Beskytt leddene dine

Hvis du lider av Psorialasica Arthritis (AP), vet du at styring av smerte er en kontinuerlig innsats. Selv om det ikke er noen kjent kur for sykdommen, er det påvist metoder for å redusere smerte.

Lær å plassere kroppen din og bruke adaptive enheter kan hjelpe deg med å leve trygt med AP.

Kroppsplassering

Den riktige posisjonering av kroppen kan få deg til å føle deg mer komfortabel under en re-utnyttelse av AP, i tillegg til å hindre overdreven innsats på leddene når som helst. Siden leddene allerede kunne kompromitteres, kan de lide ytterligere skade. Du må gjøre det du kan for å beskytte dem.

Her er tre nyttige forslag:

  • Vær oppmerksom på hvordan du sitter og står opp. For eksempel, når du spiller A’aktivitet som inkluderer arbeid i nærheten av gulvet, sitte i stedet for å hakke eller knelte. Crouching og kneling kan legge til ytterligere stress på knær og ankler. Disse stillingene kan også forårsake mer intens smerte.
  • Tenk på hvordan du klamrer seg til ting. Griper objekter godt, men uten å stramme. Når du tar tak i objektene, må du sørge for at knoklene er justert. Under lesing, legg en bok eller et magasin på de åpne hendene eller på knærne mens du leser, i stedet for å gripe på forsiden og bakover dekslene. Et svært smalt grep kan forårsake en uregelmessig posisjonering av knoklene, noe som fører til større slitasje.
  • Hold de vondtede leddene i justering. Plasser leddene med resten av kroppen er en god måte å beskytte dem og håndtere smerte. For eksempel, legg en pute under hoften eller i knærne for å få en mer avslappet og smertefri søvn.

Adaptive enheter

Personer med PSA kan støte på vanskeligheter i alle aspekter av livet, hjemme, på jobb eller utenfor. Selv om ditt bevegelsesområde kan begrenses, dra nytte av moderne teknologi for å øke produktiviteten og beskytte leddene.

Her er noen ideer for å forenkle hverdagen din:

  • Du kan legge til blyanthåndtak i tannbørster og kjøkkenutstyr for å gjøre dem lettere å forstå.
  • Basonting og lange stammen shoal sko kan gjøre det mindre frustrerende å kle seg.
  • Lett å utfordre kjøkkenutstyr, for eksempel kan åpner og krukker, kan gjøre leddene enklere.
  • Racer pales, grabber eller en hvilken som helst enhet med en renere-formet enhet alle’ender kan hjelpe deg med å få tilgang til de høye skapene uten å belaste nakken eller bli på en stol.
  • Telefoner og tastaturer med store nøkler kan hjelpe deg med å enkelt utføre en Work Day.
  • Tankens sikkerhetsbarer kan bidra til å forhindre fall.
  • Lette hageslanger, spillekort og håndfrie symaskiner kan tillate deg å nyte dine favoritthobbyer uten smerte.

Felles beskyttelse er viktig for alle, men fremfor alt for de med PSA. Kontakt legen din, fysioterapeut eller ergoterapeut for å lære om de riktige stillingene for dine behov og andre enheter som kan være tilgjengelige for ditt hjem eller # 8217;.