Bipolar lidelse: 14 tegn for å se etter

COS’er den bipolare lidelsen?

Bipolar lidelse er en psykisk sykdom preget av ekstreme endringer i Dell’høy og lav alti humør. Høyene er perioder med mani, mens bassen er perioder med depresjon. Stemningsendringer kan til og med bli kontrast, så du kan føle deg euforisk og deprimert på samme tid.

Bipolar lidelse er ikke en sjelden diagnose. En studie fra 2005 fant det 2.6 prosent av den amerikanske befolkningen, eller mer enn 5 millioner mennesker, som bor med noen form for bipolar lidelse. Symptomene har en tendens til å vises i sen ungdom eller i de tidlige årene av voksne, men kan også manifestere seg i barn. Kvinner er mer sannsynlig å motta bipolar diagnose enn menn, selv om årsaken til dette forblir uklart.

Bipolar lidelse kan være vanskelig å diagnostisere, men det er tegn eller symptomer du kan søke.

Hva er tegnene på bipolar lidelse?

Skiltene og symptomene på bipolar lidelse er flere. Mange av disse symptomene kan også skyldes andre forhold, noe som gjør denne tilstanden vanskelig å diagnostisere.

Tegnene på bipolar lidelse kan generelt deles inn i dem for mani og de for depresjon.

7 tegn på mani

Mania kan også forårsake andre symptomer, men syv av nøkkelske tegnene til denne fasen av den bipolare lidelsen er:

 • føler seg overdreven glad eller # 8220; på rpm & # 8221; I lange perioder
 • har et redusert behov for å sove
 • Snakker veldig raskt, ofte med racing tanker
 • følelse av ekstrem rastløshet eller impulsivitet
 • lett bli distrahert
 • har for mye tillit til dine ferdigheter
 • Engasjere seg i risikofylt atferd, hvordan å gjøre impulsivt sex, spille D’gambling med besparelser av livet eller lage store galne utgifter
 • 7 tegn på depresjon

  Som mani kan depresjon også forårsake andre symptomer, men her er det syv nøkkeltegn på bipolar lidelse depresjon:

 • Føler seg trist eller håpløs i lange perioder
 • Gå tilbake fra venner og familie
 • Miste interesse for aktivitetene du en gang likte
 • ha en betydelig endring i # 8217; appetitt
 • følelse av alvorlig tretthet eller mangel på energi
 • Har problemer med minne, konsentrasjon og beslutningsprosess
 • Tenker eller forsøker selvmord eller har bekymring for døden
 • Forebygging av selvmord

  Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

  • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
  • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

  Hvis du tror noen tar hensyn til selvmord:

  • Få hjelp fra en direkte linje for krise eller selvmordsforebygging. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

  Kilder: Nasjonal selvmordsforebygging Lifeline og stoffmisbruk og psykisk helsevesenet.

  Typer og symptomer på bipolar lidelse

  Det er fire vanlige typer bipolar lidelse, men to av disse typene er diagnostisert oftere.

  Bipolar I.

  Denne klassiske bipolare lidelsesskjemaet ble kalt & # 8220; manisk depresjon & # 8221;. I bipolar I er maniske faser klare. Oppførselen til personen og stemningsendringene er ekstreme, og deres oppførsel blir raskt intensivert før jeg er ute av kontroll. Personen kan ende opp på beredskapsrommet hvis ikke behandlet.

  Å ha bipolar jeg, en person må ha maniacal episoder. For at en begivenhet skal betraktes som en manisk episode, må det:

  • Inkludere endringer i humør eller atferd annet enn den vanlige oppførselen til personen
  • være tilstede nesten hele dagen, nesten hver dag i episoden;
  • å vare minst en uke eller så ekstrem for å be om umiddelbar sykehuspleie

  Personer med bipolar har generelt også depressive episoder, men en depressiv episode er ikke nødvendig for å gjøre diagnosen av bipolar I.

  Bipolar II

  Bipolar II anses som mer vanlig enn bipolar jeg. Det innebærer også depressive symptomer, men dets maniske symptomer er mye mindre alvorlige og kalles hypomaniacal symptomer. L’Hypomania forverres ofte uten behandling, og personen kan bli alvorlig manisk eller deprimert.

  Bipolar II er vanskeligere å se for folk i seg selv, og ofte er det opp til venner eller kjære for å oppmuntre noen med denne typen å be om hjelp.

  Rareste typer bipolar lidelse

  Det er to andre typer mindre felles forstyrrelser enn bipolar I og II. Syklotisk lidelse innebærer endringer i stemningen og endringer som ligner på bipolar I og II, men endringer er ofte mindre dramatiske. En person med syklotisk lidelse kan ofte fungere normalt uten narkotika, selv om det kan være vanskelig. Over tid kan en persons stemningsendringer forvandles til en diagnose av bipolar I eller II.

  Den bipolare uorden er ikke ellers spesifisert en generell kategori for en person som bare har noen få symptomer på bipolar lidelse. Disse symptomene er ikke tilstrekkelig til å gjøre en diagnose av en av de tre andre typene.

  Hvordan høre den bipolare lidelsen

  Lytt til de virkelige menneskene som bor sammen med den bipolare lidelsen.

  Diagnose og bipolar behandling

  Selv om bipolar lidelse kan være vanskelig å diagnostisere, når den er identifisert, kan behandles.

  Bipolar diagnose

  Med mindre du har en seriøs mani, kan symptomene på bipolar lidelse være vanskelig å identifisere. Folk som lider av iPomania, kan føle seg mer energisk enn vanlig, tryggere og full av ideer og i stand til å komme seg unna med mindre søvn. De er ting som nesten ingen klager.

  Det er mer sannsynlig at du er på utkikk etter hjelp hvis du er deprimert, men legen din kan ikke observere den maniske siden på den tiden. Finn ut hvordan den bipolare lidelsen er diagnostisert.

  Behandling for bipolar lidelse

  Når du har en diagnose, vil legen din bestemme et behandlingsprogram som fungerer best for deg. Behandling for bipolar lidelse kan inkludere:

  • dressing
  • Behavioral terapi
  • Behandling av misbruk av stoffer
  • Elektrokonvulsiv terapi

  En autorisert psykiater forvalter vanligvis behandling. Du kan også ha en sosialarbeider, en psykolog eller en psykiatrisk sykepleier involvert i din omsorg. Ytterligere informasjon om bipolar lidelse behandlinger.

  Snakk med legen din

  Hvis du tror at du eller en kjære har tegn eller symptomer på bipolar lidelse, bør det første trinnet snakke med legen din. Bare en kvalifisert medisinsk profesjonell kan diagnostisere denne lidelsen og diagnosen er nøkkelen til å skaffe tilstrekkelig behandling. Narkotika, terapi eller andre behandlingsalternativer kan hjelpe deg eller personen elsket å holde symptomene under kontroll og leve et fullt og tilfredsstillende liv.

  Q&TIL

  Spørsmål:

  Hvordan symptomene på bipolar lidelse hos barn og ungdom er forskjellig fra symptomene på bipolar lidelse hos voksne?

  TIL:

  Barn kan vise forskjellige depressive symptomer, hvis det finnes i bipolar. For eksempel kan barn og tenåringer manifestere en stat D’irritabel, i stedet for den typiske tilstanden til D’deprimert sjel. På samme måte, i stedet for å miste vekt, kan de ikke være i stand til å tilfredsstille den forventede vektøkningen som anses som normal for sin spesielle utviklingsperiode. Spesifikk for manikerefasen av sykdommen, kan barna se dumt eller dumt utover det du ville forvente som «8220; passende & # 8221; til konteksten eller nivået av barnutvikling. Med andre ord, fester eller andre sosiale arrangementer, har barn en tendens til å være dum og euforisk, å ha det gøy. Men hvis de oppfører seg på denne måten på skolen eller hjemme når den nåværende aktiviteten ikke er den som gir seg til disse forventede atferdene, kan barnet tilfredsstille kriteriumet & # 8220; en & # 8221; For bipolar lidelse. På samme måte kan barn overvurdere kapasiteten til farepunktet. De kan starte forseggjorte og urealistiske planer for prosjekter som er tydelig utover deres evner. Barnet kan plutselig starte plutselig seksuelle bekymringer som er utilstrekkelige for barnets utviklingsnivå (åpenbart forutsatt at barnet ikke har blitt misbrukt seksuelt eller utsatt for seksuelt eksplisitt materiale).

  Dr.Timothy ben, PhD, Psyd, Crnp, Acrnanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.