Bevisst foreldre: Definisjon, eksempler og fordeler

Del på Pinterest

Du har liten hjemme? Hvis du føler deg litt og # 8216; ute av kontroll og du trenger en ekstra guide, er du ikke alene.

Og likevel, blant alle ulykker på potten, morgenen oppvåkning, leggingene mellom brødre og førskolenes rad, er vi ærlige: Sannsynligvis har du liten energi igjen for å lese bøker på foreldrene fullt av tips.

Samtidig er bevissthet all den hum og noen mennesker inkorporerer dem i deres foreldrefilosofi. Denne nyttige strategien kan ikke være en dårlig ide, så vi vil gi deg en kort sammendrag på den bevisste foreldre og hvorfor det kan være verdt å ta et ekstra øyeblikk for å puste neste gang du møter en situasjon som er over frustrerende.

Hva gjør foreldrene bevisst

I seg selv er bevissthet en praksis å oppleve øyeblikket. Det betyr at du er klar over hvor du er i verden, hva tenker du og hvordan du føler deg inne og ute.

Ikke bare det, men bevissthet betyr også å se på verden & # 8211; Din verden & # 8211; Med mindre dømmekraft og mer aksept. Ideen om å bringe bevissthet i dag er kjernen i buddhistisk meditasjon og ble praktisert og studert i århundrer.

Ideen om bevisst foreldre har vært spesielt siden da 1997. I hovedsak, bruk prinsippene om bevissthet til de mange situasjonene i familien din som noen ganger kan virke litt og # 8216; gal.

L’Målet med å bringe bevissthet til foreldre er å reagere ansett for atferd eller handlinger av barnet ditt i stedet for å reagere rett og slett. Jobber å ha aksept for barnet ditt og i sin tur for deg selv. Dyrking av forholdet ditt til denne måten kan hjelpe deg med å styrke bonden din og føre til andre fordeler.

Dette betyr ikke at det å være en bevisst foreldre, det betyr alltid å tenke positivt.

Vi vil avsløre en liten hemmelighet: Foreldre vil aldri være sol og smiler og barn spiser det du har forberedt på middag uten klager.

I stedet er det et spørsmål om å virkelig engasjere seg i det nåværende øyeblikk og ikke la følelser eller traumer fra fortiden eller fremtiden farge din erfaring eller, enda viktigere, din reaksjon. Du kan fortsatt svare med sinne eller frustrasjon, men kommer fra et mer informert sted enn med en rent automatisk en.

Viktige faktorer av bevisst foreldre

Mye av det du kan finne skrevet om den bevisste foreldrefokus på tre hovedkvaliteter:

 • Bevissthet og oppmerksomhet i dag
 • Forsiktig og forståelse av atferd
 • Holdning & # 8211; ikke dømme, medfølende, akseptere & # 8211; som svar

Det høres bra ut, men hva betyr det egentlig?

For ytterligere lager, involverer de fleste ideene om bevisst foreldre disse evnen:

 • Lytter. Dette betyr at du lytter og virkelig observerer med all din oppmerksomhet. Dette kan be om en stor mengde tålmodighet og praksis. Og L’Lytting strekker seg til miljøet. Beundre alt & # 8211; Panoramaer, lukt, lyder & # 8211; som omgir deg og barnet ditt.
 • Aksept uten dømmekraft. Du nærmer deg situasjonen uten å dømme dine barns følelser eller følelser. Hva er rett og slett. Ikke døm også innebærer å la barnets urealistiske forventninger gå. Og til slutt er denne akseptet av & # 8220; hva er & # 8221; L & # 8217;.
 • Emosjonell bevissthet. Bringe bevissthet i foreldreinteraksjoner strekker seg fra foreldrene til barnet og returnerer. Modellering Emosjonell bevissthet er nøkkelen til å lære barnet ditt å gjøre det samme. Det er alltid følelser som påvirker situasjoner, enten de har dannet for lenge siden, eller at de er mer flyktige.
 • Selvregulering. Dette betyr ikke å la dine følelser utløse umiddelbare reaksjoner, som skrik eller andre automatiske atferd. Kort sagt: det er å tenke før du handler for å unngå en overdreven reaksjon.
 • Medfølelse. Igjen, kan du ikke være D’enighet med handlinger eller tanker på barnet ditt, men det bevisste foreldrene oppfordrer foreldrene til å ha medfølelse. Dette innebærer å være empatisk og forståelse for barnets posisjon for øyeblikket. Medfølelse strekker seg også til foreldrene, siden på slutten C’det er mindre feil hvis en situasjon ikke går som du håpet.

I slekt: Generation Snap: Foreldre som en profesjonell i # 8217; det var digitalt

Fordeler med bevisst foreldre

Det er en rekke studier som undersøkte mulige fordeler knyttet til bevissthet og oppmerksomhet. For foreldre kan disse fordelene inkludere stressreduksjon og # 8217 lidelser; humør, som depresjon og # 8217; angst.

Litt 2008 studio Selv utforsket disse fordelene for gravide i tredje kvartal. (Jepp! Du kan dra nytte for før foreldrene starter virkelig!) Kvinner som har engasjert seg i bevissthet, hadde mye mindre engstelig og rapporterte mindre tilfeller av stater D’negativ sjel.

bare en annen studere har vist at denne fordelen kan strekke seg til det generelle trivsel for foreldre og familie. Som? L’tillegg av # 8217; Awareness Training til et eksisterende foreldreprogram syntes å styrke foreldre-barns forholdet.

I denne studien var det i ungdomsårene, da ting kan være spesielt turbulent. Forskere deler at forbedringer kan skyldes foreldrenes kapasitet på & # 8220; reagere konstruktivt & # 8221; Til stressfaktorer når de oppstår ved å reagere og potensielt fremmedgjøre sitt barn.

For barn kan bevisst foreldre hjelpe med sosial beslutningsprosess. Forskere Nylig oppdaget en forbindelse til beslutningsprosessen og følelsesmessig regulering. Så forståelse og aksept av følelser som denne typen foreldrefremmende kan hjelpe barn med å jobbe med disse viktige livsferdighetene fra anbudsalderen.

Å være oppmerksomme foreldre kan til og med redusere potensiell dårlig behandling, for eksempel det fysiske misbruk. EN 2007 studie viste noen reduksjoner i mindre misbruk blant foreldre som har brukt forskjellige bevissthetsstrategier. Ikke bare det, men også foreldrenes holdning har forbedret seg. I tillegg til barns atferdsproblemer. Det er en fordel for alle.

Annet potensial fordeler:

 • Forbedre foreldre-barnekommunikasjon
 • Reduserer symptomer på hyperaktivitet
 • Forbedre foreldres tilfredshet
 • Reduserer aggressiviteten
 • senker følelsene av depresjon
 • Reduserer stress og # 8217; angst
 • fremmer større engasjement av foreldrene generelt
 • gjør foreldrene hørt som om du vil ha mindre innsats

I slekt: Hva vil du vite om foreldre?

Eksempler på bevisst foreldre

Så hvilket aspekt har et bevisst foreldre i aksjon? Gi en titt på disse eksemplene på hvordan du kan påvirke din tilnærming til foreldrenes utfordringer.

Baby vil ikke sove?

Ta et øyeblikk å puste. Du kan oppleve at dine tanker vandrer for alle tidligere netter når babyen din har motstått søvn. Du kan bekymre deg for at de aldri vil sove igjen, eller at du aldri vil ha tid til voksne for deg selv. Dine følelser kan være verdt. Men igjen, puste. Du er i dette. Og du har dette.

Stopp for å forstå dine følelser, som er alle normale. Du føler deg sint eller frustrert? Gjenkjenne dette uten å dømme deg selv. Stopp igjen for å forstå og akseptere at mange barn har problemer med å sove hele natten, og at denne kvelden ikke betyr hver kveld for resten av livet.

Barn som lager lunger i butikken?

DAI A’Se deg rundt. Selv om deres oppførsel kan virke pinlig eller utløse andre negative følelser, vær for øyeblikket.

Hvis du ser deg rundt, vil du sannsynligvis se det sammen med fremmede hvis utseende kan gjøre deg stresset (ignorere dem!), Det er mange fristelser for sønnen din i butikken. Kanskje de vil ha et bestemt leketøy eller et godteri. Kanskje jeg er sliten for en dag med shopping eller for å miste en lur.

Før du griper babyen din og rush ut til butikken, prøv å observere roten til hva som skjer. Godta det faktum at barn kan unnslippe kontrollen når gadgets er involvert eller når de er slitne. Godta det faktum at de sannsynligvis har å gjøre med noen gode følelser. Og han aksepterer at mens fremmede kan fikse deg, prøver barnet ditt ikke å bli flau. (Men nei. Dette betyr ikke at du må kjøpe den snakkede dukken fra $ 100.)

Barnet nekter å spise?

Nyfødte har en tendens til å grådig svelge brystmelk eller formel som om de skulle gå ut av mote. Men på et bestemt punkt & # 8211; Og på slutten skjer han til alle & # 8211; Din sønn vil nekte å spise det deilige tilberedt måltid hjemme du har forberedt. Og din fristelse vil ta det på ansatte og, vel, å reagere.

I stedet, ta et dypt pust, husk deg selv at du er en god kokk og vurderer hva barnet ditt kan prøve. Kanskje de viser seg litt frykt for en ny smak eller konsistens. Kanskje de husker når en mat av en bestemt farge gjorde dem syk og nå knytter alle matene til den fargen med sykdommen. Latterlig? Ikke en ny eater.

Etter å ha satt deg i klærne og reflektert igjen på situasjonen, snakk med dem om hva de føler og hvorfor de trenger å spise. Etablere en rutine der de har mat valg (inkludert sunne alternativer & # 8211; fordi vi er ærlige, mellom spinat og kake, hvem ville ikke velge kaken?) Og modell du prøver nye ting slik at de ser deg å spise bevisst og # 8211; heller enn å reagere før du tenker.

I slekt: Fordi det er på tide å bryte myten om den perfekte moren

Forskjeller med andre foreldre stiler

Så hva skiller foreldrebevisste fra andre foreldre stiler? Vel, det handler ikke om å gjøre noe spesielt, så lenge du tar deg tid til å være enkelt. Hvis du ser ut som en liten og # 8216, merkelig, ikke bekymre deg. Det er definitivt en forandring i sinnet som kan ta litt tid å forstå.

Andre foreldre stiler har en tendens til å fokusere på hvordan man skal håndtere dette eller det, eller strategier for å håndtere visse oppføringer eller handlinger. Den bevisste foreldre består i å ta et skritt tilbake og sakte.

Det handler om å fylle foreldrenes kopp og gjenkjenne interne følelser eller eksterne stimuli som kan få innvirkning på øyeblikket. Og det er et spørsmål om å akseptere positive og negative følelser som de går mot strøm for å oppnå et bestemt resultat.

I utgangspunktet ærer genitouria bevisst ærer opplevelsen av barndommen og tar tid å se verden gjennom sønns øyne. Barn, spesielt de yngre, lever naturlig øyeblikk øyeblikket.

Mens andre foreldre stiler kan være mer fokusert på # 8217; undervisning i strukturen og rutinen til barn eller rett og galt, vær oppmerksom på taler om deres medfødte evne til å være til stede. L’Ultimate Målet er å gi barnet ditt verktøyene til å møte sine egne stressfaktorer på en mer bevisst måte.

I slekt: De beste morsbloggene i 2019

Som en bevisst foreldre

Det er ikke nødvendig å endre hele livsstilen din for å begynne å praktisere bevissthetsstrategier i dag.

 • Åpne øynene dine bokstavelig og figurativt. Vær oppmerksom på hva som omgir deg og hvordan du føler deg inne og ute. Ta ting med alle dine sanser: føler, hørsel, syn, lukt og smak.
 • SII. Motstår å leve i fortiden eller planlegge for mye intensivt for fremtiden. Finn det gode i hva som skjer akkurat nå, rett foran deg.
 • Øvelse L’aksept. Gjør ditt beste for å godta barnets følelser og handlinger, selv når de frustrerer deg. (Og utvide denne akseptet for deg selv.)
 • Å puste. Du opplever et øyeblikk av krise? Konsentrere deg om pusten din. Ta et dypt pust, fyll lungene D’luft og holde tankene dine på pusten. Puster ut og følg pusten som han går inn og går ut av kroppen din. Oppfordrer sønnen til å puste selv i vanskelige øyeblikk.
 • Meditere. Fokus på pusten er en viktig del av meditasjonen. Du trenger bare å skjære ut noen minutter hver dag for å virkelig koble deg til deg selv. Gi en’se på YouTube for gratis bevissthetsøvelser. Dette 10 minutters guidet meditasjon Fra de ærlige gutta har mer enn 7.5 millioner synspunkter og tonnevis av positive kommentarer. Du kan til og med finne praksis for barn. Ny Horizon tilbyr hundrevis av Avslapping Awareness og øvelser For barn i alle aldre.

L & # 8217;

Neste gang du er i en foreldre situasjon der du føler at du kan få deg i luften, må du stoppe et øyeblikk. Ta et dypt pust og pust deretter helt ut. Fordyp deg i dine følelser, i # 8217; omgivende miljø og til og med i # 8217; erfaring med barnet ditt. Og deretter fungerer for A’aksept på dette tidspunktet uten å vandre i fortidens tanker eller fremtiden.

Du kan ikke være lykkelig klar over de første gangene du føler denne nye metoden for foreldre. Og det er godt å være skeptisk. Men etter en bit & # 8216; du kan finne at du tar et øyeblikk av pause før du reagerer, reduserer stresset ditt og har en positiv innvirkning på barnet ditt.