Beta Glucano: Den sunne fiberen for hjertet

COS’er Beta Glucano?

Du har kanskje hørt at fiberen er god, men du visste at ikke alle fibrene er de samme? Det er to hovedkategorier av matfibre: løselig og uoppløselig. All’Interiør i hver kategori, er det forskjellige typer.

Beta Glucano er en løselig løselig fiberform sterkt forbundet med forbedringen av kolesterolnivåer og alle «8217 øker i hjertes helse. Som mange fibre, er den tilgjengelig i form av et supplement. Du kan også finne den i hele korn, havre, kli, hvete og bygg. Selv brygger gjær og noen typer sopp, som Maitake og Reishi, inneholder Beta Glucano.

Fordi vi trenger fiber?

Vi får matfibre fra vegetabilsk-baserte matvarer vi spiser. Oppløselige fibre, som Beta Glucano, oppløses delvis i vann. Den uoppløselige fiberen oppløses ikke i det hele tatt. De fleste matvarer inneholder både typer fibre, men mengder kan variere. Det finnes også forskjellige typer oppløselige og uoppløselige fibre.

Fiber støtter god helse ved å hjelpe kroppen din til å redusere kolesterol og kontrollere blodsukkernivået. Det hjelper også med forstoppelse og tarmproblemer, det opprettholder sunne tarmbakterier og hjelper i vektkontroll. De Mayo Clinic Anbefaler at menn og kvinner i alderen 50 og mindre enn 50 år i henholdsvis 38 gram (g) og 25 g per dag. Menn og kvinner fra 51 år oppover bør ta 30 GE 21 g per dag. Tenåringer kan trenge 30-35 g om dagen.

Hva er fordelene med Beta Glucano?

Forbedre hjertehelsen

Det er konkrete bevis på at beta-glukanen kan øke helsen til hjertet. De US Food and Drug Administration (FDA) Godkjent A’sunn etikett for matvarer som inneholder høye mengder Beta Glucan, basert på disse testene. Flere studier tyder på at Beta Glucano kan senke kolesterol og triglyserider. en Han fant at å spise havre med minst 3 g beta glukan om dagen reduserer dårlige kolesterolnivåer (LDL) mellom 5 og 7 prosent.

Juster blodsukkernivået

Kan bidra til å redusere risikoen for type 2 diabetes. Det kan også forbedre blodsukkerkontrollen for de som allerede har diabetes.

Stimulerer immunforsvaret

Forskere mener at Beta Glucano kunne ha noen positive effekter på immunforsvaret. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning. Det meste av forskningen har vært i form av dyreforsøk. Forskere tror at Beta Glucano kan være i stand til å stimulere immunforsvaret og hjelpe kroppen å bekjempe sykdommer og infeksjoner mer effektivt. Imidlertid er det menneskelige immunsystemet komplisert, og forskere lærer fortsatt hvordan det fungerer. Det kan ta litt tid før du kjenner de eksakte effektene av Beta Glucano, og hvis det kan forbedre immunsystemets funksjon.

Hvordan Beta Glucano fungerer?

Fordi det er en løselig fiber, bremser Beta Glucan transittet av mat i # 8217; tarmene. Dette betyr at kroppen tar lengre tid å fordøye mat. En langsommere fordøyelse betyr at kroppen ikke absorberer sukker raskere, reduserer sannsynligheten for blodsukkertopper og bidrar til å holde blodsukkernivået stabilt. Beta Glucano er indigesert, og krysser deretter hele fordøyelseskanalen. Mens han reiser, kan han utføre kolesterol, senke nivåene.

Beta Glucano er naturlig tilstede i noen matvarer og anses generelt som trygg. Hvis du velger å leie kosttilskudd, må du sørge for at de kommer fra en pålitelig kilde. FDA regulerer ikke supplerende produsenter og C’er muligheten for forurensning og falsk markedsføring. Snakk med legen din før du tar noen supplement.

Personer med forhold som reumatoid artritt, lupus, multippel sklerose, astma og tarmtestinske sykdommer kan være spesielt oppmerksom på beta-glukano kosttilskudd. Dette skyldes at deres immunsystem allerede er hyperaktiv. Pass på at du snakker med legen din før du tar kosttilskudd hvis du har kroniske helseproblemer.

Hva er takeaway maten?

Vitenskapen kan ikke ha låst opp alle de potensielle fordelene for helsen til Beta Glucano, men vi vet at det spiller en rolle i å forbedre hjertesykdommen og forebygge diabetes. Den beste måten å få fiber på er gjennom kostholdet. Hvis du ikke allerede gjør det, tenk på å gå til hele korn.