Biofeedback: Typer, formål og risiko

COS’er biofeedback?

Biofeedbacken er en type terapi som bruker sensorer som er koblet til kroppen for å måle kroppens nøkkelfunksjoner. Biofeedbacken tar sikte på å hjelpe deg med å lære mer om hvordan kroppen din fungerer. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å utvikle bedre kontroll over noen kroppsfunksjoner og håndtere helseproblemer.

Biofeedbacken er basert på begrepet & # 8220; sinnet på saken & # 8221;. L’ideen er at med tilstrekkelige teknikker kan du endre helsen din ved å ta hensyn til hvordan kroppen din reagerer på stressfaktorer og andre stimuli.

Kronisk stress kan ha dramatiske effekter på kroppen din. Dette kan inkludere høyt blodtrykk, økt kroppstemperatur og hjernens funksjonsavbrudd. Fremme mer effektivt mentalt og fysisk svar på stress, biofeedback tar sikte på å hjelpe deg med å kontrollere kroppsprosesser som hjertefrekvens og blodtrykk. Når det var antatt at disse kroppsprosessene var helt ufrivillig.

Typer av biofeedback

De tre vanligste metodene for biofeedback inkluderer:

 • Elektromyografisk biofeedback (EMG): Måler muskelspenning for å endre tid
 • Termisk eller termisk biofeedback: måler endringene i kroppstemperaturen over tid
 • Elektroencefalografi: Mål L’hjernebølgeaktivitet over tid

Andre typer biofeedbacks inkluderer:

 • Galvanisk dannelse av hudresponsen: måler mengden svette tilstede i kroppen over tid
 • Biofeedback av hjertevariabilitet: måler håndleddet og hjertefrekvensen

Formålet med biofeedback

Biofeedback tar sikte på å bekjempe stress gjennom avslapningsteknikker. Fortsett å puste bevisst, hjertefrekvens og andre funksjoner normalt & # 8221; Å ignorere kroppens svar på stress situasjoner.

Biofeedback synes å være mer effektiv for forhold sterkt påvirket av stress. Noen eksempler er: # 8217 lidelser; læring, spiseforstyrrelser, peeing i seng og muskelspasmer.

Biofeedbacken kan brukes til å behandle mange fysiske og psykiske helseproblemer, inkludert:

 • astma
 • inkontinens
 • forstoppelse
 • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
 • Bivirkninger av kjemoterapi
 • Høyt blodtrykk
 • Raynauds sykdom
 • Kronisk smerte
 • stress eller angst

Noen foretrekker biofeedback som en form for behandling for disse forholdene fordi det ikke er invasivt og ikke er basert på narkotika. Andre mennesker kompis biofeedback med mer tradisjonelle behandlingsalternativer for å forbedre generelt trivsel.

Forbered deg på biofeedback

Pass på at du kontrollerer legitimasjonene dine til din biofeedback-terapeut før du starter behandlingen. Du kan be om informasjon om trening og hvis du godtar din helseforsikring eller ikke. Statlige lover som regulerer biofeedback-fagfolk varierer. Kontroller regelverket i staten din før du besøker en terapeut.

Ingen ekstra forberedelser er nødvendig for en biofeedback-økt.

Hvordan virker det

De elektriske sensorene som kobler til en skjerm, vil bli koblet til kroppen din. Sensorene måler ett eller flere tegn på stress. Dette kan inkludere hjertefrekvens, muskelspenning eller kroppstemperatur. Målinger gir tilbakemelding på hvordan kroppen din reagerer på forskjellige stimulanser.

En biofeedback-terapeut kan lære deg hvordan du senker hjertefrekvensen gjennom å puste øvelser, avslapningsteknikker og mentale øvelser. Du kan måle resultatene av disse teknikkene og øvelsene på skjermen. Dette oppfordrer mer positive og avslappende reaksjoner.

En typisk biofeedback-sesjon varer mellom 30 og 60 minutter. Antall økter som er nødvendige for å løse et problem, varierer avhengig av en rekke faktorer, inkludert hastigheten som du lærer å kontrollere dine fysiske svar på.

Det finnes også biofeedback kommersielle enheter tilgjengelig på det åpne markedet som er beregnet for hjemmebruk. Det er enheter med håndholdte skjermer og andre som kobler til datamaskinen. Du bør imidlertid være oppmerksom på svindel. Pass på at du sjekker med din primære omsorgsleverandør før du kjøper en av disse enhetene. Ikke alle produsenter er pålitelige.

Risiko

De Mayo Clinic Rapporter at biofeedback er generelt trygt. Negative bivirkninger er rapportert. Imidlertid kan biofeedback ikke være egnet for alle. Du bør konsultere din primære omsorgslege før du starter denne eller en annen type komplementær terapi.

Hva du kan forvente

Din terapeut vil hjelpe deg med å finne ut hvilken biofeedback-teknikk som passer for deg, basert på dine helseproblemer. Suksessen med biofeedback-terapi avhenger av flere faktorer, for eksempel frekvensen som teknikkene som læres under behandlingen i hverdagen, blir brukt.