Betennelse i øyelokkene (blefaritt): Årsaker, symptomer og behandlinger

Cos’er betennelsen i øyelokkene?

Øyelokkene er brettene i huden som dekker øynene og beskytter dem mot rusk og skade. Øyelokkene har også øyenvipper med korte og buede pilifier follikler på kanten av øyelokkene. Disse folliklene inneholder sebaceous kjertler. Disse sebaceous kjertlene kan noen ganger hindre eller irritert, noe som kan utløse noen øyelokkforstyrrelser. En av disse forstyrrelsene er kjent som betennelse i øyelokkene eller blefaritt.

Årsaker til betennelse i øyelokkene

Den eksakte årsaken til Eyelids / øyelokkene ikke alltid kan bestemmes, men flere faktorer kan øke risikoen for blefaritt. For eksempel kan du ha større risiko hvis du også har flass på hodebunnen eller øyenbrynene. Det er også mulig å ha en allergisk triksreaksjon eller andre kosmetiske produkter som brukes rundt øynene, utløser A’betennelse i øyelokkene.

Dette er ikke de eneste mulige årsakene. Andre årsaker eller risikofaktorer for betennelse i øyelokkene inkluderer:

 • Ha øyenvippe kvaler eller lus
 • bakteriell infeksjon
 • Bivirkninger av narkotika
 • En kjertel Dell’funksjonsolje

Typer av øyelokk betennelse

Det er to typer betennelser i øyelokkene:

 • L’betennelse i # 8217; foran øyet oppstår på utsiden av øyet der øyevippene er funnet. Øyenbryn flass og allergiske øye reaksjoner kan forårsake en’betennelse i fremre øyelokk.
 • L’Betennelse av bakre øyelokk oppstår på den indre kanten av de mest nære øyelokkene;. En funksjonsfeil i sebaceous kjertelen bak folliklene i øyevippene forårsaker vanligvis denne form for betennelse.

Symptomer på betennelse i øyelokkene

L’betennelse i øyelokkene er vanligvis tydelig fordi det kan irritere øynene og muligens påvirke utsikten. Symptomer på’betennelse inkluderer:

 • pruriginose øyelokk
 • Puffy øyelokk
 • Røde eller betente øyelokk
 • en følelse av å brenne i øynene
 • fet øyelokk
 • følelsen av at noe er inne eller på øynene dine
 • røde øyne
 • øyne fulle av tårer
 • En skorpe på øyevippene eller øyehjørnene
 • Følsomhet for lys

Disse symptomene kan også indikere en alvorlig øyeinfeksjon. Du bør behandle disse symptomene som A’nødsituasjon og konsultere legen din umiddelbart.

Diagnose av’betennelse i øyelokkene

Din familie lege, en internist eller en oftalmolog kan diagnostisere øyelokkbetennelsen. I noen tilfeller er en fysisk undersøkelse av øyet tilstrekkelig til å diagnostisere tilstanden. Legen kan også lukke øyelokkene ved å bruke et spesialisert forstørrelsesverktøy. Denne øyevisningen kontrollerer øynene dine for betennelsen og tilstedeværelsen av bakterier, sopp eller virus, som kan indikere en & # 8217;.

Hvis det er symptomer på en infeksjon i & # 8217, vil legen lage en swab på og vil ta en prøve av væske som kommer ut av øynene. Denne prøven undersøkes deretter under mikroskopet.

Behandle øyelokkbetennelsen

Vask øynene dine og bruk en varm pakke kan redusere betennelsen. Avhengig av alvorlighetsgraden av betennelsen, og hvis inflammasjonen er forårsaket av en infeksjon på 8217, kan legen anbefale andre behandlinger.

Steroidbehandling

Hvis du ikke har en infeksjon i & # 8217, kan legen foreskrive steroider, øyedråper eller salver for å redusere betennelsen. Legen kan også foreskrive smøre øyedråper for å stoppe tørr øyeirritasjon.

Antibiotika

En antibiotikaklus kan effektivt behandle øyelokkinfeksjoner. Legen kan foreskrive antibiotika medisiner i form av en pille, salve eller væskedråper. Legene foreskriver ofte dråper når en «infeksjon sprer seg over øyelokket.

Potensielle komplikasjoner på «12217; betennelse i øyelokkene

Øyenvippe tap er en potensiell komplikasjon av øyelokkene. Dette skyldes arr i hårsekkene, som kan vokse øyenvipper feil. Selv utvidede arr kan forhindre øyenvippevekst.

Kompliserte komplikasjoner i kortvarig Dell’betennelse i øyelokkene inkluderer tørre øyeball og rosa øyne. Langsiktig komplikasjoner kan inkludere:

 • Arr på øyelokket
 • En pigstykke (en infisert nodule som vises på bunnen av øyevippene)
 • Kronisk rosa øye

Selv sebaceous kjertlene på øyelokkene kan bli smittet og låst. Dette kan forårsake en infeksjon på 8217, under øyelokkene. FN / Ubehandlet øyeinfeksjon kan forårsake permanent øyeskader og synsavfall. Arr under øyelokkene kan skrape den delikate overflaten av øyet. Det kan også forårsake sår på hornhinnen, som er det gjennomsiktige og beskyttende ytre laget av øyet.

Forhindre øyelokkbetennelsen

L’Betennelse i øyelokkene kan være irriterende, smertefulle og ubehagelige. Dessverre er denne tilstanden ikke alltid forebyggbar, men du kan ta tiltak for å redusere risikoen for betennelse.

Pass på at du vasker ansiktet regelmessig. Dette inkluderer fjerning av øynene og sminke av ansiktet før du går i seng. Ikke rør øynene med hendene skitne og ikke gni puriginose øyelokkene. Skrubbe øyne kan spre en «8217; eksisterende infeksjon. Også, la øyelokken sjekke om du merker smerte, rødhet eller hevelse. Kontrollere flasset bidrar også til å redusere betennelse. Hvis du lider av alvorlig flass, snakk med legen din. En reseptbelagte sjampo kan være nødvendig.