er nødvendig for å støtte dette.

Symptomene på bipolar lidelse kan bli betydelig redusert med behandlingen. Hvis du eller noen du fortsetter å lide av bipolar lidelse, be om hjelp til en psykisk helsepersonell. De kan hjelpe deg med å finne den beste behandlingen for dine spesifikke symptomer.