Berømte idrettsutøvere med astma

Det kan virke som idrettsutøvere D’Elite har aldri astmaen. Tross alt trenger idrettsutøvere en god aksje av oksygen under sine konkurranser. Og symptomer som hissing pust og hoste kan virke som de hindrer noen fra å trene og utføre mest.

Heldigvis for de følgende idrettsutøvere, var en diagnose av astma ikke en god karriere nyheter. Disse fotballspillere, sporstjerner og svømmere var i stand til å klare sin tilstand og slå poster. Gi en’se på profilene til noen få stimulerende idrettsutøvere som er blant de nesten 24 millioner amerikanere lever med astmaen.

1. David Beckham

Kildebilde: Commons.wikimedia.org / w / indeks.PHP?Tittel = SPESIAL: Søk&Profil = standard&FullText = Søk&Søk = David + Beckham&uselang = en&SEARCHTOKEN = 49UP9KVIQYG9I4MMJ4OFQVPJG # / Media / Fil: David_beckham_2009.jpg

Den verdensberømte fotballstjernen og stjele i utgangspunktet var ikke offentlig på sin astma sak. Det ble oppdaget at han hadde tilstanden bare etter å ha blitt fotografert ved hjelp av en inhalator på 2009 MLS-koppen, da han spilte galaksen. Etter kampen sa Beckham at han hadde tilstanden i årevis, men han følte ikke behovet for å diskutere det.

& # 8220; Noen ganger har jeg gode dager og dårlige dager & # 8221; sa Beckham, andre Telegraf. «Ikke l’Jeg har aldri skjult, men det er noe jeg har hatt i mange år nå. Jeg håper du forvandler seg til en positiv fordi jeg kunne spille i mange år med tilstanden. Jeg vet at det er mange andre spillere som overgikk Paul Scholes & # 8220;. Paul Scholes er en annen kjent fotballspiller.

Tid Pensjonert, Beckham’S Uttømmende liste over anerkjennelse inkludere seks Premier League-titler, to seire i MLS-koppen og en seier i UEFA Champions League.

2. Jackie Joyner-Kersee

Kildebilde: Commons.wikimedia.Org / wiki / fil: ash_carrter_and_jackie_joyner-kersee_ (2).jpg

Som en basketball idrettsutøver og atletisk Dell’UCLA, Jackie Joyner-Kersee fikk en alvorlig diagnose av astma. Frykter at hans tilstand kunne påvirke sin atletiske tilstand, har Joyner-Kersee opprettholdt diagnosen hans trenere. I en fil Intervju med NIH MedlinePlus, Joyner-Kersee sa: Jeg har alltid blitt fortalt av en jente som hadde astma ikke C’Det var måten å løpe, hoppe eller gjøre de tingene jeg gjorde atletisk. Så jeg visste bare at det var umulig for meg å ha det. Det tok meg litt & # 8216; å akseptere å være astmatisk. Det tok meg litt & # 8216; selv å begynne å ta med stoffene mine riktig, for å gjøre ting som legen ba meg om å gjøre. Jeg ville bare ikke tro at du er astmatisk. Men når jeg sluttet å leve i fornektelse, holdt jeg min astma under kontroll og jeg skjønte at det er en sykdom som kan styres. Men C’de var ting jeg måtte gjøre for å holde den under kontroll & # 8220;.

Joyner-Kersee fortsatte å vinne seks olympiske medaljer, hvorav tre d’sølv og to bronse. Senere ble det kalt sports illustrert’s Den største kvinnelige idrettsutøveren av det 20. århundre & # 8211; alt mens du bor sammen med astmaen.

3. Greg Louganis

Kildebilde: Commons.wikimedia.org / w / indeks.PHP?Tittel = SPESIAL: Søk&Profil = standard&FullText = Søk&Søk = Greg + Louuganis&uselang = en&SEARCHTOKEN = 2D5U8F7H9H3KPXA5WDVFLZDBB # / Media / Fil: Greg_Louganis_ (4226269508).jpg

Betraktet som en av de beste mennene i historien, Louganis Det har ikke tillatt astma å hindre fem olympiske medaljer, fem verdenstitler og 47 nasjonale titler. Diagnose av astma og allergier siden barndommen, sa Louganis at han hadde brukt tid på sykehus for alvorlige astmaanfall. Men dette stoppet ikke det.

Jeg har brukt litt tid på sykehuset med angrep D’heller alvorlig astma, men legen min oppfordret min mor til å holde meg aktiv for å øke min lungekapasitet & # 8221;, sa Louganis i a Intervju med Brisbane Times.

4. Paula Radcliffe

Kildebilde: Commons.wikimedia.org / w / indeks.PHP?Tittel = SPESIAL: Søk&Profil = standard&FullText = Søk&Søk = Paula + Radcliffe&uselang = en&Searchtoken = F4K6T8O64IFHQH369Vuawgrp # / Media / File: Paula_radcliffe_in_Berlin.jpg

Engelsk maratonholder og olympisk idrettsutøver Paula Radcliffe startet i barndommen som ville blitt en lidenskap for et helt liv. Begynte å løpe. Da, som en tenåring, ble den vakre diagnostisert. Diagnosen hindret ikke Radcliffe fra å feste løpesko. Jeg tror ikke astmaen har påvirket karrieren min, hvis noe gjorde meg mer fast bestemt på å nå mitt potensielle & # 8221; sa Radcliffe i a intervju med astma uk. & # 8220; Hvis du lærer å administrere astmaen og ta riktig medisinering, ikke er det ikke så bra «8221;.

Han har nå fullført fire separate olympiske leker og vant gullet til den kvinnelige maraton på VM i 2005. Det er også L’nåværende innehaver av verdensrekordet for den kvinnelige maraton, med en tid 2:15:25.

5. Jerome Bettis

Kildebilde: Commons.wikimedia.org / w / indeks.PHP?Tittel = SPESIAL: Søk&Profil = standard&FullText = Søk&Søk = Jerome + Bettis&uselang = en&SEARCHTOKEN = 2VTAM7RU0JQ3F4YXMYF6I1EHN # / Media / Fil: Administrator_gina_McCarthy_and_Jerome_Bettis_ (14584401136).jpg

Fotballspillere møter noen ganger også varme motstandere utenfor feltet. All’tidligere mester av Pittsburgh Steeler og Super Bowl Jerome Bettis har blitt diagnostisert med astma da han var 15 år gammel. I en fil Intervju med USA i dag, Bettis sa at han var bekymret for aldri å kunne gjøre sport. Foreldrene hans oppfordret ham til å holde seg til sin lege behandlingsplan slik at han kunne være aktiv som han ville ha.

Etter en vellykket karriere på videregående skole deltok Bettis College og spilte fotball Alle’Notre Dame University. Han ble anskaffet i NFL i 1993 og spilte for Los Angeles Rams og deretter for Pittsburgh Steelers.

I 1997 hadde han et angrep D’astma under et spill av Steelers overførte nasjonalt, som var hans & # 8220; mer skremmende opplevelse & # 8221;. Men den dagen serveres som en bell d’Alarm for Bettis: & # 8220; Fra den dagen lærte jeg å behandle min motstander med respekt & # 8221; sa. & Den gode nyheten er at en gang 8217, gjorde jeg, jeg oppdaget at jeg har motstanderen min under kontroll.& # 8221;

6. Peter Vanderkaay

Kildebilde: Commons.wikimedia.org / wiki / fil: Vanderkaay.jpg

Peter Vanderkaay har svømmet ved siden av ham og konkurrerte med en av de største amerikanske svømmere, Michael Phelps. Sammen vant de gullet til 2008 Beijing-spillene. Dette er en ekstraordinær virksomhet som er enda mer stimulerende når man lærer at Vanderkaay har astma. Da han var 10, begynte han å demonstrere astmatiske symptomer, og senere ble han diagnostisert med den vakre. Styrer sin astma og hans lungene daglig, slik at han kan fortsette å nyte sin tid i bassenget.

«En gang funnet den riktige planen D’langsiktig handling, jeg var i stand til å ankomme hvor jeg er i dag. Legen min, mine foreldre og jeg jobbet som et lag, slik at jeg kunne fortsette å trene & # 8220; han sa i en intervju. «Og da jeg kom til et høyere konkurranse på college, skjønte jeg at mange idrettsutøvere har astma, og det er noe de må gjøre hver dag. Det er ikke i det hele tatt noe som beholdt meg. & # 8220;

7. Amy van Dyken

Kildebilde: laste opp.wikimedia.org / wikipedia / commons / 4/44 / olympian_amy_van_dyken_pledges_to_pool_safely_% 2828879561743% 29.Png

Som barn, på Amy van Dyken, har blitt diagnostisert med astma indusert av # 8217; Øvelse (EIA), nå kjent som bronkospasme indusert av # 8217; Øvelse (EIB). Hans astma utløses også av allergi og respiratoriske infeksjoner. På den tiden foreslo hans leger å gjennomføre en sport som en måte å styrke lungene på og hindre fremtidige astmaanfall. Det ble foreslått at den fysiske øvelsen har en antiinflammatorisk effekt hos barn med astma. På 6 år bestemte innfødte Colorado at han ønsket å være en svømmer. Det tok deg ytterligere seks år, så vel som å administrere astmaen, for endelig å kunne svømme i hele bassenglengden.

Når spørsmålene ble spurt om astma i a Chat med CNN, Van Dyken sa: & # 8220; Jeg tar det vanligvis rolig. Tingen om meg er at jeg er så sta. Hvis noen forteller meg at jeg ikke kan gjøre noe, finner jeg en måte å gjøre det på. Og jeg gjør alt for å sikre at min astma ikke hindrer meg i å gjøre noe jeg vil gjøre & # 8220;.

Han fortsatte å vinne seks medaljer D’Gull på Atlanta og Sydney Olympic Games.

8. Tom Dolan

En ting er å konkurrere med astmaen. En’En annen ting er å ha en egen tilstand som forhindrer deg i å puste helt og helt ut. Dette er hindringen som den amerikanske svømmeren og den olympiske medaljen Tom Dolan møtte og overvunnet.

Dolan har astma sammen med en uvanlig smal luftrør, som begrenser pusten hans. Er i stand til å absorbere bare 20 prosent av eller # 8217; oksygen som en gjennomsnittlig person kan. Men selv da konkurrerte det på verdens største stadier.

I en Personlig klok For Washington Post reflekterte Dolan på sin astma og hans karriere som sa: «Jeg vet ikke om jeg ble en bedre person å håndtere helseproblemene jeg hadde, men jeg ble en annen person. Jeg innså at banen du forplikter seg til, er utrolig viktigere enn det ultimate målet. Det var et perspektiv som jeg ønsket å ha for all min karriere & # 8220;.

Nå har den to medaljer D’Olympic Gold og tittelen på Holderen av verdensrekordet.

Ikke la’astma du begrenser deg selv

Hvordan disse berømte idrettsutøvere kan attestere, er en diagnose av astma ikke enden av veien til dine konkurransedyktige drømmer. Faktisk er det ganske vanlig at idrettsutøvere har astmaens # 8217; fysisk trening. L’Øvelse er en vanlig utløserfaktor for A-angrep for D & # 8217;. Det anslås at ca 90% av personer med astma har den vakre, men ikke alle mennesker med den vakre lider av astma.

Under øvelsen krever kroppen din høyere nivåer av oksygen. Fullfør å puste raskere og dypere, vanligvis gjennom munnen. Pust gjennom munnen øker mengden tørr og kjøligere luft, sammenlignet med å puste gjennom nesen. Hvis du er mottakelig, quest’luft forårsaker luftveien til å krympe og forårsake strømmen av luftstrømmen;. Miljøutløsende faktorer, som forurensning og pollen, kan også bli verre symptomene på astmaen.

Symptomene, som hoste, hissing pust og kortpustethet, kan variere fra mild til alvorlig. Vanligvis starter de under treningen og kan fortsette fra 10 til 15 minutter etter å ha forstyrret øvelsen;. De Uttalelser astma og allergi grunnlag av Amerika (AAFA) Disse symptomene løser vanligvis innen 20-30 minutter. Det er viktig å diagnostisere EIB slik at en korrekt styring kan startes. Kontakt legen din dersom en av disse symptomene oppstår.

Forebyggende strategier for astma

Som idrettsutøver med astma, er det noen forebyggende tiltak for EIB for å hjelpe deg med å delta i din sport. Men hvis jeg føler meg forverret symptomer, kontakt legen din for videre behandlinger.

Nøklene for å konkurrere med astma er:

  • Lær å kontrollere astmaen
  • Hindre angrep
  • unngå utløsere
  • Behandle symptomer som oppstår

Selv om den fysiske øvelsen kan være en utløsende faktor, kan den også hjelpe astmaforbedring av lungefunksjonen, forbedre livskvaliteten og redusere symptomene. Samarbeide med legen din for å kjenne grensene til kroppen din. Med tilstrekkelig trening og kontroll, kan du være aktiv så mye du vil.

Tilleggsinformasjon: Slik kjører du med astma indusert av # 8217; Øvelse »