Betraktninger på SM og graviditet

Daglige SM-utfordringer

Hvis du har blitt diagnostisert med flere sklerose (SM), må du møte daglige utfordringer. Avhengig av nervesignalene som MS har avbrutt, kan du prøve nummenhet, stivhet, muskelspasmer, svimmelhet, følelsesmessige endringer og konsentrasjonsvansker og organisasjon. Men med hensyn til måter ikke så åpenbare der MS kan påvirke livet ditt? For eksempel kan du eller måtte ha et barn? Her er noen faktorer å vurdere.

SM og graviditet: Det er trygt?

«Jeg vil være gravid? Graviditet kan gjøre min egen verre? Og hvis jeg ikke kan organisere næringsrike måltider for barnet? Hvordan jaget et barn rundt huset? & # 8221; Hvis du vurderer foreldre, er disse alle praktiske spørsmål du måtte spørre. Nylige søk kan svare på noen av dem. Generelt, ja: det er trygt å bli gravid hvis du har MS. Faktisk, filen Nasjonalt selskap med multippel sklerose Det sier at MS er mer utbredt hos kvinner i fruktbar alder enn noen annen gruppe. Medisinsk ledelse og et støtteteam vil være nøkkelen til en vellykket graviditet.

Bestemmer seg for å ha et barn

Par som bor hos MS må planlegge kontinuerlig støtte når graviditeten tar hensyn til. Denne planleggingen starter med søket etter en nevrolog og en obstetrikere som tror du kan starte familien din. Behandle SM og bli gravid, er allerede ganske utfordrende individuelt, enn si sammen. Du bør velge leger som vil hjelpe deg med å løse dine bekymringer, veilede deg mot støtte og relevante ressurser og oppfordre deg til å overvinne enhver utfordring.

Etter at laget ditt er på plass

Når du har et medisinsk støtteteam, diskuterer du spesifikke problemer. For eksempel:

  • Hvordan vil graviditeten påvirke mine nivåer av tretthet?
  • Jeg kan ta medisiner for MS under graviditet og # 8217; amming?
  • Hva skjer hvis min SM faller?
  • L’Anestesi under fødsel vil påvirke meg negativt?
  • Hva er sjansene for å overføre MS til min sønn?

Det er tilrådelig å laste ned brosjyren & # 8220; graviditet, fødsel og etterleveringsperiode & # 8221; fra Nasjonalt selskap med multippel sklerose Å dele med legene dine.

Hvordan kan MS kan påvirke graviditeten og omvendt?

utdanning Vis at fruktbarhet, graviditet, arbeidskraft, fødsel og føtale komplikasjoner er generelt ikke forskjellige for kvinner med SM sammenlignet med kvinner uten SM. Dessuten, Undersøkelser Det viser at MSs eksacerbasjoner har en tendens til å redusere, spesielt i de to siste tredjedelene av en graviditet. Men blæreproblemer, alle ting og alle gravide, kan være verre for alle gravide kvinner, være verre for kvinner med SM som allerede lider av slike problemer.

Komplikasjonen av stoffet

MS-legemidler omhandler akutte angrep, reduserer symptomene og senker fremdriften i selve sykdommen. Legemidlene for de to første formålene er generelt trygge å fortsette under graviditeten. Legen din kan gi deg råd om andre ledelsesstrategier hvis du ikke er det. Hvis du tar et modifiserende agent sykdom, vil legen din gi deg råd når du skal avbryte ansettelsen, vanligvis før du prøver å bli gravid.

Etter fødselen til barnet ditt

Sekund Multiple Sclulose Association of America, Du kan ha en risiko på større enn 20-40% av forverring i de tre første til seks måneder etter fødselen. Disse tilbakefallene i MS-symptomer bør ikke påvirke dine langsiktige ferdigheter. Men forutse kortsiktig tretthet. Planlegger å fokusere på mors omsorg, hvile og omsorg for helsen din for de første seks ni månedene etter fødselen. Dette kan inkludere ernæring, trening, sosial støtte og fysisk eller ergoterapi. Sørg for at andre mennesker tar vare på husdannene, og om nødvendig gjør de også barnevakt.

Støtte og ressurser

MS er uforutsigbar, så du kan føle deg akutt livet usikkerhet. Men når det gjelder graviditet og foreldre, kommer alle inn i et ukjent territorium. Du kan finne følelsesmessig og praktisk hjelp alle’interiør i dine støttetettverk av medisinske fagfolk, familie og venner. Ytterligere nyttige ressurser for MS inkluderer: