Bhringraj oljehelsemessige fordeler, bruksområder, bivirkninger og forholdsregler

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er bhringrajoljen?

L’Bhringraj olje kommer fra en plante kjent på engelsk som & # 8220; false daisy & # 8221;. L’Gresset tilhører familien av solsikker og vokser bedre i fuktige steder, inkludert Thailand, India og Brasil.

Bladene på bhringraj-anlegget blandes og oppvarmes med en vektorolje for å produsere bhringrajolje. Bhringraj kan også bli funnet i kapsler eller pulver.

I # 8217; Ayurveda, en indisk tradisjon som tar sikte på å balansere og behandle kroppen gjennom beating, sies at Bhringraj fremmer hårvekst, hårforsterkninger og forhindrer håret og flasset.

en 2011 studie Oppdaget at Eclipta Alba ekstraktet (Bhringraj) er effektiv i å bekjempe bakterier og sopp. Dette betyr at det kan være nyttig i behandlingen av noen bakterielle infeksjoner.

Bhringraj olje for bruk og hårfordeler

Det er forskning for å støtte Dell’Erklæring om at oljen til Bhringraj kan fremme hårvekst og forbedre flass, selv om mye av det har blitt utført på mus, så flere studier er nødvendig på & # 8217;. Det antas at bhringrajoljen har følgende hårfordeler:

Hårvekst

TIL 2008 studio Laget på mannlige albin rotter viste at bruken av bhringraj olje har økt antall hårsekkene og var faktisk mer effektiv enn minoxidil (rogaine) for å hindre hårtap. Denne studien må gjentas hos mennesker, slik at det er avgjørende, selv om det er lovende.

Bhringraj inneholder også vitamin E, notat for å bekjempe frie radikaler som kan forhindre hårvekst.

Flass reduksjon

L’bhringraj olje ha Antimikrobielle og antifungale egenskaper som kan bidra til å redusere flass. Oljen har til og med antiinflammatoriske egenskaper, som kan hjelpe psoriasis eller andre hudirritasjoner i hodebunnen. Det er også sagt at bedre sirkulasjonen i hodebunnen.

Kan sakte grep

Selv om det grå håret er i stor grad genetisk, Anekdotisk sett, noen rapporterer at bhringrajoljen kan bremse eller forhindre gripingsprosessen. Gråt hår er også ofte ment som et tap av pigment (melanin). De Blackout eiendom av Bhringraj kan hjelpe håret til å se mindre grå.

Andre fordeler med bhringrajolje

L’Bhringraj olje er rik på vitaminer og mineraler. Inneholder

  • Vitamin E
  • Vitamin d
  • magnesium
  • Fotball
  • jern

Det er få undersøkelser til støtte for disse uttalelsene, men ayurvediske læresetninger og anekdotiske tester tyder på at Bhringraj kan ha effekter på kroppen utover den enkle hårhelsen.

Det kan fremme avslapping og søvn

Magnesium er kjent for sine avslappende egenskaper og kan fremme muskelavslapping, sove og kan også forbedre stemningen.

Det kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjoner (UTI)

De antimikrobielle egenskapene til Bhringraj kan bidra til å behandle urinveisinfeksjoner, som er mer vanlig forårsaket av bakterielle infeksjoner.

Leveravgiftning

Juice av bladene på planten Bhringraj (Falsa Margherita) brukes som en tonic for leveren i ayurvedisk medisin. Noen studier viser at gresset kan hjelpe med Generering av leverceller.

Bidrar til å berolige betent hud

L’Bhringraj olje er fuktighetsgivende og kan hjelpe deg med å slukke din tørre hud. Bhringraj er en anti-inflammatorisk, så hvis den brukes lokalt på huden, kan bidra til å behandle hudbetennelsen som psoriasis, dermatitt og noen former for akne.

Kan behandle hodepine

Magnesium er også kjent for å forhindre hodepine og migrene hodepine og # 8217.

Nøytraliserer giftet av rattles slanger

TIL 2014 Studio har vist at bhringraj er effektivt for å nøytralisere de dødelige effektene av rattlesnake-giftet når plantens juice inntas.

Kan forbedre tapet av minne relatert til Alzheimers # 8217;

En annen 2014 Studio Han oppdaget at når Bhringraj (angitt i studioet med sitt vitenskapelige navn, ble Eclipta Alba) kombinert med Ashwagandha (selv A & # 8217, gress), økt mitokondriell aktivitet & # 8221; I hjernen til rotter som hadde Alzheimer indusert i hjernen deres.

Bivirkninger og # 8217 forholdsregler; Bhringraj olje

Noen anekdotiske tester tyder på at Bhringraj kan forårsake kulderystelser, spesielt hvis det tas oralt. Ikke innta bhringraj muntlig før du diskuterer dosen med en lege.

Hvis du aldri har brukt oljen på huden, kjør en oppdateringstest ved å påføre en liten mengde på # 8217; underarm og venter minst 30 minutter for tegn på en reaksjon som kan inkludere kløe, brennende, hevelse eller rødhet.

Slik bruker du L’bhringraj olje

For helsen til hodebunnen og hårveksten, som masserer bhringrajoljen i hodet ved hjelp av fingrens spiss og la oljen trenge inn i en & # 8217;. Ta en dusj og, hvis håret ditt fortsatt er fett, gjør du sjampoen to ganger.

Du kan også lage en hårmaske ved å blande bhringraj-pulveret med vann, olje eller til og med yoghurt, påføring på tørt hår i ca. 30 minutter, og deretter skylle.

For å behandle grå hår og kanskje midlertidig mørkere fargen, bør du vurdere denne oppskriften: Bland 1 teskje bhringraj og 2 ss kokosnøttolje over lav varme. Massasje blandingen på håret og hodebunnen. Lavalo etter 1 time. Gjenta 2-3 ganger i uken.

Hvor finner du bhringrajoljen

L’Bhringraj olje er tilgjengelig i noen spesielle stoffer eller dagligvarebutikker og er en ingrediens i mange benkhåroljer. L’Olje er også allment tilgjengelig online og er også tilgjengelig i pulver og kapsler.

Kjøp Bhringraj-produkter på nettet.

Ta bort

Bhringraj-anlegget også kjent som & # 8220; falsk daisy & # 8221; det blir en olje når dets botaniske ekstrakter blandes med en vektorolje.

Bhringraj kan forhindre hårtap, flass og # 8217; griping, selv om ytterligere studier er nødvendig på & # 8217;. Det kan også være nyttig å reversere hepatisk skade; bekjempe minne tap, hodepine og slange bite toksisitet; og fremme avslappende opplevelser.