Bipolar 1 vs Bipolar 2: Kjenn forskjellen

Forstå den bipolare lidelsen

De fleste har følelsesmessige høyder og bass fra tid til annen. Men hvis du har en cerebral tilstand som kalles bipolar lidelse, kan dine følelser nå unormalt høye eller lave nivåer.

Noen ganger kan du føle deg utrolig spent eller energisk. Andre ganger kan du synke inn i en dyp depresjon. Noen av disse følelsesmessige toppene og dalene kan vare uker eller måneder.

Det er fire grunnleggende typer bipolar lidelse:

 • Bipolar lidelse 1
 • Bipolar lidelse 2
 • Cyclotimic Disorder (Cyclotimia)
 • Andre spesifiserte og uspesifiserte bipolære og relaterte lidelser

Bipolare lidelser 1 og 2 er mer vanlige enn andre typer bipolar lidelse. Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse to typene er like og forskjellige.

Bipolar 1 Vs. bipolar 2

Alle typer bipolar lidelse er preget av episoder av ekstrem humør. Effektene er kjent som maniacal episoder. Minimumene er kjent som depressive episoder.

Hovedforskjellen mellom bipolare lidelser 1 og bipolar 2 ligger i tyngdekraften til maniacal episoder forårsaket av hver type.

En person med bipolar 1 vil oppleve en komplett manisk episode, mens en person med bipolar 2 bare vil oppleve en hypomaniacal episode (en mindre alvorlig periode med en komplett manisk episode).

En person med bipolar 1 kan eller mindre eksperimentere med en stor depressiv episode, mens en person med bipolar 2 vil oppleve en stor depressiv episode.

COS’er den bipolare lidelsen 1?

Du må ha hatt minst en manisk episode som skal diagnostiseres med bipolar lidelse 1. En person med bipolar lidelse 1 kan eller ikke har en stor depressiv episode. Symptomene på en manisk episode kan være så seriøs å be om sykehus.

Maniacal episoder er generelt preget av følgende:

 • eksepsjonell energi
 • rastløshet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Følelser av eufori (ekstrem lykke)
 • risikabel oppførsel
 • Liten søvn

Symptomene på en manisk episode har en tendens til å være så åpenbar og påtrengende som ingen C’Det er tvil om at noe er galt.

COS’er den bipolare lidelsen 2?

Bipolar lidelse 2 innebærer en større depressiv episode som varer minst to uker, og minst en hypomaniacal episode (en mindre alvorlig periode med en konklokato manisk episode). Personer med bipolar 2 opplever generelt ikke ganske intense maniske episoder for å be om sykehusinnleggelse.

Bipolar 2 er noen ganger feilaktig diagnostisert som depresjon, da depressive symptomer kan være det viktigste symptomet når personen ser etter medisinsk behandling. Når det ikke er noen maniske episoder som tyder på en bipolar lidelse, blir depressive symptomer fulcrum.

Hva er symptomene på bipolar lidelse?

Som nevnt ovenfor, forårsaker den bipolare lidelsen 1 Mania og kan forårsake depresjon, mens den bipolare lidelsen 2 forårsaker hypomani og depresjon. Vi lærer mer om hva disse symptomene betyr.

Mani

En manisk episode er mer enn en enkel følelse av eufori, høy energi eller distraksjon. Under en manisk episode er Mania så intens at det kan forstyrre dine daglige aktiviteter. Det er vanskelig å omdirigere noen på en manisk episode mot en mer rolig og mer fornuftig tilstand.

Folk som er i den maniske fasen av bipolar lidelse, kan ta noen svært irrasjonelle beslutninger, hvordan du skal bruke store summer som ikke har råd til å bruke. De kan også engasjere seg i høyrisiko atferd, som seksuelle rykter til tross for å være i et engasjert forhold.

En episode kan ikke offisielt betraktes som manisk hvis det er forårsaket av eksterne påvirkninger som alkohol, narkotika eller andre helsemessige forhold.

Ipomania

En hypomaniacal episode er en mindre alvorlig periode med mani enn en manisk episode i full regel. Selv om mindre alvorlig enn en manisk episode, er en hypomaniskfase fortsatt en hendelse der oppførselen din er forskjellig fra din normale tilstand. Forskjellene vil være ganske ekstreme at folket rundt deg kan legge merke til at noe er galt.

Offisielt, en hypomaniacal episode anses ikke som hypomania hvis den er påvirket av narkotika eller alkohol.

Depresjon

Depressive symptomer hos noen med bipolar lidelse er som de av noen med klinisk depresjon. De kan inkludere lange perioder med tristhet og fortvilelse. Du kan også savne interesse for menneskene du likte å tilbringe tid på og for aktivitetene du liker. Andre symptomer inkluderer:

 • tretthet
 • irritabilitet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Endringer i søvnvaner
 • Endringer i spisevaner
 • Selvmordstanker

Hva er årsakene til bipolar lidelse?

Forskere vet ikke hva bipolar lidelse forårsaker. De unormale fysiske egenskapene til hjernen eller en ubalanse i noen hjernekjemikalier kan være blant de viktigste årsakene.

Som med mange medisinske forhold, har bipolar lidelse en tendens til å fungere i familier. Hvis du har en forelder eller bror med bipolar lidelse, er risikoen for å utvikle den større. Kontinuerlig søk etter gener som kan være ansvarlige for bipolar lidelse.

Forskere tror også at en alvorlig stress, L’narkotika eller alkoholmisbruk eller alvorlig sjokkerende opplevelser kan utløse den bipolare lidelsen. Disse erfaringene kan omfatte barndomsavvik eller død av en elsket.

Hvordan den bipolare lidelsen er diagnostisert?

En psykiater eller en annen psykisk helsepersonell i generell diagnostisk bipolar lidelse. Diagnosen vil inneholde en gjennomgang av både din medisinske historie og et hvilket som helst symptom som du har korrelert til mani og depresjon. En kvalifisert profesjonell vil vite hvilke spørsmål som spør.

Det kan være veldig nyttig å ta med en ektefelle eller en kjære venn under å besøke legen. Kan være i stand til å svare på spørsmål om din oppførsel Du kan ikke enkelt svare eller nøyaktig.

Hvis du har symptomer som virker bipolar 1 eller bipolar 2, kan du alltid begynne med å fortelle legen din. Legen kan lede deg til en mental helse spesialist hvis symptomene dine virker seriøse nok.

Selv en blodprøve kan være en del av den diagnostiske prosessen. Det er ingen markører for bipolar lidelse i blodet, men en blodprøve og en komplett fysisk eksamen kan hjelpe oss med å utelukke andre mulige årsaker til din oppførsel.

Hvordan den bipolare lidelsen behandles?

Legene behandler vanligvis bipolar lidelse med en kombinasjon av narkotika og psykoterapi.

Mooder-stabilisatorene er ofte de første stoffene som brukes i behandlingen. Du kan ta dem i lang tid.

Litium var en stabilisator av’mye brukt humør i mange år. Har flere potensielle bivirkninger. Disse inkluderer lav skjoldbruskfunksjon, ledd og fordøyelsesresmerter. Krever også blodprøver for å overvåke de terapeutiske nivåene av narkotika- og nyrefunksjonen. Antipsykotika kan brukes til å behandle maniacal episoder.

Legen din kan starte med en lav dose av medisinering som du begge bestemmer deg for å bruke for å se hvordan du svarer. En sterkere dose kan være nødvendig enn den opprinnelig foreskrevne. En kombinasjon av narkotika eller til og med forskjellige stoffer kan også være nødvendig for å kontrollere symptomene.

Alle stoffer har potensielle bivirkninger og interaksjoner med andre rusmidler. Hvis du er gravid eller ta andre stoffer, må du kontrollere legen din før du ansetter nye stoffer.

Skrive i en dagbok kan være en spesielt nyttig del av behandlingen. Hold styr på statene D’Sinnet, av å spise vaner og søvn og betydelige hendelser i livet ditt, kan hjelpe deg og legen din forstår hvordan terapi og narkotika fungerer.

Hvis symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre, kan legen din foreskrive en medisinering eller en annen slags psykoterapi.

Hva er perspektivet?

Bipolar lidelse er ikke behandlet. Men med tilstrekkelig behandling og støtte av familie og venner, kan du klare symptomene dine og opprettholde kvaliteten på livet ditt.

Det er viktig å følge legenes instruksjoner om narkotika og andre livsvalg. Dette inkluderer:

 • L’bruk av alkohol
 • Narkotika bruk
 • trening
 • dietten
 • søvn
 • Stressreduksjon

Inkludere dine venner og familie i din omsorg kan være spesielt nyttig.

Det er også nyttig å lære så mange som mulig på bipolar lidelse. Jo mer du kjenner tilstanden, desto mer kan du ha kontroll mens du tilpasser seg livet etter diagnosen.

Du kan kanskje reparere de spente forholdene. Utdanning av andre på bipolar lidelse kan hjelpe dem bedre å forstå de smertefulle hendelsene i fortiden.

Støttealternativer

Støttegrupper, både online og personlig, kan være nyttig for personer med bipolar lidelse. De kan også være nyttige for dine venner og slektninger. Lær om kampene og triumfene til andre kan hjelpe deg med å overvinne vanskelighetene du kan møte.

De Depresjon og bipolar støtte pakt Opprettholder et nettsted som gir:

 • Personlige historier om mennesker med bipolar lidelse
 • Kontaktinformasjon for støttegrupper i USA
 • Informasjon om tilstand og behandlinger
 • Materiale til omsorgsperson og folk omsorg for mennesker med bipolar lidelse

De National Alliance på psykisk sykdom Det kan også hjelpe deg med å finne støttegrupper i ditt område. God informasjon om bipolar lidelse og andre forhold kan også bli funnet på nettstedet ditt.

Hvis du har blitt diagnostisert med en bipolar 1 eller bipolar 2, bør du alltid huske at dette er en tilstand du kan klare. Du er ikke alene. Snakk med legen din eller ring et lokalt sykehus for å oppdage støttegrupper eller andre lokale ressurser.