Biopsi: Formål, typer og risiko –

Beskrivelse

I noen tilfeller kan legen bestemme seg for å trenge et utvalg av stoffet eller cellene dine for å diagnostisere en sykdom eller identifisere en kreft. Fjerning av stoffer eller celler for analysen kalles biopsi.

Selv om en biopsi kan virke skummelt, er det viktig å huske at de fleste er helt indolor og lavrisikoprosedyrer. Avhengig av situasjonen, vil et stykke lær, stoff, organ eller mistenkt kreft bli fjernet kirurgisk og sendt til et testlaboratorium.

Fordi en biopsi utføres

Hvis du har opplevd symptomer som normalt er forbundet med kreft, og legen din har identifisert et bekymringsområde, kan han eller hun bestille en biopsi for å avgjøre om det er klokka og # 8217; området er kreftfremkallende.

En biopsi er den eneste sikre måten å diagnostisere de fleste svulster på. Imaging tester som tc scanning og røntgenstråler kan bidra til å identifisere problemområder, men kan ikke skille mellom kreft og ikke-kreft celler.

Biopsier er vanligvis forbundet med kreft, men bare fordi legen bestiller en biopsi, betyr ikke at du har kreft. Legene bruker biopsier for å se om anomaliene i kroppen din skyldes kreft eller andre forhold.

For eksempel, hvis en kvinne har en brystnokul, vil en bildeprøve bekrefte knutepunktet, men en biopsi er den eneste måten å avgjøre om det kommer til brystkreft eller A’andre ikke-kreftformige tilstand, som polycystisk fibrose.

Typer av biopsier

Det finnes forskjellige typer biopsier. Legen vil velge typen som skal brukes i henhold til din tilstand og området i kroppen din som trenger en mer oppmerksom eksamen.

Uansett typen, vil du bli gitt til deg L’lokalbedøvelse for numbing området der gravering er praktisert.

Bone Marrow Biopsy

All’Interiør av noen av dine største bein, som hofte eller lårbenet på beinet, blir blodceller produsert i et svampete materiale som heter Marrow.

Hvis legen din mistenker at det er problemer med blodet ditt, kan du sende inn en beinmargs biopsi. Denne testen kan identifisere kreft- og ikke-kreftformige forhold som leukemi, anemi, infeksjon eller lymfom. Testen brukes også til å sjekke om tumorcellene i A’andre deler av kroppen har spredt seg til beinene.

Benmarget er lettere tilgjengelig med en lang nål satt inn i # 8217; iliacben. Dette kan gjøres på et sykehus eller et medisinsk kontor. L’Intern av beinene kan ikke være nummen, slik at noen mennesker føler en døve smerte under denne prosedyren. Andre, de føler seg imidlertid bare en første akutt smerte når den lokale bedøvelsen injiseres.

Endoskopisk biopsi

Endoskopiske biopsier brukes til å nå stoffene ALL’inne i kroppen for å samle prøver fra steder som blære, kolon eller lunge.

Under denne prosedyren bruker legen et fleksibelt tynt rør kalt endoskop. L’Endoskop har et lite kamera og en lett alle & # 8217;. En video Monitor lar legen vise bilder. I # 8217; små kirurgiske instrumenter er også satt inn. Ved hjelp av videoen kan legen din veilede dem for å samle en prøve.

L’Endoskop kan settes inn gjennom en liten gravering i kroppen eller gjennom en hvilken som helst kroppsåpning, inkludert munn, nese, rektum eller urinrør. Endoskopiene krever normalt fem til 20 minutter.

Denne prosedyren kan utføres på et sykehus eller et medisinsk kontor. Deretter kan du føle deg litt ubehagelig eller ha hevelse, gass eller ondt i halsen. De vil alle passere over tid, men hvis du er bekymret, bør du kontakte legen din.

Biopsier med nål

Nåle biopsier brukes til å samle skinnprøver eller noe stoff som er lett tilgjengelig under huden. De forskjellige typer nålbiopsier inkluderer følgende:

  • Biopsiene med sentral nål bruker en mellomstor nål for å trekke ut en kolonne av vev, på samme måte som kjerneprøver er tatt fra jorden.
  • Tynne nålbiopsier bruker en tynn nål som er koblet til en sprøyte, slik at ekstraksjon av væsker og celler.
  • Bildet guidede biopsier drives av bildebehandlingsprosedyrer, for eksempel røntgenstråler eller TC-skanninger, slik at legen kan få tilgang til bestemte områder, for eksempel lunge, lever eller andre organer.
  • Vakuum Assisted Biopsies Bruk vakuumsuging for å samle celler.

Hudbiopsi

Hvis du har en’utslett eller skade på huden som mistenkes for en gitt tilstand, reagerer den ikke på terapien som er foreskrevet av legen, eller hvis årsak er ukjent, kan legen utføre eller bestille en biopsi av # 8217; interessert område av huden . Dette kan gjøres ved hjelp av lokalbedøvelsen og fjerne et lite stykke av # 8217; område med et knivblad, en skalpell eller et lite sirkulært blad som heter & # 8220; Punch & # 8221;. Prøven vil bli sendt til laboratoriet for å lete etter tester av forhold som infeksjoner, kreft og betennelse i hudstrukturer eller blodkar.

Kirurgisk biopsi

Noen ganger kan en pasient ha en bekymringsområde som ikke kan nås trygt eller effektivt ved å bruke metodene beskrevet ovenfor, eller resultatene av andre biopsi-prøver har vært negative. Et eksempel kan være en svulst ALL’Abdomen nær # 8217; aorta. I dette tilfellet må en kirurg trenge å få en prøve ved hjelp av et laparoskop eller praktisere A’tradisjonell gravering.

Risikoen for en biopsi

Enhver medisinsk prosedyre som involverer hudbrudd innebærer risikoen for infeksjon eller blødning. Men siden snittet er lite, spesielt i biopsier med nål, er risikoen mye lavere.

Hvordan forberede seg på en biopsi

Biopsier kan kreve et visst preparat av pasienten som intestinal preparat, klart flytende kosthold eller ingenting i munnen. Legen din vil instruere deg om hva du skal gjøre før prosedyren.

Som alltid før en medisinsk prosedyre, informer legen din om hvilke stoffer og kosttilskudd som tar. Du må kanskje avbryte # 8217; ansette noen stoffer før en biopsi, som for eksempel ikke-steroide aspirin- eller antiinflammatoriske legemidler.

Fulgt etter en biopsi

Etter å ha tatt prøven av vev, må legene analysere det. I noen tilfeller kan denne analysen utføres på tidspunktet for prosedyren. Oftere må prøven imidlertid sendes til et testlaboratorium. Resultatene kan ta noen dager noen dager for noen dager siden.

Når resultatene ble mottatt, kan legen ringe deg til å dele resultatene eller be deg om å komme til en oppfølgingsavtale for å diskutere de neste trinnene.

Hvis resultatene viste tegn på kreft, bør legen kunne fortelle typen og nivået av aggressiviteten til kreften fra biopsien. Hvis biopsien din ble utført av en grunn forskjellig fra kreft, bør laboratorieapporten kunne drive legen din i diagnose og behandling av denne tilstanden.

Hvis resultatene er negative, men legenes mistanke fortsatt er høy for kreft eller andre forhold, kan det hende du trenger en annen biopsi eller en annen slags biopsi. Legen din vil lede deg på det beste kurset som følger. Hvis du har spørsmål om biopsien før prosedyren eller resultatene, ikke nøl med å snakke med legen din. Du kan skrive dine spørsmål og ta dem med deg til neste besøk på kontoret.