Bibasilar Atelicasy: Symptomer og behandlinger

Beskrivelse

L’Bibasery atelette er en tilstand som oppstår når du har en delvis sammenbrudd av lungene. Denne typen kollaps er forårsaket når de små lommene D’luft i lungene smaken. Disse små lommene D’Luft kalles alveoli.

L’bibasilar atelettes refererer spesielt til sammenbruddet av de nedre delene av lungene. Det er mindre vanlig, men bibasery atelpasia kan også referere til en total lungekollaps.

Symptomer

L’Bibasilosite Atelteas har kanskje ikke noen symptomer du vil legge merke til. Men hvis du har symptomer, kan den vanligste være:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • hoste
 • pust
 • Rask og overfladisk puste

Vanskeligheten å puste er det viktigste symptomet du vil legge merke til.

Hva forårsaker er?

L’bibasilar atelettes oppstår vanligvis etter å ha hatt en kirurgisk prosedyre som inkluderer den generelle anestesien, særlig thoracic eller abdominal kirurgi. Det er imidlertid også andre årsaker.

Årsakene til bibasiled atelicasis er delt inn i to kategorier som er obstruktiv eller ikke-obstruktiv. Den obstruktive kategorien av denne tilstanden betyr at det er forårsaket av noe som er i veien & # 8211; eller som hindrer & # 8211; Luftveien.

Den ikke-obstruerende kategorien betyr at det er forårsaket av noe som skaper trykk på lungene som ikke tillater lungene å fylle opp oksygen.

Årsakene til det obstruktive bibasiler kan inneholde følgende:

 • Muco som akkumuleres i lungene som forårsaker dannelsen av en slimdeksel. Dette oppstår vanligvis etter ulike typer operasjoner.
 • Et fremmed objekt som har blitt innåndet i lungene. Det kan være et lite stykke mat, et lite stykke leketøy eller noe lignende. Det er mer vanlig hos barn.
 • De viktigste luftveiene er laget nærmere av sykdommen. Dette kan skyldes tuberkulose, kroniske infeksjoner og mer.
 • En blodpropp i luftveien, men bare hvis C’er en stor mengde blødning i lungene, og du er ikke i stand til å utvise den med hoste.
 • En unormal vekst (kreft) i luftveien.

Årsakene til’ikke-obstruktiv bibaser kan inkludere følgende:

 • Brystskade, hvor smerte på grunn av sår kan gjøre det vanskelig å ta et dypt pust.
 • Pneumothorax, som oppstår når luften kommer ut av lungene i rommet mellom thoraxveggen og lungene, noe som gjør inflasjonen av lungene vanskelig vanskelig.
 • Pleural betaling, som oppstår når væsken akkumuleres mellom lungeforingen (kalt Pleura) og thoraxveggen, og hindrer lungene fra hevelse.
 • En svulst som ikke blokkerer luftveiene, men i stedet trener trykk på lungene og ikke tillater dem å svulme.
 • Bruk av store mengder opioider eller beroligende midler.
 • Noen nevrologiske forhold som reduserer evnen til å puste dypt.
 • Manglende evne til å bevege seg på grunn av skade, sykdom eller funksjonshemning.

L’fedme kan også være en risikofaktor eller årsak til ikke-obstruktiv bibaser. Hvis overflødig vekt skyver lungene, kan det være vanskelig for deg å ta et dypt pust som kan føre til denne tilstanden.

Komplikasjoner

Komplikasjonene til’Bibasilane Atelteas kan bli seriøse hvis ikke behandlet av legen eller en lege. Følgende er noen mulige komplikasjoner på Bibasilosila

 • Hypoksemi dette er når det er lavt blod oksygen nivåer.
 • Lungebetennelse. Lungebetennelse kan være både en årsak og en komplikasjon som utvikler seg med denne tilstanden.
 • Respiratorisk insuffisiens. De fleste av’bibasiled ateletteras er herdbar. Men hvis du har en lunge sykdom eller en full lunge går tapt på grunn av tilstanden, kan du gå til respiratorisk feil. Dette kan være farlig for livet.

Hvordan det blir behandlet?

Behandling for bibasilar ateletteras basert på hva årsaken. Hvis årsaken er en blokk, vil denne blokken bli fjernet med narkotika, suge eller noen ganger kirurgi. Legen din må kanskje streve overflødig slim for å tillate deg å lage dype puste og frigjøre lungene dine. Det kan være nødvendig å behandle A’obstruksjon som en svulst med kjemoterapi, stråling eller andre stoffer.

Når årsaken behandlet, kan du trenge ekstra behandlinger for å lindre symptomene til de er løst. Disse tilleggsbehandlingene kan inkludere ekstra eller antibiotisk oksygen for å eliminere eventuelle infeksjoner.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du har en av årsakene eller risikofaktorene, kan legen din regelmessig sjekke lungene eller oksygenivået. Hvis du mistenker bibaser, vil legen utføre en fysisk undersøkelse og en historie med nylige medisinske forhold og behandlinger.

En thorax radiograf vil bekrefte diagnosen. Når legen er diagnostisert, kan legen utføre ytterligere tester for å finne ut hva som forårsaker tilstanden. Disse ekstra testene kan inkludere en tac eller en bronkoskopi. En bronkoskopi er når legen din ser lungene gjennom et observasjonsrør i bronkusen din.

Outlook

L’Bibasilate Ateletes oppstår ofte når du er på sykehuset for å gjenopprette fra kirurgi. Dette betyr at det kan diagnostiseres og behandles raskt og effektivt, noe som kan bidra til å forhindre ytterligere komplikasjoner.

Men siden det er andre mulige årsaker som forekommer utenfor sykehuset, er det viktig at du besøker legen din dersom du har symptomer eller risikofaktorer for bibasiled atelicasis. Først er denne tilstanden diagnostisert, mindreårige er sjansene for å ha alvorlige komplikasjoner.