Bilder av symptomene på reumatoid artritt

COS’er den reumatoid artritt?

L’reumatoid artritt (RA) er en autoimmun tilstand som forårsaker kronisk betennelse. Med l’ditt immunsystem angriper kroppens vev og forårsaker smertefull hevelse av ledd. Uten behandling, L & # 8217, kan alvorlig skade leddene.

Det er mange måter som den reumatoid artritt kan vises, men noen av de mest anerkjente tegnene er i hender og føtter. Imidlertid kan mange forskjellige ledd påvirkes med variabel tyngdekraften.

Imaging tester, som røntgenstråler, datastyrt tomografi (TC) og magnetisk resonans (MR) hjelper leger nøye observere ledd og evaluere eventuelle skader.

L’Ar kan også påvirke andre kroppsdeler, inkludert lær, blodårer, øyne og lunger. Personer med AR kan også møte tretthet og generell svakhet.

Hva et utseende har reumatoid artritt?

Fortsett å lese Finn ut mer om Like L’AR påvirker kroppen.

Hender

En av de første åpenbare egenskapene til # 8217; Ar kan ses i hendene. Hevelsen av leddene i knoklene og håndleddene fører til sterke smerter og stivhet, spesielt om morgenen.

L’kronisk betennelse kan forårsake torsjon av fingrene til utsiden. Dette kan be om en toll på fine motoriske ferdigheter. I de avanserte tilfellene av RA kan hender endre permanent form og forstyrre livskvaliteten.

Med tilstrekkelig behandling, symptomene på & # 8217, kan administreres. Behandlinger fokuserer på å redusere betennelsen for å hindre leddskader.

For hender og fingre kan disse inkludere narkotika, injeksjoner og underkjenning. Splint hjelper til med å støtte leddene, men bør ikke brukes for lenge fordi det kan føre til at muskelforringelse. Hvis disse behandlingene ikke virker, kan kirurgi trenge.

Leddgikt på føttene

Ankel og hæl

Du kan finne mer enn 90 prosent av mennesker med AR utvikler symptomer til fots og ankel. L’betennelse forårsaker skade på leddbånd og vev som støtter beinene, som derfor kan forårsake feiljustering av ankelen og baksiden av foten.

Hvis ankelen og hælen ikke kan bevege seg riktig, kan det være vanskelig å gå, spesielt på uregelmessige overflater, åser og trapper. Betennelsen i ankel og hæl kan forårsake feiljustering som forårsaker smerte til foten eksteriør.

I tillegg til den normale behandlingen av AR, kan du også få en innsats for å minimere trykk eller bruke en ankelbeskytter til å støtte leddene.

Halvparten av foten

Over tid kan ligamentene og brusken til foten forverres, noe som fører til sammenbruddet av foten av foten. Med flat fot, formen på # 8217; hele foten begynner å forandre seg.

Noen mennesker med AR utvikler store beinprotumer, calluses eller calluses på fotplanten. Disse kan være smertefulle og gjøre det svært vanskelig å finne komfortabelt fottøy. Spesielle skoinnlegg kan bidra til å forbedre plantarbuen.

Foran foten

Når buen faller, utøver det et trykk på tærne og fotens forside begynner å fokusere mot utsiden. Fingrene vridd og kan krysse hverandre, en på’andre, spesielt hallux.

Mange mennesker med AR utvikler Allux Valgus, Calli eller Fingers of Clawss. Kombinasjonen av ankelproblemer til tærne forårsaker smerte i hele foten.

Over tid kan smerte i føttene indusere folk med ar for å unngå å stå eller gå. I de mest alvorlige tilfellene kan kirurgi bidra til å rette opp dette problemet ved å slå sammen de berørte beinene.

Klør

Hvis betennelsen ikke er tilstrekkelig kontrollert, kan seriøs leddskade føre til at tærne har form av klør. Små fingre tar et fremtredende utseende når du bretter mot det høye og peker deretter ned mot de sentrale leddene. Noen ganger er tærne krøllet under foten.

Større press på tærne kan forårsake hud og callus-sår. Over tid kan fingrene på klørne forbli blokkert på plass og ikke i stand til å bøye seg til innsiden av en sko.

I de tidlige stadiene kan du bære myke sko og strekke tærne i en normal posisjon. De kan også være nyttige for fingrene, hvordan du bruker tærne for å samle inn marmorene. Hvis tærne er løst, prøv å bruke et spesielt lager eller sko for å tilpasse dem.

Bunions

Når L’Alluxe bøyer seg mot den andre fingeren, forårsaker dannelsen av en fremspring på # 8217; artikulasjon ved foten av # 8217;. Dette er kjent som en valgus Allux.

Siden foten må støtte kroppsvekten når du går, kan Maximations & # 8217 være veldig smertefullt. Det kan også dannes Valgo, også alle småfingerens eksteriør. Dette kalles & # 8220; Bunette & # 8221; O & # 8220; Tailor Bunion & # 8221;.

L’deformert område foran foten gjør det vanskelig å finne ganske brede sko i fronten. Hjem Behandlinger for L’Alfo Valgo inkluderer å ha på seg bredere sko, unngå høye hæler og bruke ispakker for å redusere hevelse. Slitasje absorbenter for l’sminke valgus kan bidra til å lindre ubehag.

Kirurgi kan også bidra til å korrigere L’Alfo Valgo i de mest alvorlige tilfellene.

Kneladtritt

L’Ar kan også angripe knærleddene, forårsaker betennelse. Dette gjør det vanskelig å bøye eller rette kneet. Legene bruker bildebehandlingstester, for eksempel røntgenstråler og magnetisk resonans, for å se noen leddskader.

Generelt, C’Det er et tap av artikulært rom på grunn av skadet brusk og beinvekst, kjent som bein eller osteofytiske sporer. I avanserte tilfeller kan beinene vokse sammen og slå sammen.

Behandling av kneladnedrisen innebærer narkotika og livsstilsendringer, for eksempel fysioterapi og hjelpemidler som en pinne eller en knepute.

noduler

Noen mennesker med AR, spesielt de med de mest avanserte eller dårlig kontrollerte Ras, Form Reumatoid Nodules. Disse er små natriumlumper som utvikler seg under huden, vanligvis nær de betente leddene.

Nodulene kan være små eller store som en valnøtt. Behandlingen er ikke nødvendig, men noen stoffer kan bidra til å redusere størrelsen på de større nodulene hvis de er irriterende. I noen tilfeller kan de fjernes kirurgisk. Vanligvis er nodulene indolor og representerer ikke en risiko.

Andre ledd

Enhver kroppsledd kan påvirkes av ARs & # 8217;. Selv albuer, brystbenum, skuldre og ryggrad er alle steder der betennelsen kan oppstå, noe som fører til smerte, deformitet og dysfunksjon.

Hvis du er diagnostisert med AR, bør du nevne noe utbrudd av smerte til legen din, slik at du kan starte riktig behandling for tilstanden.

Utenfor leddene

Mens de mest åpenbare tegnene på RA finnes i leddene, kan det forårsake betennelse selv i andre deler av kroppen.

L’Betennelse i’Ar kan også påvirke:

  • Øyne (skleritt)
  • Gums
  • lungene
  • hjerte
  • lever
  • nyre

Disse komplikasjonene er mindre vanlige og mer sannsynlig å se i de meget avanserte tilfellene av AR. Narkotika, støtteinnretninger, kirurgiske inngrep og andre behandlinger kan lindre symptomer og hjelpe deg med å leve med mindre ubehag.

Outlook

Ikke alle mennesker med RA vil oppleve alle disse symptomene. Hver persons tilstand kan påvirke kroppen din annerledes. Ofte kan folk med AR selv oppleve perioder der symptomene deres avbrytes, kalt remisjon.

I tillegg til farmakologiske behandlinger er det også endringer i kosthold og livsstil som kan ha en positiv innvirkning på ledelsen av tilstanden din.