Biopsi av kutan lesjon: Formål, prosedyre og risiko

Hva en cos’er en biopsi av hudlesjonen?

En kutan skadebiopsi er en enkel medisinsk prosedyre der en prøve av huden din er fjernet og testet i et laboratorium.

Prøven tatt under en biopsi er ofte veldig liten, noen ganger størrelsen på et riskorn. Prøvestørrelsen er akkurat nok til å tillate laboratorieteknikere å teste ulike problemer som kan være årsaken til en hudlesjon. Imidlertid kan bioptiske prøven være større hvis hele skaden er fjernet.

Det er flere måter som legen kan samle inn en prøve av huden. Prosedyren valgt av legen vil avhenge av individuelle omstendigheter.

En spesialisert lærdoktor (dermatolog) er vanligvis legen som utfører en hudbiopsi. Det er en ambulant prosedyre, noe som betyr at du ikke trenger å bli sykehus.

Fordi en biopsi av huden lesjon utføres?

En hudbiopsi utføres for å bestemme årsaken til vekst, pest eller utslett. Dette kan inkludere:

  • Endring av moles
  • Kronisk bakteriell hud eller soppinfeksjon
  • Ikke-kreftfremkallende vekst
  • Precancerousceller
  • hudkreft
  • hud eller blæreutbrudd av huden

Risikoen for en biopsi av hudlesjonen

Enhver medisinsk prosedyre som innebærer hudbrudd innebærer blødning og infeksjonsrisiko. Hvis du har en historie om blødningsproblemer, bør du informere legen din.

C’Det er også risikoen for arr. Hvis legen din bruker en spennende biopsi, vil du ha et lite arr etter prosedyren. Andre typer biopsy forlater sjelden åpenbare arr.

Hvordan en biopsi av hudlesjonen utføres

En biopsi av kutan lesjon krever lite forberedelse fra deg. Hvis du lager en biopsi på et åpent sår eller på en lapp av infisert hud, må legen fjerne noen bandasje.

Det er flere måter som legen kan fjerne en stoffprøve. Metoden som legen velger for deg, vil avhenge av årsaken til posisjonen til biopsien, størrelsen og typen skade eller pest.

Før noen form for biopsi, vil du motta L & # 8217, lokalbedøvelse for å numme nettsiden til biopsi. Mulige metoder for å samle et utvalg av lær for biopsi inkluderer følgende.

  • Barbering Biopsi: Legen vil bare fjerne de ytre lagene i huden med et spesielt knivblad eller en skalpell.
  • Punch Biopsy: Bruk et lite verktøy som ligner på et rør med en Sharp ende som fungerer som en skjærepose. Når den riktige prøven er tatt, vil legen fjerne prøven av skinn med pinsett og lukke gravering med et enkelt punkt.
  • Utvekstbiopsjon: Det brukes til å fjerne hele skaden. Legen utfører en’gravering og, som går dypt som nødvendig, fjerner hele skaden. Flere poeng brukes til å lukke såret.
  • Inkluderende biopsi: Det brukes til å fjerne en liten del av en større lesjon. Prosedyren er den samme som den spennende biopsien.

Hvis legen mistenker at veksten er forårsaket av den mest aggressive formen av hudkreft (melanom), vil det bruke en spennende biopsi for å fjerne eventuelt potensielt kreftformet stoff sammen med et lite husbal hudbrett. Prøven vil da bli sendt til testlaboratoriet.

Etter biopsien vil såret bli dekket med gasbind og andre bandasjer. Du kan gå hjem når prøven er tatt.

Etter en biopsi av kutan lesjon

Etter at stoffet er tatt, sendes det til et testlaboratorium. Det tar vanligvis omtrent en uke før resultatene kommer tilbake, men noen tester kan ta lengre tid. Hvis det er en nødsituasjon, som en aggressiv infeksjon eller kreft, kan legen skynde resultatene.

Når resultatene av testene dine har returnert, kan legen din diskutere med deg på telefonen eller ringe deg på kontoret for en oppfølgingsavtale for å dele resultatene.

Hvis resultatene viser tegn på kreft eller andre problemer, vil legen diskutere neste oppførselslinje. Dette kan inkludere andre tester eller behandlinger.