Behandlinger mot hårtap for kvinner

Tynn, tap og hårbehandling

Det er mange grunner til at håret ditt kan falle. Det er midlertidig, reversibel eller permanent, det er opsjoner du kan vurdere at de kan hjelpe.

Det viktigste trinnet er å besøke en lege slik at den kan diagnostisere årsaken til hårtap.

Vi vil undersøke de vanlige, konvensjonelle og komplementære behandlingene som er tilgjengelige for behandling av hårtap for kvinner.

Hva du kan gjøre mot hårtap?

Hårtap forårsaket av hormonelle endringer, for eksempel graviditet eller overgangsalder, eller stress kan ikke kreve noen behandling. I stedet vil tapet trolig stoppe alene etter at kroppen vil bli tilpasset.

Ernæringsmessige mangler kan vanligvis adresseres gjennom endringer i kosthold, l’bruk av kosttilskudd og kjører en lege eller en registrert dietitian. En legehåndbok er nødvendig hvis mangelen er forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand.

Enhver medisinsk tilstand som fører til håravfall, bør behandles direkte for å møte den komplette tilstanden, ikke bare dets symptomer.

Når det er sagt, er det en rekke mulige stoffer og behandling for hårtap forårsaket av kvinnelig skallethet og andre alopecia. Du må kanskje bruke en eller en kombinasjon av behandlinger i måneder eller år for å se de komplette resultatene.

Minoxidil topisk løsning

Også kjent som Rogaine, kan dette benk-top-stoffet (OTC) brukes til menn eller kvinner med alopecia arable eller androgenetisk alopecia.

Dette stoffet er tilgjengelig i form av skum eller væske og sprer seg i hodebunnen hver dag. All’Start kan forårsake større hårtap og ny vekst kan være kortere og tynnere enn før. Det kan også være nødvendig å bruke det seks måneder eller mer For å forhindre ytterligere tap og oppmuntre til gjenvekst.

Bivirkninger inkluderer:

 • Hodebunnsirritasjon
 • Hårvekst på andre deler av ansiktet eller hendene som kommer i kontakt med stoffet
 • Takykardi (akselerert hjerterytme)

Prescription Spironolactone Pills

Ellers kjent som aldacton, virker stoffet spironolakton for å behandle hårtap mot hormoner. Spesielt binder det seg til androgenreseptorer og reduserer testosteronbehandlingen av kroppen.

Ikke alle forskere D’Avtale om det faktum at det fungerer effektivt, og den amerikanske mat- og narkotikaadministrasjonen (FDA) ikke L’merket som en behandling for androgenetisk alopecia.

Snakk med en lege eller apotek av mulige fordeler og risikoer for spironolakton.

Aktuell Tretinoin

Emne Retina-A, eller Tretinoin, brukes noen ganger som kombinasjonsterapi med minoxidil for androgenetisk alopecia.

Det er viktig å bruke denne typen medikament under legenes veiledning. Under noen omstendigheter kan tretinoin faktisk forårsake hårtap.

Noen som de 8217; brukt hjemme, rapporterer at kremer, serum og aktuelle retinol-lotioner kan forverre håravfallet.

Kortikosteroid injeksjoner

Kvinner med hårtap på grunn av alopecia areata kan vurdere behandling med kortikosteroider injisert på flere steder i # 8217; interessert område.

Hårveksten kan være tydelig så snart som fire ukerOg behandling kan gjentas hver XNUMX-XNUMX uker. Bivirkninger med injeksjoner inkluderer:

 • Hudatrofi
 • En tynning av hudens hud

Aktuelle kortikosteroider er også tilgjengelige, men de er ikke nødvendigvis like effektive og orale kortikosteroider kan føre til ubehagelige bivirkninger.

Emne Anthralin

Hos kvinner med alopecia arettata, er anthralize både trygt og effektivt. Det kan brukes hjemme en gang om dagen, som starter med bare 5 minutter og jobber opp til perioder med A’nå.

Etter søknaden må hodebunnen skylles med kaldt og rent vann med såpe. Det kan få en ny hårvekst to til tre måneder.

Plasma terapi rik på blodplater (PRP)

Plasma terapi rik på blodplater (PRP) inkluderer tre trinn:

 • Trekke en persons blod.
 • Bearbeide det.
 • Injiserer ham igjen i hodebunnen.
 • Denne behandlingen er relativt ny, og følgelig er det ikke mange undersøkelser til støtte for effektiviteten. Med det sagt, Noen studier De viste at det er en «8217; enkel og økonomisk behandlingsalternativ.

  PRP-terapi inneholder flere økter i en periode med XNUMX-XNUMX uker med vedlikehold hver XNUMX-XNUMX måneder.

  Mulige risikoer inkluderer:

  • Skader på blodårer eller nerver
  • infeksjon
  • Cicatrial stoff eller forkalkning i injeksjonspunkter

  Ketokonazol sjampo

  Kvinner med androgenetisk alopecia kan ta hensyn til muligheten for å prøve ketokonazol med resept til en dosering av 2 prosent. Dette stoffet kommer i form av sjampo og kalles også nizoral.

  Er et antifungal middel og kan bidra til å redusere produksjonen av testosteronlegemet og andre androgener som fører til hårtap. Du kan også finne L’1% styrke i ditt lokale apotek, men kan ikke være like effektive.

  Ingen signifikante bivirkninger er knyttet til denne behandlingen.

  Lys og laserterapi

  Laser enheter kan stimulere hårvekst for personer med androgenetisk alopecia og skallethet. Andre laserbehandlingsnavn inkluderer:

  • Rød lysterapi
  • kald laser
  • myk laser
  • Fotobiomodulasjon
  • biostimulering

  Enhetene er tilgjengelige uten medisinsk resept i form av børster, kammer og andre bærbare objekter. De avgir lys og kan også Gjør eksisterende hår tykkere.

  Du kan bruke en behandling med laserlys to eller tre ganger i uken. Du kan trenge flere uker eller noen få måneder før du ser resultater.

  Det er viktig å merke seg at laserbehandling ikke er regulert som narkotika med FDA. Langsiktig sikkerhet og andre hensyn er ikke kjent. For tiden er det ingen negativ Effekter forbundet med laserterapi.

  5 sunne vaner for hårtap

  Det er andre ting du kan gjøre hjemme for håret ditt og hodebunnen. Disse tilnærmingene kan være spesielt nyttige hvis hårtapet ditt er forårsaket av:

  • Telogen Effluvium
  • understreke
  • Frisyre hår traumer
  • Mat mangler

  1. Endre frisyren vaner

  Hold deg unna strengt koblede stiler, for eksempel fletninger, donuts eller hesthaler. Holder å vri eller gni håret ditt.

  Vask eller børste håret forsiktig, passerer til en stor tennerkam hvis nødvendig for å unngå å trekke røttene for mye.

  Varmruller, curling eller strykejern, behandlinger med varm olje, bleking og andre kjemiske prosesser er andre ting å unngå.

  2. Komponere din kraft

  Vær oppmerksom på maten du spiser og hvor mye du spiser. For eksempel, å spise en rekke hele matvarer som er rik på vitaminer og mineraler, vil bidra til å drive kropp og områder som er ansvarlige for hårgenvekst.

  Hvis du mistenker at du mangler noen vitaminer, kan du besøke legen din for å ta en blodprøve og ta opp andre kostholdsproblemer, for eksempel spiseforstyrrelser eller helsemessige forhold som kan blokkere næringsopptaket.

  3. Legg til jern og sink

  Allerede at du er, bør du vurdere å spørre legen din informasjon om jern og sinktilskudd.

  Forskere De tror at manglene i disse vitaminene kan føre til hårtap og den ene’tilstrekkelig integrasjon kan bidra til å reversere effekten av en rekke forhold, for eksempel L’alopecia areata.

  Igjen anbefaler vi deg å besøke legen din for å få en blodprøve for å sjekke nivåene av disse vitaminene. For eksempel, kvinner som har lavere jernnivåer 70 nanogrammer per milliliter betraktes som mangelfull.

  Derfra jobber han med legen din for å finne en passende dose basert på ditt mangel på nivået. A’overdreven eller unødvendig inntak kan være farlig.

  4. Prøv l’akupunktur

  Akupunkturen er en form for kinesisk medisin som praktiseres i tusenvis av år. Dens søknader er mange, og noen forskere mener at det kan hjelpe med håravfall fra alopecia areata.

  Som? Nålene som er satt inn i hodebunnen, kan bidra til å stimulere hårsekkene og fremme gjenvekst.

  Mer forskning er nødvendig i Quest’område, men vurder muligheten til å spørre legen din til en henvisning til en autorisert akupunktør hvis denne behandlingen virker attraktiv. I mellomtiden, finn ut mer om’akupunktur for hårtap.

  5. Behandle stress

  Selv om traumer kan forekomme for plutselig og uventet, kan du kanskje bidra til å håndtere stresset som går inn i livet ditt med øvelsen, som yoga eller bevissthetsteknikker, for eksempel meditasjon.

  Noen forskere De undersøker selv disse alternative helbredelsesmodusene i forhold til håret faller reversering. L’ideen er at yoga og meditasjon kan bidra til å regulere blodsukkeret og forbedre sirkulasjonen, favorisere gjenvekst.

  Ta ut mat

  Det er verdt å undersøke tynningen av hår hos kvinner i tillegg til dens innvirkning på # 8217; fysisk utseende.

  Mens mange forhold som fører til det midlertidige håravfallet, vil gå bort uten behandling eller med enkle livsstilsendringer, kan andre være tegn på potensielt irreversible tap eller helsemessige forhold.

  Andre kunne svare godt på behandlinger for å fremme gjenvekst, så start først i stedet for sent er grunnleggende.