Benztropy | Bivirkninger, dosering, bruk og mer

Høydepunkter for Benztropin

 • Benztropin-injeksjonsløsningen er tilgjengelig som et generisk legemiddel og som et merke medisiner. Merke: Cogentin.
 • Benztropy ser ut som en injiserbar løsning og en oral tablett. Løsningen injiserbar kan administreres ved intramuskulær injeksjon (IM) eller intravenøs injeksjon (IV). Begge typer injeksjon administreres av en helsepersonell.
 • Benztropin kan brukes til å behandle alle former for Parkinsonismo. Det kan også brukes til å kontrollere noen typer bevegelsesforstyrrelser indusert av narkotika. Disse er lidelser som kan utlede fra [8217; bruk av neuroleptiske legemidler (antipsykotika).
 • Viktige advarsler

  • Merknad om svekket: Benztropi kan forårsake bivirkninger som døsighet eller forvirring. Disse bivirkningene kan gjøre deg mindre i stand til å utføre risikable oppgaver som å kjøre et kjøretøy eller bruke tungt maskineri.
  • Manglende evne til å svette: Benztropi kan forhindre at kroppen din svetter, noe som betyr at kroppen din kanskje ikke kan avkjøle seg riktig. Du bør være forsiktig med å holde deg kult mens du bruker Benztropy i den varme sesongen. Legen din kan fortelle deg mer.
  • Advarsel om demens: Forskning & # 8211; Undersøkelser Det indikerte at denne typen medikament, kalt antikolinergisk, kan øke risikoen for demens.

  COS’er benztropyen?

  Benztropin er et reseptbelagte legemiddel. Det ser ut som en injiserbar løsning og en oral tablett. Løsningen injiserbar kan administreres ved intramuskulær injeksjon (IM) eller intravenøs injeksjon (IV). L’injeksjon IV injiseres i en vene. L’IM-injeksjonen injiseres i en muskel. Begge typer injeksjon administreres av en helsepersonell.

  Benztropin Injeksjonsløsningen er tilgjengelig som en Cogentin-merkevaremedisin og som et generisk legemiddel. Generiske legemidler koster vanligvis mindre enn merkevaren. I noen tilfeller kan de ikke være tilgjengelige i alle styrker eller i alle former som et merket stoff.

  Benztropi kan brukes som en del av en kombinasjonsterapi. Dette betyr at det kan være nødvendig å ta det med andre stoffer.

  Fordi den brukes

  Benztropin brukes til å behandle symptomene på Parkinsonism, et syndrom som inkluderer Parkinsons sykdom. Disse symptomene inkluderer tremor, langsom bevegelse, stivhet eller balanseproblemer.

  Benztropy fungerer raskt. Kan forbedre symptomene innen få minutter fra # 8217; injeksjon. Det brukes ofte når Parkinsonisms symptomer er alvorlige eller betraktet som en nødsituasjon.

  Benztropi brukes også til å behandle noen bevegelsesforstyrrelser indusert av narkotika. Disse er bivirkninger knyttet til bruk av neuroleptiske legemidler (antipsykotika). Symptomene på disse forstyrrelsene inkluderer tremor, kontinuerlige spasmer og muskelkontraksjoner eller tap av bevegelse.

  Benztropi bør ikke brukes til å behandle en bivirkning som kalles sen dyskinesi. Denne involdige bevegelsen av tungen, kjeve, ansikt, lemmer eller byste.

  Hvordan virker det

  Benztropin tilhører en klasse med narkotika kalt antikolinerge. En klasse med narkotika er en gruppe medisiner som fungerer på samme måte. Disse stoffene brukes ofte til å behandle lignende forhold.

  Benztropy virker ved å blokkere kjemikalier i kroppen som forårsaker symptomene på parkinsonisme eller bevegelsesforstyrrelser indusert av narkotika. Dette oversetter til en reduksjon i tremor, muskelspasmer og stivhet og bedre muskelkontroll.

  Bivirkninger av benzthropin

  Benztropin-injeksjonsløsningen kan forårsake døsighet og andre bivirkninger.

  Mer vanlige bivirkninger

  Noen av de vanligste bivirkningene som kan oppstå med benztropinbruk, inkluderer:

  • Akselerert hjerterytme
  • forstoppelse
  • Kvalme og oppkast
  • tørr i munnen
  • tåkesyn
  • Vanskeligheter med å urinere

  Hvis disse effektene er milde, kan de gå bort innen noen få dager eller et par uker. Hvis de er mer alvorlige eller ikke forlater, snakk med legen din eller apoteket.

  Alvorlige bivirkninger

  Ring legen umiddelbart hvis du har alvorlige bivirkninger. Ring 911 Hvis symptomene dine føles i fare for livet, eller hvis du tror du har en medisinsk nødsituasjon. Alvorlige bivirkninger og deres symptomer kan inkludere følgende:

  • Alvorlig forvirring eller nervøsitet
  • Svimmelhet
  • Alvorlig muskel svakhet
  • Ikke vær i stand til å svette når du føler deg varm
  • Finger nummenhet
  • Grave kvalme og oppkast
  • Endringer i tanke eller mental helse. Symptomene kan omfatte:
   • Se, høre eller lukte ting som ikke er der (hallusinasjoner)
   • Depresjon
   • Minneproblemer
   • alvorlig forvirring
   • Sterk nervøsitet
  • Heteslag. Symptomene kan omfatte:
   • tretthet
   • svime av
   • svimmelhet
   • Muskel eller magekramper
   • kvalme
   • Han retched
   • diaré
   • forvirring
   • feber

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige bivirkninger. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Diskuter de mulige bivirkningene med en helsepersonell som kjenner din medisinske historie.

  Benztropin kan samhandle med andre stoffer

  Benztropin-injeksjonsløsningen kan samhandle med andre legemidler, urter eller vitaminer du kan ta. A’interaksjon er når et stoff endrer måten et stoffhandlinger. Dette kan være skadelig eller hindre at stoffet fungerer bra.

  Legen din vil behandle samspillet med dine nåværende narkotika. Sørg alltid for at du informerer legen din om alle stoffene, urter eller vitaminer du antar.

  Hvis du tar andre stoffer for å behandle parkinsonisme, ikke slutte å ta dem plutselig etter å ha begynt å ta benztropin. Hvis de må avbrytes, bør legen sakte redusere doseringen over tid.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika samhandler annerledes i hver person, kan vi imidlertid ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige interaksjoner. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din om mulige samspill med alle reseptbelagte legemidler, vitaminer, urter og kosttilskudd og motvirkninger du antar.

  Advarsler på benzthropin

  Dette stoffet kommer med forskjellige advarsler.

  Varsel om allergi

  Benztropi kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomene kan omfatte:

  • åndedrettsproblemer
  • hevelse i halsen, tungen, leppene eller ansiktet
  • urticaria
  • utslett

  Benztropin kan også forårsake en lettere allergisk reaksjon. Symptomene kan inkludere en’utslett. I noen tilfeller vil dette gå bort hvis doseringen er redusert. I andre tilfeller kan det være nødvendig å avbryte stoffet.

  I tilfelle en allergisk reaksjon, ring umiddelbart legen din eller lokalt antivelean senter. Hvis symptomene dine er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Ikke ta denne medisinen lenger hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på den. Gjenoppta det kan være dødelig (forårsaker døden).

  Interaksjonsmelding med alkohol

  L’bruk av drinker som inneholder alkohol øker risikoen for døsighet forårsaket av benzthropin.

  Advarsler for personer med visse helsemessige forhold

  For folk som svelger for lite: Benztropi øker risikoen for at du ikke kan svette når kroppen din trenger å avkjøle.

  For personer med sen dyskinesi: Benztropin kan gjøre denne tilstanden verre. Den sene dyskinesi ufrivillig ufrivillige bevegelser i ansiktet og kjeven. Det er forårsaket av’bruk av andre stoffer, for eksempel fenotiaziner.

  For personer med glaukom: Benuctropy kan gjøre glaukom forverres (en øyesykdom som kan forårsake blindhet).

  Advarsler for andre grupper

  For gravide: Sikker bruk av benztropin i svangerskapet er ikke etablert. Dette stoffet bør bare brukes under graviditet hvis den potensielle fordelen rettferdiggjør den potensielle risikoen for fosteret.

  Snakk med legen din hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet.

  For amming kvinner: det er ikke kjent om benztropi kan passere i morsmelk og forårsake bivirkninger i et brystmatet barn.

  Snakk med legen din hvis du ammer barnet ditt. Du må kanskje bestemme om du skal avbryte amming eller forstyrre ansettelsen av dette stoffet.

  For eldre: for eldre (fra 65 år opp), vil legen sannsynligvis begynne med en lav dose benztropin. De vil nok øke det bare om nødvendig og overvåker deg nøye for bivirkninger.

  For barn: Dette legemidlet skal ikke brukes i barn under 3 år. Hos barn over 3 år er det en økning i risikoen for bivirkninger. Benztropin må overvåkes nøye av barnets lege hvis det brukes i barn i denne aldersgruppen.

  Hvordan ta benztropin

  Legen vil bestemme en dosering som passer for deg basert på dine individuelle behov, ALLE & VEKTIGHET. Noen mennesker tegner flere fordeler fra A’hele dosen administrert før sengetid. Andre drar nytte av en dose delt og administrert på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen.

  Din generelle helse kan påvirke dosen. Informer legen din om alle helseforholdene du har før legen din vil lære deg stoffet.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne listen inneholder alle mulige doser. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din eller apoteket til de riktige dosene for deg.

  Ta som angitt

  Benztropi brukes vanligvis til langsiktig behandling. Men i noen tilfeller kan det brukes kortsiktig.

  Benztropi innebærer risiko hvis du ikke mottar det som foreskrevet.

  Hvis det plutselig avbryter stoffet som tar eller mottar det i det hele tatt: hans tilstand kunne plutselig forverres hvis han plutselig avbryter benztropininntaket;. Hvis du ikke mottar det i det hele tatt, vil forholdene dine ikke bli godt sjekket.

  Hvis du hopper over dosene eller ikke mottar stoffet på planen: Medisinen din kan ikke fungere så godt eller kunne slutte å fungere helt. For at dette stoffet skal fungere godt, må en viss mengde være i kroppen din til enhver tid.

  Hvis du mottar også: Du kan ha farlige stoffnivåer i kroppen din. Symptomene på overdosering av dette stoffet kan inkludere:

  • muskel svakhet
  • Vanskelighetsgrad å koordinere muskler
  • Akselerert hjerterytme
  • Hjertet hopper beats
  • Hallusinasjoner (oppfatter ting som ikke er)
  • Konvulsjoner (rask stivning og avslapning av muskler, noe som gjør kroppen til å skjelve)
  • forvirring

  Hvis du tror du har tatt for mye om dette stoffet, ring legen din eller be om råd all’American Association of Poison Control Centers på 1-800-222-1222 eller gjennom deres Online verktøy. Men hvis symptomene dine er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Hva å gjøre hvis du glemmer en dose: Ring legen din rett til å vite hva du skal gjøre.

  Hvordan forstå om stoffet fungerer: Parkinsonismens symptomer eller medisiner-induserte bevegelsesforstyrrelser bør forbedres.

  Viktige hensyn til benztropininntak

  Husk disse hensynene hvis legen din foreskriver deg Benztropin.

  Administrasjon

  • Benztropin Administration tar vanligvis ett eller to minutter.
  • Benztropy kan forårsake svimmelhet eller døsighet. Du kan trenge en venn eller en elsket som følger med deg hjemme etter injeksjonen.
  • Du bør ikke kjøre eller bruke maskiner mens du tar dette stoffet til du vet hvordan dette stoffet du påvirker deg.

  Klinisk overvåking

  Benztropy kan forårsake mental forvirring, spenning, nervøsitet eller hallusinasjoner. Hvis du antar Benuctropy, kan legen din nøye sjekke for å sikre at du har disse bivirkningene.

  Turer

  Snakk med legen din hvis du har reiseprogrammer som kan forstyrre din neste planlagte benzthropin dose. For å unngå å miste A’injeksjon, kan det være nødvendig å programmere det på en klinikk på stedet der du reiser.

  Forsikring

  Mange forsikringsselskaper krever en forebyggende autorisasjon for dette stoffet. Dette betyr at legen din må få L’godkjenne forsikringsselskapet ditt før forsikringsselskapet betaler reseptbelagte.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Healthline har gjort alt for å sikre at all informasjonen faktisk er korrekt, fullført og oppdatert. Denne artikkelen bør imidlertid ikke brukes som erstatning for kunnskap og # 8217; erfaring med en autorisert helsepersonell. Du bør alltid konsultere legen din eller annen helsepersonell før du ansetter noe stoff. Informasjonen om legemidlene som finnes her, kan endres og ikke tenkt å dekke alle mulige bruksområder, indikasjoner, forholdsregler, advarsler, farmakologiske interaksjoner, allergiske reaksjoner eller bivirkninger. L’Fravær av advarsler eller annen informasjon for et gitt stoff indikerer ikke at stoffet eller kombinasjonen av legemidler er trygg, effektiv eller egnet for alle pasienter eller for alle spesifikke bruksområder.