Bipolar lidelse: Det er en arvelig forbindelse?

COS’er den bipolare lidelsen?

Bipolar lidelse er en betingelse for mental helse. Personer med bipolar lidelse kan alternere perioder med stater D’positivt humør, kalt Mania, og sier D’negativ sjel, kalt depresjon. Disse humørendringene kan oppstå for plutselig. Ca 2.8% av den amerikanske befolkningen av ungdommer og voksne lider av bipolar lidelse, ifølge Nasjonalt institutt for mental helse.

Bipolar lidelse og årsakene er ikke godt forstått. Når det er sagt, bemerket forskerne en mulig forbindelse mellom familiehistorie og bipolar lidelse. Dette antyder at det kan være en genetisk komponent i uorden.

Fortsett å lese for å lære mer om denne forbindelsen og bipolar lidelse.

Bipolar Heritage and Disorder

Selv om forskere ikke fullt ut komponerer årsakene til bipolar lidelse, identifiserte de noen risikofaktorer. En av de sterkeste risikofaktorene er en familiehistorie av uorden. Denne tilkoblingen kan skyldes visse gener.

Voksne som har slektninger med lidelse, har en gjennomsnittlig økning på ti ganger risikoen for å utvikle lidelsen, ifølge 2009 Gjennomgang. Risikoen øker ytterligere hvis familiemedlemmet med tilstanden er en smal slektning. Dette betyr at hvis foreldrene dine har bipolar lidelse, har du flere sjanser til å utvikle det fra noen hvis proton har tilstanden.

Genetiske faktorer representerer 60 prosent 80 av årsaken til bipolar lidelse. Dette betyr at arven ikke er den eneste årsaken til bipolar lidelse. Det betyr også at hvis du har en familiehistorie av trøbbel, vil du ikke utvikle det sikkert. De fleste av familiemedlemmene til noen med bipolar lidelse vil ikke utvikle tilstanden.

Andre risikofaktorer og utløsere for bipolar lidelse

I tillegg til arv, tror forskerne at det er andre risikofaktorer for bipolar lidelse.

Hjernestruktur

Det kan være tynne forskjeller i størrelse og # 8217; hjernens aktivitet hos personer med bipolar lidelse. Cerebral dukker opp og traumatiske hodeskader kan også øke risikoen for at en person skal utvikle bipolar lidelse.

Miljøfaktorer

En stressende begivenhet utløser ofte l’Begolar lidelse starter. Denne hendelsen kan være en sterk stresshendelse knyttet til arbeid eller personlig liv. Selv en plutselig og viktig forandring i livet, som døden til en elsket eller en fysisk skade, kan utløse starten. Folk som lider av bipolar lidelse, finner vanligvis nyttig for å kontrollere stress i deres liv.

Sesongfaktorer kan utløse begynnelsen av episoder av bipolar lidelse. Passasjen fra # 8217; vinteren til våren, spesielt, er en sterk utløserfaktor. Dette skyldes at den raske økningen i antall timer med lyst solskinn i løpet av dagen slår pinealkjertelen. Dette, i sin tur, kan påvirke utviklingen av depresjon og mani.

Andre utløsende faktorer kan inkludere tunge eller alkoholmedikamenter og mangel på søvn. Og i noen tilfeller kan bipolar lidelse hos kvinner aktiveres i perioden etter fødsel. Dette skjer vanligvis hos kvinner som er biologisk tilbøyelig til å utvikle den først. Graviditeten selv er imidlertid vanligvis ikke årsaken ved foten av bipolar lidelse.

Spørsmål:

Hvis foreldrene mine har en bipolar lidelse, bør jeg få meg til å sjekke regelmessig fra legen min for problemer?

TIL:

Screening for bipolar lidelse av familielegen kan være en god ide. Enda viktigere, bør du snakke med folk du stoler på at de ser ut til å kjenne deg bedre, som familie eller venner. Pleie folk merker generelt symptomene på bipolar lidelse før de er ute av kontroll og er nødvendig for å være sykehusinnleggelse. Hvis din familie eller pålitelige venner forteller deg at din oppførsel er rart og ikke som du vanligvis oppfører seg, kan dette være en god tid å gjøre en avtale med legen din. Anser ideen om å bringe et familiemedlem eller en pålitelig venn som kan dele sine observasjoner med legen din.

Timothy J. Legg, PhD, Psyd, PMHNP-bcanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Symptomer på bipolar lidelse

Hvis du tror at du eller noen av familien din kan lide av bipolar lidelse, er det nyttig å vite hvilke symptomer å lete etter. Typen av bipolar lidelse til en person bestemmer symptomene som vil oppleve. Generelt er de viktigste symptomene på ulike typer bipolar lidelse mani og depresjon.

Symptomene på bipolar mani inkluderer:

 • Rastløs og impulsiv oppførsel
 • Dårlig vurdering
 • En urealistisk oppfatning av evner
 • lykke opp til euforien
 • omrøring
 • nervøsitet
 • Delta i risikofylte atferd, for eksempel spill D’gambling, kjøring mens beruset eller impulsivt kjønn
 • Snakker raskt raskt
 • Raskt tror det

Symptomene på bipolar depresjon ligner symptomene på vanlig depresjon. De inkluderer:

 • intens tretthet
 • Ekstrem langvarig tristhet
 • snakker sakte
 • Problemer med en beslutningsprosess og tilstrekkelig fokusering
 • Scarce Appetite
 • fortvilelse
 • Tanker om autolesionism, inkludert selvmord
 • Tilbaketrekking fra venner og familier
 • Et tap av interesse for aktiviteter og hobbyer

Diagnose av bipolar lidelse

L’Gjennomsnittlig alder der den bipolare lidelsen utvikles handler om 25 år gammel . Imidlertid kan bipolar lidelse starte i alle aldre. Noen mennesker opplever deres første barns symptomer. Andre har de første symptomene senere i sitt voksne liv.

Få en korrekt diagnose kan ta år. Dette skyldes at folk kunne bytte det til en annen lidelse eller ikke rapportere sine symptomer.

Legen kan bruke forskjellige metoder for å diagnostisere bipolar lidelse:

 • Undersøk din medisinske historie og symptomer.
 • Fullfør en fullstendig vurdering av mental helse. Dette kan inkludere administrasjonen av et spørreskjema eller forespørselen om å holde styr på humørordningen
 • Intervju med familie, intime venner og andre mennesker du ser ofte, med din tillatelse.
 • Undersøke deg fysisk for å utelukke andre årsaker til symptomer, for eksempel L’hypertyreoidisme eller en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Hvordan den bipolare lidelsen behandles?

Behandlingen gir generelt narkotika, atferdsterapi eller en kombinasjon av de to.

Dressing

Ulike stoffer behandler effektivt bipolar lidelse. Den med den sterkeste rettssaken det er litium. Det er spesielt effektivt å forhindre konsekvenser og behandling av bipolar depresjon og maniac episoder. Litium var også forbundet med en reduksjon i selvmord.

Legene kan også foreskrive noen av de følgende antikonvulstene:

 • Divalprox natrium (depakote, depakote er)
 • Carbamazepina (Tegetol, Tegretol XR, Carbatrol, Equetro)
 • Lamotrigin (Lamictal)
 • Topiramate (Topamax)
 • Gabapentin (Neurontin, Gralise, Hiklydig)

Terapi

Effektive former for rådgivning inkluderer psykoterapi, atferdsmessig kognitiv terapi og peer-støtte. Andre potensielle behandlinger inkluderer:

 • Elektrokonvulsiv terapi
 • Omega-3 fettsyre kosttilskudd
 • meditasjon

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning for disse potensielle behandlingene.

Hvis du eller en elsket du får en diagnose av en hvilken som helst form for bipolar lidelse, vurderer muligheten for å utforske forskjellige terapier. Legen din kan også råde deg til å kombinere medisiner og terapi. Disse behandlingene sammen kan bedre håndtere symptomer.

Ta ut mat

Den bipolare lidelsen er ikke godt forstått, men vi vet at det er en arvelig forbindelse. Hvis noen i familien din har en bipolar lidelse, er risikoen for å utvikle tilstanden større enn mennesker uten en familiehistorie av det. Dette betyr ikke at du sikkert vil utvikle det, skjønt.

Hvis du tror du eller en elsket, kan du lide av bipolar lidelse, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å forstå dine personlige risikofaktorer og avgjøre om du trenger tester og ytterligere vurderinger.