Biotinmangel: bivirkninger, årsaker og mer

Biotin og mangel på biotin

Biotin er en av B-vitaminene B. Denne gruppen av vitaminer er ansvarlig for å bryte fett og karbohydrater fra maten du spiser og deres transformasjon til energi. Denne energien gir drivstoff for mange av kroppens nødvendige funksjoner. Biotinet kalles noen ganger B-7, vitamin H eller Coenzima R.

Biotin fremmer god hudhelse og bidrar til å regulere LDL-kolesterolet (dårlig) og blodsukker. Biotin er også nødvendig for å produsere keratin, et protein som fremmer sterke negler og hår.

Biotin er et vannløselig vitamin. Dette betyr at den ikke lagres i kroppen din i lang tid. Ikke engang kroppen din produserer det naturlig. Men bakterier i # 8217; tarmene kan produsere biotin. Disse bakteriene, også kalt intestinal flora, har en sunn innvirkning på helsen.

Bivirkninger av mangel på biotin

Mangel på biotin er ikke like vanlig som andre mangler. Få mennesker som følger et sunt og balansert kosthold, vil ha problemer med å ha nok biotin. Dette skyldes at mange vanlige matvarer naturlig inneholder store mengder vitamin.

Imidlertid kan en mangel på biotin forekomme. Hvis det gjør det, kan disse symptomene utvikle seg:

 • Røde hudutslett på huden, spesielt på ansiktet
 • Tørket eller squamosa hud
 • Tørre øyne
 • skjøre hår
 • hårtap
 • utmattelse
 • søvnløshet eller problemer med å sove
 • tap av Appetit
 • kvalme
 • Depresjon
 • Brennende følelse eller prikking i hender og føtter
 • muskelsmerter
 • Endringer i tarmkanalen (hyppige magesykdommer)
 • Kapitler i munnen av munnen
 • anfall
 • Vanskelighetsgrad å gå

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Symptomer på biotinmangel kan forveksles med mange andre lidelser eller problemer. Legen kan først behandle symptomene som om de kom fra en & # 8217;. Hvis symptomene ikke forsvinner, kan legen vurdere andre mulige problemer.

Hvis legen mistenker at du ikke antar nok B-7, kan en blodprøve måle blodnivået. Legen din kan bestille ekstra blod og laboratorietester for å sjekke andre nivåer. De kan bruke disse tallene for å bekrefte eller ekskludere mangel på biotin.

Noen ganger er lave nivåer av vitamin B-7 resultatet av en annen lidelse eller tilstand. Hvis legen mener at et grunnleggende problem kan forårsake symptomer, kan det foreslå at andre tester skal forstå årsaken til lave nivåer av vitamin B-7.

Årsaker til biotinmangel

En mangel på biotin er ganske sjelden. Legene søker generelt en av de seks mulige årsakene til å forklare hvorfor B-7 nivåer kan være så lavt. Disse årsakene er:

1. Medisinering

Noen medisiner kan forhindre at kroppen er riktig å absorbere vitaminer. Disse stoffene inkluderer antibiotika og antiepileptiske legemidler. Videre ødelegger antibiotika gode bakterier i # 8217; tarmene som naturlig kan produsere biotin.

2. Intravenøs kraft (iv)

Hvis du mottar ernæring fra et drypp eller et rør, kan du utvikle en B-7-mangel. Kosttilskudd kan være nødvendig før du ikke vil kunne spise faste matvarer.

3. Tarmproblemer

Noen kroniske tarmforhold kan forhindre at kroppen absorberer næringsstoffer fra mat. Disse forholdene inkluderer Crohns sykdom og kolitt.

4. Langsiktig dietter

A’streng fôring kan hindre deg i å få et bredt utvalg av vitaminer og mineraler fra maten du spiser. Å spise et godt balansert kosthold er viktig for helsen din, og du kan fortsatt opprettholde eller gå ned i vekt hvis dette er målet ditt.

5. Biotinidase mangel

Denne arvelige sykdommen er veldig sjelden. Hindrer kroppen din i å gjenbruke biotin. Generelt kan menneskekroppen gjenbruke B-7 et par ganger før det fjernes i avfallet. Folk med denne lidelsen kan ikke resirkulere vitamin. Denne lidelsen blir ofte diagnostisert veldig tidlig i livet på grunn av alvorlige symptomer. Disse symptomene vises ofte innen noen få måneder med fødselen.

6. Andre genetiske årsaker

Det er noen andre genetiske sykdommer som også kan forårsake biotinmangel, inkludert mangel på syntetase olocarboksylase, mangel på transport av biotin og fenylcetonuria. Olocarboksylaseunderskudssyntetasen og transportunderskuddet til biotinet er begge ekstremt sjeldne. Phenylchetonuria er mer vanlig. Nyfødte blir utsatt for screening ved fødselen for denne tilstanden, siden det er forbundet med alvorlige nevrologiske problemer hvis det ikke er anerkjent og behandlet tidlig.

Hvordan mangel på biotin blir behandlet og forhindret?

Behandling for mangel på biotintyper generelt i to hovedkategorier. Dette er mat og kosttilskudd.

Mat som inneholder biotin

Det daglige kravet til biotin er ikke vanskelig å nå. En voksen skal målrette mat Mikrogram 30 (Mcg) En dag, et barn bør ta 5 mcg om dagen, og en venter mor bør sikte på 35 mcg om dagen.

Å få dette vitaminet fra maten er ganske enkelt. Mange vanlige matvarer inneholder store mengder biotin. Disse inkluderer:

 • Erter, belgfrukter og linser
 • Solsikkefrø og solsikke smør
 • Gulrøtter, blomkål og sopp
 • kokte egg, spesielt eggeplomme d’egg
 • Organer, inkludert lever og nyrer
 • Meieriprodukter, inkludert melk, ost og yoghurt
 • sjømat
 • Integrale kornblandinger inkluderer bygg og mais

Matbehandling ødelegger biotin. Spis det største antallet av disse matvarene i hele formen og ikke forvandlet for å få maksimal mengde vitamin som mulig.

Kosttilskudd

Biotin er tilgjengelig både i multivitamin og individuelle kosttilskudd. Biotin kosttilskudd er generelt tilgjengelig i tre mengder: 10, 50 og 100 mcg.

Rådfør deg med legen din før du starter et biotin supplement. Sjelden kan B-7 samhandle med andre legemidler. Dette kan forårsake uønskede bivirkninger. Det er også mulig å ha for mye biotin. Spør legen din en anbefalt daglig dose.

Risikofaktorer for biotinmangel

Alle kan utvikle en mangel på biotin. Ulike forhold og lidelser øker risikoen for noen mennesker. Disse inkluderer:

Folk med biotinidase underskudd

Denne sjeldne arvelige sykdommen hindrer kroppen fra å gjenbruke biotin. Personer med denne lidelsen er mer sannsynlig å mangle i biotin.

Kvinner i svangerskapet

Biotin er grunnleggende for gravide. Uten det kunne barnet utvikle noen fødselsskader. Noen blodprøver for ventende mødre vil måle biotinnivåer. Under graviditeten kan legen oppfordre deg til å spise mer mat rik på biotin. Dette kan bidra til å beskytte det voksende barnet.

Folk som bruker visse stoffer

Antibiotika kan ødelegge sunne bakterier i # 8217; tarmene. Disse bakteriene kan produsere biotin naturlig. Uten dem kan du bli mangelfull. Antiepileptiske legemidler kan også forhindre L’vitaminer absorpsjon. Hvis du bruker disse legemidlene i lang tid, kan det hende du trenger et supplement.

Folk som bruker IV IV # 8217

Nutrition EV eller Sondino kan redusere mengden biotin du kan absorbere. Folk som bruker disse former for ernæring, kan trenge et biotin-supplement til de er i stand til å spise solide mat igjen.

Outlook

De første tegnene og symptomene på mangel på biotin kan byttes ut for mange forstyrrelser og forhold. Hvis du har disse symptomene, fikser du en avtale med legen din.

Du kan hjelpe legen din til å nå en diagnose. Skriv en dagbok med symptomene dine og vær oppmerksom på hva du spiser og når. Selv om du kanskje ikke har mangel på biotin, kan disse notatene bidra til å adressere legen din til en annen diagnose på en annen diagnose. På samme måte kan disse notatene hjelpe legen til å ekskludere mulige årsaker som oppfører seg og forårsaker symptomer som mangel på biotin.

Etter å ha fått en diagnose, kan du og legen din bestemme den beste behandlingen. Den gode nyheten er at en B-7-mangel er herdbar. Hvis tilstanden sannsynligvis skyldes kostholdsproblemer, kan du endre hva du spiser. Du kan også ta et supplement for en kort periode for å korrigere lave nivåer. Hvis disse tiltakene lykkes, kan legen utforske andre mulige årsaker, inkludert tarmsykdommer.