Bekymret pasient: helseangst, lidelse "Gjør-i-ha-dette"

Del på PinterestBrittany England illustrasjoner

Er 2014 sommer sommeren. C’De var mange spennende ting på kalenderen, den første var å forlate byen for å se en av mine favorittmusikere.

Mens jeg navigerer på nettet på toget, så jeg noen forskjellige videoer for Ice Bucket Challenge. Nysgjerrig, jeg dro til Google for å lese den. Fordi så mange mennesker & # 8211; Berømt eller ikke & # 8211; Frostvann lansert over hodet?

Googles svar? Det var en utfordring å øke bevisstheten om folk på SLA, også kjent som Lou Gehrigs sykdom. L’Ice Bucket Challenge var overalt i 2014. Med rette. Selv 5 år senere er SLA en sykdom vi ikke vet mye.

Mens jeg leser, begynte en benmuskulatur å kontrakt og stoppet.

Av hvilken som helst grunn, men irrasjonelt det virket, visste jeg at jeg hadde SLA.

Det var som om en bryter ble tapet i mitt sinn som forvandlet en normal togreise til en som tok kroppen min fra # 8217; angst for en sykdom jeg aldri hadde hørt om, som gjorde meg kjent med WebMD og forferdelige bivirkninger Google. Helse.

Unødvendig å si at jeg ikke hadde SLA. Imidlertid har de 5 månedene som jeg opplevde helseanvisningen vært blant de vanskeligste i mitt liv.

Dr. Personsøking Google

Mine mest besøkte Websites Quell’Sommeren var WebMD og Reddit Communities fokusert på enhver sykdom jeg trodde jeg hadde i det øyeblikket.

Jeg var også en fremmed for de sensasjonelle tabloidene, som fortalte oss at vi skulle se en «8217, helbredet bølge for å slå Storbritannia, eller at jeg delte de tragiske historiene om leger som ignorerte tilsynelatende godartede symptomer som endte med å være en terminal kreft.

Alle syntes å dø selv for disse tingene. Kjendiser og folk jeg ikke visste, har dukket opp på forsiden på alle media av stratosfæren.

WebMD var det verste. Det er så enkelt å spørre Google: «Hva disse merkelige røde klumper på huden min er?& # 8221; Det er enda enklere å skrive «abdominale sammentrekninger» (for gravert, ikke gjør det for ikke å miste en «8217; hele natten med søvn som konsentrerer seg om Aortic Aneurysm som 99.9% du ikke har).

Når søket startet, vil du bli gitt en hel rekke sykdommer som et symptom kan være. Og tro meg, med helse angst, vil du sende dem alle.

I teorien er Google et flott verktøy, spesielt for de i land med utrolig bortskjemt og dyre helsesystemer. Jeg mener, hvis du ikke forsvarer deg selv alene, hvordan vet du om du skal se en lege eller ikke?

Men for de med helseangst, er dette ikke nyttig i det hele tatt. Faktisk kan det gjøre ting mye, mye verre.

Angst for helse 101

Hvordan vet du om du lider av helseangst? Selv om det er forskjellig for alle, inkluderer noen av de vanlige tegnene:

 • Dermed bekymre deg for deres egen helse for å påvirke hverdagen
 • Kontrollerer kroppen din for klumper og fremspring
 • Å være oppmerksom på merkelige opplevelser som prikking og nummenhet
 • Stadig ser trygghet fra de rundt deg
 • Nekter å tro medisinske fagfolk
 • til obsessiv forskning av eksamener som blodprøver og skanninger

Det er hypokondrier? Vel, mer eller mindre.

Ifølge en 2009 Artikkel, L’hypokondrier og # 8217; helse angst er teknisk det samme. Det er bare mer anerkjent som uorden d’angst, i stedet for motstandsdyktig mot psykoterapi.

Med andre ord, vi hypokondriacs ble sett på som irrasjonell og utover hver hjelp, som ikke gjør mye for moral.

Ikke overraskende i Narcissism & # 8221; freud har skapt en lenke Mellom hypokondrier og narcissisme. Dette sier alt, egentlig: Hypokondriene har alltid vært ansett som noe som ikke er. Derfor er det ikke overraskende at de av oss som kan oppleve disse somatiske symptomene, kan se lettere, vi lider av en sjelden form for kreft, i stedet for å ha alt i tankene.

Når du lider av helse angst, er du tvunget til å gå hånd i hånden med din dypeste frykt & # 8211; Tross alt bor de alle i kroppen din, hvorfra du ikke har nøyaktig å fjerne deg. Kontrollerer obsessivt, ser etter tegn: tegn som vises når du våkner, ta et bad, sove, spise og gå.

Når hver muskulær sammentrekning indikerer SLA eller noe som legene dine må ha mistet, begynner du å føle seg helt ute av kontroll.

For meg mistet jeg så mye vekt at nå bruker jeg det som en endelig spøk: L’Angst er det beste kostholdet jeg noensinne har gjort. Det er ikke morsomt, men ikke engang # 8217; være i en tilstand av psykose.

Så ja, # 8217; hypokondrier og # 8217; helseangst er det samme. Men hypokondriene er ikke en dårlig ting, og det er nettopp av denne grunn at det er viktig å forstå det i sammenheng med en lidelse D’angst.

Den obsessive-kompulsive syklusen til’helse angst

I midten av min angst for helse var jeg å lese & # 8220;Det er ikke alt i hodet ditt. & # 8220;

Jeg hadde allerede tilbrakt sommeren, og prøvde å leve livet mitt mens jeg led i vandrerhjem, offentlig transport og medisinske kontorer. Mens jeg fortsatt var motvillig til å tro at dette kunne være, vel, alt i hodet mitt, begynte jeg boken og oppdaget et kapittel om den onde sirkelen:

Del på Pinterest

 • Sensasjoner: Eventuelt fysisk symptom Du opplever som muskelspasmer, kortpustethet, noduler du ikke hadde lagt merke til tidligere og hodepine. Hva de kan være?
 • Perception: Følelsen du prøver å være på en eller annen måte forskjellig fra de andre. For eksempel, hodepine eller muskelspasmer som varer for lenge til å være & # 8220; normal & # 8221;.
 • Usikkerhet: Lurer på hvorfor uten oppløsning. Fordi du har hodepine når du nettopp våknet? Fordi øynene dine har blitt kontrahert for dager?
 • Arousal: Å gå til den konklusjon at symptomet må derfor være et resultat av alvorlig sykdom. For eksempel: Hvis hodepine hardt fra et par D’timer og jeg unngikk telefonskjermen, og det er fortsatt der, må jeg ha en aneurysm.
 • KONTROLL: På dette punktet er du så klar over symptomet du trenger for å fortsette å sjekke om det er tilstede. Du er hyperkonsentrert. For hodepine kan dette bety å sette press på templene eller gni øynene for sterke. Dette forverrer deretter symptomene som du var bekymret for først og har returnert til utgangspunktet.

Nå som jeg er ute av syklusen, kan jeg se det klart. I midten av krisen var det imidlertid veldig annerledes.

Å ha et sinn som allerede er engstelig oversvømmet med påtrengende tanker, var eksperimentering med denne obsessive syklusen følelsesmessig drenering og påvirket mange av forholdene i mitt liv. C’Det er bare så mye at folk som elsker deg, kan møte hvis de ikke kan hjelpe deg.

C’Det var også utseendet lagt til å føle seg skyldig på grunn av prisen som tar på seg de andre, noe som kan føre til fortvilelse og forverring av selvtillit. Selvtillit. L’Angst for helse er morsomt, så: du er både ekstremt involvert i seg selv og samtidig ekstremt disgusted.

Jeg sa alltid: Jeg vil ikke dø, men jeg vil gjerne gjøre det.

Vitenskapen bak syklusen

Nesten alle typer angst er en ond sirkel. Når du legger krokene dine, er det vanskelig å gå ut uten å jobbe på alvor.

Når legen min fortalte meg om psykosomatiske symptomer, endte jeg med å prøve å avvike hjernen min. Etter å ha blokkert Dr. Google fra morgenrepertoaret, så jeg etter forklaringer på hvordan’angst kan forårsake konkrete fysiske symptomer.

Det viser seg at det er mye informasjon der ute når du ikke går direkte til Dr. Google.

Adrenalin og kamp eller rømningsrespons

Søker på Internett en måte å forklare hvordan jeg kunne ha & # 8220; Manifest & # 8221; Mine symptomer, jeg fant et online spill. Dette spillet, rettet mot medisinstudenter, var en nettleserbasert pikselplattform som forklarer rollen på # 8217; adrenalin i kroppen & # 8211; Slik starter du vårt svar på å kjempe eller rømme, og når det kjøres, er det vanskelig å stoppe.

Dette var fantastisk for meg. Se hvordan & # 8217 fungerte; adrenalin fra et medisinsk synspunkt forklart som om jeg var en 5 år gammel spiller det var alt jeg ikke visste jeg trengte. Den forkortede versjonen av adrenalinutslippet er som følger:

Del på Pinterest

Vitenskapelig, veien til slutt er å finne en utbrudd for det & adrenalin. For meg var de videospill. For andre, trening. I alle fall, når du finner en måte å frigjøre overflødige hormoner, er bekymringen din naturlig redusert.

Du forestiller deg ikke

En av de største trinnene for meg mente å akseptere at symptomene jeg hadde var av min skapelse.

Disse symptomene er kjent i den medisinske verden som symptomer & # 8220; psykosomatikk & # 8221; O & # 8220; somatisk & # 8221;. Det er en feilaktig begrep at ingen av oss faktisk har forklart for oss. Psychosomatic kan bety & # 8220; i hodet ditt & # 8221; men i hodet ditt & # 8221; Det er ikke det samme som jeg sier & # 8220; ikke ekte & # 8221;.

I en Nylig papir Fra nevroscientists antas det at meldinger fra binyrene og andre organer til hjernen faktisk kan skape kropps symptomer.

Sjefforsker Peter Strick radius av psykosomatiske symptomer, sier «ordet & # 8216; psykosomatisk’Det er belastet og innebærer at noe er alt i hodet ditt. Jeg tror vi kan nå si: & # 8220; Det er i hodet ditt, bokstavelig talt!& # 8221; Vi har vist at det er en ekte nevrale krets som forbinder de kortikale områdene som er involvert i bevegelse, kognisjon og følelse med kontrollen av organenees funksjon. Så de som ble kalt «8220; psykosomatiske lidelser & # 8221; de er ikke imaginære & # 8220;.

Gutta, jeg kunne bruke den beroligelsen for 5 år siden.

Du kan høre det nodule?

Jeg er skyldig i å besøke nettsteder for de som faktisk har vært diagnostiserte sykdommer. Forum på kreft og MS ser mange som presenterer seg for å spørre om deres symptomer kan være sykdommen x.

Personlig kom jeg ikke til det punktet der’Jeg spurte, men C’de var ganske gjenget for å lese de nøyaktige spørsmålene jeg ønsket å gjøre: Hvordan visste du & # 8230;?

Dette søket etter beroligelse om at du ikke er syk eller du ikke er døende, er faktisk en tvangsadferd, ikke forskjellig fra det du ville se i andre former for obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD) & # 8211; som betyr at i stedet for å lindre # 8217; angst du føler, faktisk feeds obsesset.

Tross alt er hjernene våre bokstavelig talt utstyrt for å danne og tilpasse seg nye vaner. For noen mennesker er det fantastisk. For folk som oss, er det skadelig, noe som gjør våre tvang mer klebrig mer og mer vedvarende over tid.

En gang din vane med å besøke nettsteder eller spør venner om de kan høre at noden på nakken beveger seg, er det vanskelig å sette det i nærheten, og # 8211; Men som alle andre tvang, er det viktig å motstå. Det er også noe som betyr både de som lider av helseangst og OCD, og ​​styrker deres bånd ytterligere.

Dette betyr at søkemotorens overdreven bruk? Dette er også en tvang.

En av de beste måtene å slutte å konsultere Dr. Google blokkerer bare nettsiden. Hvis du bruker Chrome, C & # 8217, er det også A’utvidelse å gjøre dette.

Blokk webmd, blokkerer helseforaene hvor du sannsynligvis ikke burde være, og du vil takke deg.

Stopp forsikringssyklusen

Hvis den kjære er på utkikk etter forsikring om helseproblemer, kan jeg være av typen & # 8220; du må være grusom å være snill & # 8221;.

Snakker fra erfaring, føler at du er bra, det gjør deg bare bra & # 8230; til det gjør det. D’Andre del, hva kan hjelpe er å lytte og komme fra et sted for kjærlighet, så langt som frustrerende kan.

Her er noen ideer om hva du kan si eller gjøre med en elsket som opplever et angstangrep for helse:

 • I stedet for å mate eller styrke sine tvangsmessige vaner, prøv å redusere hvor mye du gjør det. Avhengig av personen, må du slutte å sjekke helsepørsmålene, kan vokse spiral, så kuttet kan være det beste valget. Det er godt å huske på at behovet for å kontrollere klumper og fremspring hele tiden kommer bare med litt & # 8216; av lettelse, så faktisk hjelper du.
 • I stedet for å si: Du har ikke kreft eller bare si at du ikke er kvalifisert til å si hva som er eller ikke kreft. Lytt til deres bekymringer, men ikke bekreft eller nekte dem: Bare uttrykk deg selv for å kjenne svaret, og at du kan forstå hvorfor det ville være skummelt å ikke vite. På denne måten, ikke kaller dem irrasjonelle. Tvert imot er du validert deres bekymringer uten å mate dem.
 • I stedet for å si: Stopp på Google på Google!& # 8221; Du kan oppmuntre dem til å ta en Pause & # 8221;. Validering som stress og # 8217; angst er veldig ekte, og at de følelsene kan forringe symptomene, så stopp og sjekk senere hvis symptomene vedvarer, kan bidra til å forsinke tvangsmessig oppførsel.
 • I stedet for å tilby deg å følge med dem alle’Avtale, sier du å spørre om de ønsker å gå et sted for te eller lunsj? Eller for en film? Da jeg var i verste fall, var jeg fortsatt i stand til å se foresatte fra galaksen på kinoen. Faktisk stoppet alle mine symptomer tilsynelatende i de 2 timene da filmen varte. Distraherende noen med angst kan være vanskelig, men det er mulig, og flere disse tingene gjør, mindre de vil mate sine atferd.

Det vil aldri bli bedre?

Kort sagt, ja, det kan absolutt forbedre seg.

Behavioral kognitiv terapi (CBT) er den viktigste måten å bekjempe helsen angst. Er et faktum, det regnes som gullstandarden for psykoterapi.

Jeg liker å si at det første skrittet for noe er å innse at det faktisk har helseangst. Hvis du søkte etter begrepet en gang, gjorde du det største trinnet enn C & # 8217;. Jeg sier også at neste gang du ser legen din for å være beroliget, be ham om å lede deg for CBT.

En av de mest nyttige CBT-brosjyrene jeg pleide å bekjempe min helseangst var Gratis regneark delt på Ikke mer panikk Fra den kognitive terapeut Robin Hall, som også styrer CBT4Panic. Alt du trenger å gjøre er å laste dem ned og skrive ut dem, og du vil være på vei for å overvinne noe jeg ikke ønsker min største fiende.

Selvfølgelig, siden vi alle er kablet så annerledes, må CBT ikke være det viktigste for å overvinne helseangien.

Hvis du prøvde og ikke fungerte for deg, betyr dette ikke at du er uten hjelp. Andre terapier som L’eksponering og forebygging av svaret (ERP) kan bare være nøkkelen som CBT ikke var.

L’ERP er en form for terapi som vanligvis brukes til å bekjempe obsessive-tvangsmessige tanker. Selv om det og CBT deler noen aspekter, er terapi Dell’displayet består i # 8217; ansikt frykten din. I hovedsak, hvor CBT når bunnen av grunnen til at du føler at du føler deg og hvordan du skal løse det, ber Erp om ubestemt tid, og, så hva skjer hvis x skjedde?& # 8221;

Uansett hvilken måte du tar, er det viktig å vite at du har muligheter, og du trenger ikke å lide i stillhet.

Husk: Du er ikke alene

Innrømme å ha helseangst er vanskelig, men det er vitenskapelig bevis på at hvert enkelt symptom du føler deg og # 8211; og all atferd & # 8211; de er ekte.

L’Angst er ekte. Det er en sykdom! Kan gjøre kroppen din syk så vel som ditt sinn, og det er nå at vi begynner å ta det på alvor som sykdommene som gjør at vi kjører til Google først.

EM Burfitt er en musikkjournalist hvis arbeid ble publisert på linjen med best passform, Diva Magazine og Shreds Shreds. I tillegg til å være medstifter av queerpack.Co, Det er også utrolig lidenskapelig å gjøre vanlige samtaler om mental helse.