Bekken eksamen: forberedelse, prosess og mer

Cos’er en bekken eksamen?

En bekken eksamen er en visuell og fysisk undersøkelse av en kvinnes reproduktive organer. Under eksamenen inspiserer legen skjeden, livmorhalsen, egglederørene, vulvaen, eggstokkene og livmoren;. Vanligvis opererer offentlige og private helsepersonell bekkeneksamen i sine kontorer eller klinikker.

Når du skal gjøre en bekken eksamen?

Det er ingen spesifikke retningslinjer for hvor ofte en kvinne skal gjennomgå en bekkenundersøkelse, men vi anbefaler ofte å gjøre det en gang på # 8217; år. Avhengig av din kliniske historie, kan en lege foreslå at du har dem hyppigere. Kvinner bør gjennomgå den første bekkenundersøkelsen ALLE’21 år, med mindre andre helseproblemer krever det først. Ofte oppstår den første bekkenprøven når en ung kvinne går for å lete etter prevensjon.

Kvinner over 21 år skal få regelmessige bekkenprøver, som ligner på generelle kontroller. Spesielle grunner til å gjennomgå en bekken eksamen inkluderer:

  • Uvanlig vaginal blødning eller sekresjon
  • En familiehistorie av kreft
  • Bekymring for eggstokkreft, cyster, seksuelt overførbare sykdommer og andre gynekologiske problemer

Noen ganger utfører en lege eksamenen før du foreskriver prevensjon.

Forbered deg på bekkenundersøkelse

Hvis du aldri har hatt en bekken eksamen først, la legen din vite når du tar avtalen. Planlegg bekkenet ditt for en dato når du ikke vil ha syklusen. Men hvis du har et menstruasjonsproblem, er du bekymret for, kan legen foreslå en eksamen i løpet av syklusen.

Unngå vaginale relasjoner, l’innsetting av noe i skjeden og dusjer minst 24 timer før # 8217; bekkenundersøkelse.

Hva skjer i en bekkenundersøkelse?

Legen din vil få deg til å kle på og ha på seg en kappe. En brystundersøkelse kan inngå i # 8217; eksamen, i så fall vil du bli bedt om å fjerne bh. Kunne ha gitt deg noe å sette rundt livet for større privatliv. Du førte deg på et besøkstabell med ben spredt og fotfotstøtte kalt parentes.

Visuell eksamen

Først av alt, vil legen visuelt inspisere skjeden og vulvaen. Legen din kan være på utkikk etter rødhet, irritasjon, sekresjon, cyster eller noe som indikerer en seksuell overføringssykdom, for eksempel sår.

Speculum undersøkelse

Deretter vil legen sette inn et kjent instrument som spekulum i skjeden. Spekulum er en rustfritt stål eller plast enhet som minner om en and. Kvinner bør puste dypt og prøve å slappe av vaginale, rektale og bukemuskulaturen under innsetting. Noen ganger er leger oppe på spekulumet på forhånd.

PAP TEST

Legen kan krype livmorhalsen, før du fjerner spekulumet, med noe som ser ut som en liten spatel. Spatelen samler cellene for en etterfølgende undersøkelse. Denne prosedyren er kjent som Pap Test. Observere celler, kan legen diagnostisere forhold som kreft og seksuelle transmisjonssykdommer.

Manuell undersøkelse

Legen din vil også manuelt inspisere dine interne reproduktive og seksuelle organer. For å gjøre dette, vil legen ha på seg smurt hansker og sette inn to fingre i skjeden din mens han bruker den andre hånden til å føle magen;. Denne manuelle eksamen søker uregelmessigheter i # 8217; livmor eller eggstokkene.

Under denne prosedyren vil legen kunne bestemme størrelsen på livmoren din. Graviditet kan til slutt sjekke, så vel som eventuelle feilaktige røranomalier.

Endelig kan legen utføre en rektal eksamen. For denne eksamenen legger legen fingrene samtidig i endetarmen og i skjeden for å verifisere tilstedeværelsen av anomalier i stoffet mellom de to organene.

Etter L & # 8217;

Legen din vil kunne fortelle deg umiddelbart hvis anomalier har blitt funnet. Imidlertid kan PAP-testresultater ta noen dager. Legen din kan foreskrive medisiner eller be om et kontrollbesøk.

Fordeler med en bekkenundersøkelse

Bekkenet eksamener er avgjørende for å bestemme en kvinnes seksuelle og reproduktive helse. De kan også oppdage farlige forhold for livet, som for eksempel kreft eller infeksjoner.

Outlook

Bekkenet eksamener er rutine, men du kan ha litt ubehag under prosedyren og identifisere senere.

Mange kvinner finner bekkenundersøkelser fysisk og psykisk ubehagelig. Legene prøver å gjøre dem til den mest indolor mulig og tilby trygghet og tilbakemelding under prosessen. Det kan være nyttig for deg å forberede en rekke spørsmål du har for legen din. Du kan også spørre en venn eller familie med deg under avtalen.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at noen grupper av kvinner er mer tilbøyelige til å prøve fysisk og følelsesmessig ubehag under en bekkenundersøkelse. Dette inkluderer tenåringer, minoriteter, funksjonshemmede og personer som har hatt seksuell vold. Helsepersonell vil være spesielt oppmerksom under bekkenundersøkelser ved hjelp av smøring under instrumentinnsetting og instruerer kvinner på prosessen før de starter. Hvis du føler deg ubehagelig når som helst i løpet av eksamen, sørg for at du forteller legen din.

Spørsmål:

Hvis en kvinne er mindre enn 21 år, har hun ingen uvanlige symptomer, men hun er seksuelt aktiv, hun bør gjennomgå en bekkenundersøkelse? Og hvis det er mer enn 21 år, men det er ikke seksuelt aktivt?

TIL:

Rutinemessige bekken eksamener er en viktig prosedyre som alle kvinner må gjennomgå regelmessig. En kvinne som er mindre enn 21 år, bør begynne å motta bekkenundersøkelser minst en gang på # 8217; år når det er seksuelt aktivt. Det kan diskutere sikker seksuell oppførsel, prevensjonsalternativer og risiko for å kontrahere seksuelle overføringsinfeksjoner. Selv om en kvinne er over 21 og ikke er seksuelt aktiv, bør hun fortsatt se sin gynekolog hvert år for å diskutere andre kvinners helseproblemer.

Nicole Galan, Rnanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.