Binaural beats: sove, terapi og meditasjon

Hva er binaural beats?

Når du hører to toner, en i hvert øre, som er litt annerledes i frekvens, behandler hjernen din et slag av frekvensforskjell. Dette kalles binaural beat.

Her er et eksempel:

Anta at du lytter til en lyd i # 8217; venstre øre med en frekvens på 132 Hertz (Hz). Og i # 8217, høyre øre, lytter du til en lyd som har en frekvens på 121 Hz. Hjernen din faller imidlertid gradvis i synkronisering med forskjellen & # 8211; eller 11 Hz. I stedet for å høre to forskjellige toner, føles man en 11-timers tone (i tillegg til de to tonene dataene hvert øre).

Binaural Beats regnes som auditive illusjoner. For at en binaural beat-funksjoner, må de to tonene ha frekvenser Mindre enn 1000 HzOg forskjellen mellom de to tonene kan ikke overstige 30 Hz. Toner må også høres separat, en gjennom hvert øre. Binaural beats har blitt utforsket i musikk og noen ganger brukes til å bidra til å gi verktøy, som pianoer og organer. Mer nylig har de vært knyttet til potensielle helsemessige fordeler.

Hvilke helsemessige fordeler du hevder at binaural beats har?

Det hevdes at binaural beats induserer den samme mentale tilstanden forbundet med en meditasjonspraksis, men mye raskere. Faktisk er det sagt at binaural beats:

 • redusere angsten
 • Øk konsentrasjon og konsentrasjon
 • mindre stress
 • Øke avslapning
 • fremme stater D’positivt humør
 • Fremme kreativitet
 • Hjelper med å håndtere smerte

Meditasjon er praksis for å roe sinnet og justere antall tilfeldige tanker som krysser den. Har vist seg at en vanlig meditasjonsøvelse reduserer stress og # 8217; angst bremser ned i hjernens aldring og minne tap, fremmer følelsesmessig helse og strekker oppmerksomhetskapasiteten. Å praktisere meditasjon kan regelmessig være ganske vanskelig, så folk har søkt hjelp i teknologi.

Det antas at binaural beats mellom 1 og 30 Hz skaper samme modell som hjernebølger som ville bli opplevd under meditasjon. Når du hører på en lyd med en bestemt frekvens, synkroniserer hjernens bølger med den frekvensen. Teorien er at binaural beats kan bidra til å skape frekvensen som trengs for hjernen din for å skape de samme ofte erfarne bølgene under en meditasjonspraksis. L’bruk av binaural beats på denne måten kalles noen ganger å dra trukket teknologi av hjernebølger.

Hvordan bruke binaural beats?

Alt du trenger å eksperimentere med binaural beats er en binaural beat audio og et par hodetelefoner eller øretelefoner. Du kan enkelt finne lydfiler av online binaural beats, for eksempel på YouTube, eller du kan kjøpe CDer eller laste ned lydfiler direkte til MP3-spilleren eller en annen enhet. Som nevnt ovenfor, slik at en binaural beat fungerer, må de to tonene ha frekvenser av Mindre enn 1000 HzOg forskjellen mellom de to tonene kan ikke overstige 30 Hz.

Du må bestemme hvilken hjernebølge som passer til ønsket tilstand. Generelt:

 • Binaural Beats i Delta-serien (fra 1 til 4 Hz) de var assosiert Med dyp søvn og avslapning.
 • Binaural beats i Theta-serien (fra 4 til 8 Hz) er koblet til REM-søvn, til reduksjon av meditative og kreative, avslappende og meditative og kreative stater.
 • Binaural beats i alfa frekvenser (fra 8 til 13 Hz) Det antas å oppmuntre Avslapping, forfremmelse av positivitet og reduksjon i’angst.
 • Binaural beats i lavere beta frekvenser (fra 14 til 30 Hz) De har vært tilkoblet til større konsentrasjon og tilsyn, feilsøking og minneforbedring.

Finn et komfortabelt og distraherende sted. Lytt bare l’binaural beat audio i minst 30 minutter hver dag i hodetelefonene for å sikre at rytmen er trukket (falt i synkronisering) gjennom hjernen.

Du kan eksperimentere med tiden når du hører på binaural beats for å finne ut hva som fungerer for deg. For eksempel, hvis du opplever høye nivåer av angst eller stress, vil du kanskje lytte til lyden for A’nå hele eller mer. Husk at du må bruke hodetelefonene slik at binaural beats fungerer. Du kan også lytte med lukkede øyne.

C’Det er noen undersøkelser for å støtte uttalelser?

Mens de fleste studier på virkningen av binaural beats har vært små, er det mange som gir bevis på at denne auditive illusjonen faktisk drar nytte av helse, spesielt i forhold til # 8217; angst, alle «8217; humør og ytelse.

en Blindet studie I 29 personer fant at L’lytte til binaural beats i # 8217; Beta-området (16 og 24 Hz) var forbundet med både forbedret ytelse på en bestemt oppgave, og en reduksjon i stater D’negativt humør i forhold til alle «8217, lytter til binaural beats i theta og delta (1.5 og 4 Hz) eller ved enkel hvit støy.

En annen kontrollert studie På rundt 100 mennesker om å lide kirurgi fant de også at binaural beats var i stand til å redusere den preoperative angsten betydelig i forhold til lignende lyd uten binaural toner og uten lyd. I studien har nivåene av angst blitt halvert for folk som lyttet til lyden av binaural beat.

En annen ukontrollert studie Han spurte åtte voksne om å lytte til en binaural beat-CD med Delta Beat-frekvenser (fra 1 til 4 Hz) i 60 dager på rad. Deltakerne har samlet undersøkelser før og etter 60-dagers perioden som spurte spørsmål om deres humør og livskvalitet. Resultatene av studien fant at L’lytte til binaural beats i 60 dager reduserer angst og øker kvaliteten på de generelle livene til disse deltakerne. Siden studien var liten, ukontrollert og basert på pasientundersøkelser for å samle inn data, vil det være behov for større studier for å bekrefte disse effektene.

Større og nyere Randomisert og kontrollert studio undersøkt bruken av binaural beats i 291 pasienter innlagt til beredskapsrommet på et sykehus. Forskere har observert betydelige reduksjoner av angstnivåer hos pasienter utsatt for lyden med innebygde binaural beats sammenlignet med de som lyttet til lyden uten binaural beats eller ingen lyd (kun hodetelefoner).

Det er bivirkninger i # 8217; lytter til binaural beats?

Ikke kjente bivirkninger i # 8217; lytter til binaural beats, men vi anbefaler deg å sørge for at lydnivået som kommer fra hodetelefonene, ikke er satt for høyt. Lang eksponering for lyder lik eller større enn 85 desibel Det kan føre til tap på’høre over tid. Dette er mer eller mindre nivået av støy produsert av intens trafikk.

Binaural Beat Technology kan være et problem hvis du har L’epilepsi, så du bør snakke med legen din før du prøver det. Flere søk er nødvendig for å se om det er bivirkninger i # 8217; lytter til binaural beats i lang tid.

Bunnlinjen

Med forskjellige studier på’mann til støtte for helseindikasjoner, synes binaural beats å være et lovende verktøy for å bekjempe angst, stress og negative mentale tilstander. Søket fant at den daglige lyttingen av CDer eller lydfiler med binaural beats har positive effekter på:

 • angst
 • hukommelse
 • Stat D’Soul
 • kreativiteten
 • Merk følgende

Bli en meditasjonslærer er ikke lett. Binaural beats vil ikke fungere for alle og anses ikke som en kur for ingen bestemt tilstand. Imidlertid kan de tilby en perfekt rømningsrute for de som er interessert i å slappe av, sove mer fredelig eller gå inn i en meditativ tilstand.