Bigeminisme: Symptomer, årsaker og behandling

Cos’er bigeminismen?

Et sunt hjerte slår i en konstant rytme, med de øvre og nedre rommene som slår i en synkronisert og konsistent ordning. Etter hvert hjerterytme C’Det er en pause, deretter en forutsigbar hjertefrekvens, deretter en pause og så videre.

Men hvis du har en tilstand som kalles bigeminisme, blir hver normal hjerterytme etterfulgt av et slag som kommer for fort. Det er en serie med lange og korte rytmer. Hver serie med to vitser vurderes «8220; twins & # 8221;, hvorfra navnet: BI + Gemini (Latin for & # 8220; Twins & # 8221;).

De tidlige hjerteryttene er kjent som for tidlig ventrikulære sammentrekninger (PVC) hvis de kommer fra de nedre rommene i hjertet eller fra ventrikkene. Ring for tidlig atrielle sammentrekninger (PAC) hvis de kommer i de øvre rommene i hjertet, notater som atri.

Under hvert hjerterytme pumper høyre ventrikel blodet til lungene for å bytte ut karbondioksidet med oksygen. Din venstre ventrikel pumper blod gjennom l’aorta til resten av kroppen din. Mens dette skjer, fyller Aries ut med blod og flytter det ned til ventrikkene for å forberede seg på neste hjertefrekvens. Blodet strømmer i ventrikler mellom hver hjerterytme.

Du vil høre en & # 8220; beat hoppet & # 8221; Hvis en for tidlig sammentrekning oppstår før ventriklene er fylt med blod. Den for tidligste beat kan virke forskjellig fra et normalt hjerterytme fordi blodet pumpes ut av hjertet ditt. Hvis ventriklene dine har hatt tid til å fylle ut av blod, vil for tidlig takt bli tydeligere. Som et resultat vil du ha følelsen av at hjertet ditt slår raskere enn normalt.

PAC og PVC er vanlige og ofte ufarlige. Du kan oppleve sporadisk Pac eller PVC uten bigeminisme. Men hvis for tidlige sammentrekninger er et problem pågår, kan bigeminismen være et tegn på hjerteproblemer underveis.

Symptomer på bigeminismen

Du kan ikke engang være oppmerksom på at for tidlige sammentrekninger blir forekommende. Hvis du oppdager symptomer, vil du virke endringer i din normale hjertefrekvens. Disse kan være milde eller kan få deg til å føle deg akutt oppmerksom på hvordan hjertet ditt slår til enhver tid. Hvis du har storeminisme, kan du føle at hjertet ditt slår for fort, eller at hjertet ditt hopper et slag.

Årsaker til bigeminismen

Årsakene til bigeminismen er ikke alltid klare. Hjertesykdommer eller L’Hypertensjon kan skape problemer med hjertets elektriske system, som kontrollerer når og med hvilken kraft ditt hjerte slår. Andre potensielle utløsende faktorer av for tidlig sammentrekninger inkluderer:

 • alkohol
 • koffein
 • tobakk
 • narkotika for astma og andre stoffer
 • Kjemiske ubalanser i kroppen din
 • angst
 • trening

Diagnose av bigeminismen

Hovedprøven for å diagnostisere bigeminismen er et elektrokardiogram (EKG). I et EKG vil legen plassere elektroniske sensorer på brystet. Disse sensorene signerer smertefritt l’elektrisk aktivitet i ditt hjerte. Registrert informasjon avslører trenden i hjertet ditt, og kan ofte identifisere kilden til hjertet rytme uvanlig.

Du kan også sende inn det som kalles en innsatsstest. I denne testen går du på en tredemølle eller går på en sykkel mens du er koblet til maskinen for L’elektrokardiograf. Dette kan hjelpe legen din til å bestemme alvorlighetsgraden av din bigeminismen.

Hvis dine for tidlig sammentrekninger forsvinner under treningen, er jeg sannsynligvis ikke en trussel. Hvis L’aktiv fysisk aktivitet ekstra beats, kan være et tegn på en mer alvorlig hjerterytmeforstyrrelse. Et annet navn for en unormal hjerterytme er en 17217; arytmi.

En begrensning av et EKG er at hvis for tidlige sammentrekninger bare oppstår en gang nå og da, er det mulig å være muligheten for at de ikke er tilstede under testen. Ditt hjerte kan normalt oppføre seg når du tester. Hvis dette skjer, kan legen anbefale å ha på seg en 24-timers skjerm på XNUMX som en Holter Monitor for å oppdage for tidlig sammentrekninger når de oppstår.

Bigeminism behandling

Hvis du ikke har noen form for hjertesykdom, og ingen tydelige symptomer oppstår, kan ingen behandling for bigeminismen ikke være nødvendig.

Hvis du trenger omsorg, kan du starte med beta-blokkere, medisiner som hjelper deg med å slappe av ditt hjerte og lavere blodtrykk. Andre stoffer inkluderer kalsiumkanalblokkere for å senke blodtrykket og redusere arbeidsbelastningen av hjertet og antiarytmiske legemidler som bidrar til å gjenopprette hjertets sunne og normale rytme.

I svært alvorlige tilfeller av bigeminismen, hvis du kan identifisere den delen av hjertet som forårsaker problemet med rytme, kan en prosedyre kalt en transkateterablation være nødvendig. Under denne prosedyren drives et tynt og fleksibelt rør kjent som et kateter av et blodkar til benet opp til hjertet, hvor det sender en liten elektrisitetsavgift til stoffet som forårsaker strømforstyrrelsen. Avgiften ødelegger stoffet, og legger ofte en unormal sammentrekninger.

Men L’Transcateter Ablation er ikke alltid effektiv. Noen ganger er det nødvendig mer enn ett forsøk eller en operasjon er nødvendig for å behandle tilstanden til hjertet.

Bigeminism truet livet?

De fleste opplever for tidlig hjerte sammentrekninger på et tidspunkt i ens liv uten skade eller komplikasjoner. Det er spesielt sannsynlig at barn og tenåringer opplever PVC eller harmløse PACs. Men hvis symptomene på bigeminismen er åpenbare og i gang, i stedet for mild og ikke veldig hyppig, blir helseproblemer mye mer alvorlige.

Bigeminismen kan øke risikoen for å utvikle en arytmi for å utvikle A & # 8217, som atriefibrillering, hvor de øvre rommene i hjertet ikke slår på en koordinert måte med de nedre rommene.

Når dette skjer, kan blod samle seg i atria og en blodpropp kan danne seg. Hvis kluten rømmer hjertet ditt og gjør veien til hjernen din, kan det forårsake et potensielt dødelig slag.

Den ekstra arbeidsbelastningen på hjertet ditt forårsaket av de ekstra beats kan føre til hjerteforstørrelse og muligens med hjertesvikt.

Hindre bigeminismen

Fordi årsaken til bigeminismen ofte er ukjent, er forebygging ikke alltid mulig. Kardiale sykdommer er imidlertid en sterk risikofaktor for bigeminismen. Ta vare på hjertet ditt:

 • Følg et sunt kosthold for hjertet (lavt natrium, lavt fett).
 • Jevnlig.
 • Slutt å røyke.
 • Behandle blodtrykk, kolesterol og blodsukkernivåer.

Bigeminismen kan skyldes en adrenalinutladning. Koffein og nikotin kan noen ganger utløse adrenalinproduksjonen, så unngå at disse utløsende faktorene kan bidra til å holde hjertet ditt slått hele tiden. Det kan også bidra til å holde styr på enhver annen utløserfaktor som kan forårsake sammentrekninger.

Stress og L’Angst kan også føre til hjerteslagsproblemer, så det er tilrådelig å håndtere stress med meditasjon og andre avslapningsøvelser. Lære å redusere stress kan ha omfattende helsemessige fordeler, uavhengig av hjertesykdommer.