Bilder av melanom: hudendringer for å se etter og mer

Farene ved melanom

Melanom er en av de mindre vanlige former for hudkreft, men det er også den mest dødelige typen på grunn av potensialet å spre seg til andre deler av kroppen.

Hvert år, om Til 91.000 mennesker En melanom er diagnostisert og mer enn 9000 mennesker dør på grunn av det. Melanoma priser øker, spesielt blant barn og ungdom.

Bilder av melanom

Risikofaktorer for melanom

Det er flere faktorer som kan øke sjansene for å utvikle melanom, inkludert:

 • Brenner ofte, spesielt hvis solenergi solbrenthet var alvorlig nok til å forårsake blærer på huden
 • Bor på steder med mer sollys, som Florida, Hawaii eller Australia
 • Bruker tanning senger
 • ha en klarere hud
 • Ha en personlig eller familiehistorie av melanom
 • ha mye mol på kroppen din

Moles

Nesten alle har minst en neo: en flat eller hevet farget flekk på huden. Disse punktene er forårsaket når hudpigmentceller kalles melanocytter samles i bunter.

Jeg utvikler seg ofte i barndommen. Når du når den voksne alderen, kan du ha 10 eller mer på kroppen din. De fleste i dem er ufarlige og endres ikke, men andre kan vokse, endre form eller endre farge. Noen kan bli kreftfremkallende.

Søk etter endringer

Den største anelse om at et poeng på huden kan være melanom er om det endrer seg. En kreft mol vil endres i størrelse, form eller farge over tid.

Dermatologer bruker ABCDE-regelen for å hjelpe folk å identifisere tegn på melanom på huden:

 • Asymmetri
 • Grenser
 • Farge
 • Diameter
 • Utvikling

Fortsett å lese for å se hvordan hvert av disse tegnene på melanom på huden vises.

Asymmetri

En symmetrisk neo vil være veldig lik på begge sider. Hvis du tegner en linje gjennom midten av molen (fra hvilken som helst retning), vil kantene på begge sider matche veldig tett.

I en asymmetrisk molen samsvarer de to sidene ikke i form av størrelse eller form fordi cellene på den ene siden av molen vokser raskere enn cellene på # 8217; andre side. Kreftceller har en tendens til å vokse raskere og mer uregelmessig enn normale celler.

Grenser

Kantene på en normal mol vil ha en klar og veldefinert form. Molen er skilt fra huden som omgir den.

Hvis kanten virker uskarpt, som om noen hadde farget utenfor linjene, kan det være et tegn på at molen er kreftfremkallende. De uregelmessige eller uskarpe kantene på en mol har også å gjøre med ukontrollert cellevekst av kreft.

Farge

Jeg kan være av mange forskjellige farger, inkludert brun, svart eller lysebrun. Så lenge fargen er solid i hele molen, er det sannsynligvis normalt og ikke kreftfremkallende. Hvis du ser en rekke farger i samme neo, kan det være kreftfremkallende.

En neo melanom vil ha forskjellige nyanser av samme farge, som brun eller svart eller flekker av forskjellige farger (for eksempel hvit, rød, grå, svart eller blå).

Diameter

Molene forblir vanligvis innenfor visse begrensninger av størrelse. En normal mol måler om 6 millimeter (1/4 tommer) eller ikke i diameter, som er mer eller mindre størrelsen på en blyantgummi.

Jeg i den største kan indikere tegn på problemer. Selv mol bør forbli sammenhengende størrelser. Hvis du merker at en av deg vokser over tid, ta hensyn til å se på den.

Utvikling

Endring er aldri en god ting når det gjelder moles. Derfor er det viktig å kjøre regelmessige hudkontroller og holde D’øye noen flekker som vokser eller endrer form eller farge.

I tillegg til ABCDE-tegnene, vær oppmerksom på enhver annen forskjell i neo, for eksempel rødhet, peeling, blødning eller dripping.

Neglelanom

Selv om sjeldne, melanom også kan utvikle seg under neglene. Når dette skjer, ser det ut som et pigmentband på’spik som:

 • Forårsaker l’tynning eller bryte
 • Utvikle noduler og blødninger
 • Det blir bredere fra kutikulen

Melanom forårsaker ikke alltid smerte når den er under neglene. Snakk med legen din hvis du merker endringer i neglene dine.

Rådfør deg med en dermatolog

Ved å utføre regelmessige hudkontroller, kan du identifisere en mulig hudkreft nok til å bli behandlet.

Hvis du finner noe nytt eller uvanlig på huden din, kan du konsultere en hudlege for en mer grundig hudkontroll.

Folk som har mange i og en familiehistorie av hudkreft, bør regelmessig konsultere din dermatolog. En hudlege kan kartlegge din inn og holde oversikt over eventuelle endringer som oppstår.

De kunne trekke en molprøve, kalt biopsi, for å sjekke om kreft. Hvis molen er kreft, vil målet fjerne det før det har sjansen til å spre seg.