Berømte idrettsutøvere som kjempet sykdommen

Berømte idrettsutøvere og sykdommer

Idrettsutøvere d’Elite blir ofte betraktet som krigere. De er tilsynelatende uovervinnelige som de utmerker seg i deres sport. Men i løpet av historien har mange kjente idrettsutøvere levd med sykdommer før, under eller etter å ha gjort et navn.

Lou Gehrig og ALS

Den første kjente idrettsutøveren til å bli offentlig med en alvorlig helsetilstand, den store baseball Lou Gehrig hadde sin karriere avbrutt av amyotrofisk lateral sklerose (SLA). SLA er en progressiv, degenerativ og dødelig sykdom som påvirker Motneurons. Gehrig var så elsket og kjent at SLA ble kjent over hele verden. Sykdommen er nå ofte kalt & # 8220; Lou Gehrig sykdom & # 8221;.

Muhammad Ali og Parkinsons sykdom

En av de største boksene i historien, Muhammad Ali har blitt diagnostisert med Parkinsons sykdom i 1984. Parkinson er en degenerativ tilstand som påvirker sentralnervesystemet. Ali var en overbevist for forskning aktivist på Parkinson, og i 1997 grunnla han Muhammad Ali Parkinson Center. Han døde i 2016 etter å ha lidd en respiratorisk sykdom. Åndedrettssykdommer kan være komplisert av nevrologiske forhold som Parkinson. I en erklæring Utgitt i minnet om den tre gangs verdensveldende verdensmester, sa president Barack Obama: «Muhammad Ali var den største. Periode.& # 8221;

Wilma rudolph og poliomyelitt

Wilma Rudolph har blitt kallenavnet verdens raskeste kvinne etter å ha vunnet tre medaljer D’Gull i Light Athletics på Olympics 1960-tallet. Dette resultatet er enda mer bemerkelsesverdig med tanke på at det ble lammet av små poliovirus. Til slutt gjenvunnet han, men hans venstre fot ble litt deformert og hadde en verge på beinet. Rudolph hadde også overlevd mange andre sykdommer da han var 12 år gammel. Disse inkluderte pertussis, scarlet feber og meslinger.

Kareem Abdul-Jabbar og leukemi

Kareem Abdul-Jabbar, en av de største basketballspillere hele tiden, annonserte at de har kronisk myeloid leukemi i november 2009. Kronisk myeloid leukemi er en langsom voksende svulst av hvite blodlegemer. L’tidligere Lakers Center sameksisterte med sykdommen i nesten et år før de bestemte seg for å bli offentlig og bli en supporter for å øke bevisstheten. Siden da har han gjenopprettet fra kreft og 69-åringen kan fortsatt ses på Lakers.

Martina Navratilova og brystkreft

Tennis Great Martina Navratilova gjorde sin diagnose av brystkreft i # 8217; april 2010. De ni noen ganger singular Wimbledon-mesteren hadde et kankturelt karsinom in situ, en ikke-invasiv form av sykdommen. Svulsten ble kirurgisk fjernet, og han har lidd seks uker med kjemoterapi. Navratilova ønsket i utgangspunktet å opprettholde sin fredelige tilstand, men han bestemte seg for å bli offentlig for å øke bevisstheten.

Hank samler og hypertrofisk kardiomyopati

Hank samler var en universitet basketball stjerne for Marymount University Loyola. Samler kollapset under et spill i desember 1989. Han har blitt diagnostisert med en uregelmessig hjerterytme og narkotika ble foreskrevet. Han sluttet senere å ta det i spilledagene fordi han trodde han påvirket sitt spill. Den 4. mars 1990 kollapset han igjen under et spill, og han døde noen minutter senere. A’obduksjon funnet senere at han hadde en hypertrofisk kardiomyopati. Denne tilstanden forårsaker dermed fortykning av hjertemuskelen.

Arthur Ashe og L’HIV / AIDS

Arthur Ashe regnes som en av de mest innflytelsesrike idrettsutøvere i historien både for sin atletiske evne og for sitt mot foran motgang. Ashe var den første svarte spilleren for å vinne USA og Australian Open og Wimbledon. Hans karriere endte da en hjertesykdom ble diagnostisert i 1980. L’Neste år ble han president for’American Heart Association.

Ashe kunngjorde at den led av AIDS i 1992. Han har åpenbart snakket om sin overbevisning om å ha kontraktet sykdommen etter en forurenset blodtransfusjon. Han brukte sitt rykte for å øke bevisstheten og pengene til sykdommen og holdt en tale foran De forente nasjoner i anledning av verdensdagen mot # 8217; AIDS kort før de dø. Døde i 1993 av korrelert lungebetennelse alle’hjelpemidler.

Tim Howard og Tourette syndrom

Tim Howard er en målvakt fra US Soccer National Team og den engelske fotballaget Everton. Howard steg til fore notasjonen til tross for kjempet Tourette syndrom. Denne nevrologiske lidelsen er preget av ufrivillige bevegelser og vokaliseringer kalt & # 8220; Tic & # 8221;. Diagnostisert alle 9217, 9 år, lærte å klare sin tilstand. For tiden er det en oppriktig supporter av uorden. Howard Keeperens Memoir Book: Et liv med å spare mål og oppnå dem, deler sin erfaring med samliv med Tourette Syndrome.

Pat Summitt og demens

Før du blir # 8217; basketball trener med det største antallet seire i historien om divisjon 1 av NCAA, var Pat Summitt en eksepsjonell universitet basketballspiller og et medlem av den første kvinnelige olympiske medaljer basketballlaget. I # 8217; August 2011 annonserte han at han hadde en tidlig-oppstart demens og kort tid etter at han opprettet Pat Summitt Foundation med sin mann. Summitt har pensjonert 18. april 2012. Hans memoir bok «summen opp», publisert i 2013, beskriver sin kamp i detalj med tap av minne. Døde i juni 2016.

Venus Williams og Sjogren syndrom

Venus Williams Tennis Star annonserte i 2011 for å ha Sjogrens syndrom. Sjogrens syndrom er en autoimmun sykdom. De viktigste symptomene er tretthet og leddsmerter, som har forårsaket Williams tilbaketrekking fra US Open 2011.

Siden da har han returnert til tennis med et nytt kosthold og et modifisert treningsprogram. Williams mener et vegansk kosthold og rå matvarehjelp for å redusere betennelsen forbundet med Sjogren. Hans treningsøkt gjør nå en eller flere dager med hvile for å tillate kroppen å gjenopprette.

Phil Mickelson og den psoriasisartritt

Profesjonell golfspiller og vinner av tre mestermesterskap, Phil Mickelson trodde at karrieren hans gikk over da han begynte å prøve sterke leddsmerter i 2010. Det har blitt diagnostisert med psoriasisartritt, en type autoimmun sykdom hvor kroppens immunsystem angriper leddene. Symptomene på’Psoriasisartritt inkluderer leddsmerter og hevelse sammen med psoriasis, en tilstand som forårsaker dannelsen av røde, prurdiginøse og scaly patcher på huden. Nå med en vanlig behandling for å håndtere din tilstand, er Mickelson i stand til å konkurrere på nivået D & # 8217, elite i sporten som elsker.

Isaiah Austin og Marfan syndrom

Isaiah Austin, tidligere Baylor Universitetskurv Star University og # 8217; NBA, annonserte at Marfan Syndrome har blitt diagnostisert i juni 2014. Marfan syndrom er en genetisk sykdom som påvirker kroppens bindevev. Bindevev holder celler, organer og blodårer sammen. Diagnosen endte sin karriere i basketball på grunn av at arteriene utvidet i sitt hjerte. Austin grunnla Isaiah Austin Foundation i 2014 for å støtte Marfans forskning.

Eric Berry og Hodgkins sykdom

Sikkerhetsansvarlig for Kansas City, Eric Berry, annonserte at Hodgkins sykdom ble diagnostisert i desember 2014. Hodgkins sykdom er en kreft i lymfesystemet. Kreft reagerer generelt godt på behandling. Berry startet kjemoterapi med støtte fra hans lag og fans umiddelbart etter diagnosen. Etter bare ni måneder gjorde han full gjenoppretting og var autorisert til å gå tilbake til feltet. I 2015 hadde han et rekordår og ble stemt i Pro Bowl for fjerde gang i sin karriere.