Behandling for SMs tilbakefall: Hva du kan gjøre, gjenopprettingstid og mer

Hva er så «8217; akutt forverring av multippel sklerose (SM)?

En akutt SM-forverring er også kjent som en gjentakelse eller SMs angrep. Det er definert som en ny helhet eller forverring av nevrologiske symptomer som varer mer enn 24 timer i en person som bor med relapsing MS. Dette skyldes en immuno-relatert skade på hjernen eller ryggmargen. Når en slik skade oppstår, er de nye symptomene vanligvis utviklet i timen eller dagen buen. Symptomer kan omfatte nummenhet eller prikking, svakhet eller vanskeligheter med koordinering, endringer i synet og endringer i blærens funksjon eller # 8217; tarmene.

Men ikke alle forverring skyldes et MS-tilbakefall. Vanlige spenninger på kroppen, som infeksjoner og # 8211; inkludert øvre luftveisinfeksjoner, gastrointestinal og urinveiene & # 8211; og den høye kroppstemperaturen kan unmaskere symptomene på grunn av en tidligere nevrologisk skade. Dette regnes som A & # 8220; pseudo-tilbakefall og # 8221;. Et pseudo-tilbakefall krever ikke den samme behandlingen som et angrep. Det er et komplekst problem. Skillet mellom et tilbakefall og en pseudo-tilbakefall bør gjøres av nevrologen din.

Jeg må gå på sykehuset hvis jeg har et MS-tilbakefall? Hvis ja, hva jeg må forvente der?

Hvis du finner nye nevrologiske symptomer, kontakt din nevrolog eller den grunnleggende legen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan det være nødvendig å gå til sykehuset. På sykehuset kan du umiddelbart få en magnetisk resonans og andre diagnostiske tester.

Generelt bør du gå på sykehuset hvis du har en ny meningsfylt fysisk funksjonshemning. For eksempel, bør du gå på sykehuset hvis du plutselig ikke kan se, gå eller bruke lemmer. Hvis du går på sykehuset, kan du bli innlagt på sykehuset i noen dager. Du kan også være autorisert til å gå hjem hvis symptomene dine forbedres. Hvis det ikke er noen signifikant funksjonshemming, er det mulig å gjennomgå diagnostiske tester i poliklinikken, forutsatt at den er strengt overvåket av legen.

Hva er de viktigste behandlingene for et MS-tilbakefall?

Hovedbehandlingen for et nytt smfall er kortikosteroider. L’Målet med terapi minimerer skader forårsaket av betennelsen og reduserer gjenvinningstider. Typisk behandling inkluderer 3 til 5 dager med «pulserende» kortikosteroider ved høye doser. Denne behandlingen kan administreres intravenøst ​​eller muntlig. Det er vanligvis etterfulgt av 3 til 4 uker & # 8220; gradvis reduksjon og # 8221; Med orale medisiner. Dette innebærer inntaket av gradvis lavere doser av stoffet til behandlingen er fullført.

Intravenøse steroider ved høye doser kan administreres på sykehuset eller i et ambulatorisk infusjonssenter. Høydoserte orale steroider er like effektive og kan leies hjemme, men de krever rekruttering opp til 20 piller om dagen.

Noen mennesker har akutte og alvorlige nevrologiske symptomer på grunn av MS, men svarer dårlig på kortikosteroider. De må vanligvis bli innlagt på sykehus og kan motta en behandling som heter & # 8220; plasmafereesis & # 8221; i 3-5 dager. Innebærer blodfiltrering for å fjerne potensielt skadelige antistoffer. Plasmafera behandling er ikke brukt for de fleste med SM.

Hva er noen av de vanligste bivirkningene av behandlinger for et MS-tilbakefall?

Bivirkningene av høydose kortikosteroider kan inkludere endringer i humør, magesykdommer, søvnløshet og risiko for infeksjoner. Abnormalitetene på laboratorietester er en annen mulig bivirkning og kan inkludere en økning i glukose og hvite blodlegemer.

Under behandling med kortikosteroider, kan de også foreskrives medisiner for gastrisk beskyttelse, for å hjelpe med å sove og forhindre infeksjoner.

Det er andre risikoer knyttet til behandlingen av et MS-tilbakefall?

Kortsiktig behandling med steroider med høy dose innebærer lav risiko for varige helseproblemer. Imidlertid øker kronisk behandling risikoen for ulike forhold, inkludert infeksjoner, reduksjon i bein mineral tetthet, prediabetet og metabolsk syndrom. Dette fremhever betydningen av å bruke steroidsparere terapier, også kjent som modifisering av terapier sykdommen (DMT), for å forhindre MS Backdrops.

Videre kan personer med diabetes som mottar behandling med høydose kortikosteroider måtte overvåkes på sykehuset for mulige komplikasjoner.

Et tilbakefall eller en, SM-eksacerbation, vil aldri løse alene, uten behandling?

Uten behandling, forbedrer symptomene på grunn av et MS-tilbakefall generelt over uker eller måneder hos personer med relapsing multippel sklerose. Men gjenoppretting kan være mindre komplett og ta lengre tid. Snakk med din nevrolog av fordelene og risikoen for behandling.

Hvor lang tid tar det vanligvis fordi behandlingen av en MS-tilbakefallsfunksjoner? Hvordan jeg vet at behandlingen fungerer?

Behandling med høydose kortikosteroider reduserer aktive lesjoner på grunn av MS i løpet av få timer eller dager. Hvis symptomene er forårsaket av en prosess med MS, bør de stabilisere seg innen få dager. Dine symptomer bør fortsette å forbedre i uker eller måneder. Ellers, snakk med legen din for å diskutere påfølgende trinn, som kan inkludere flere tester og behandlinger.

Hvis en MS-tilbakefall oppstår, betyr det at min generelle behandlingsplan for SM må endres?

Hvis du opplever et MS-tilbakefall innen seks måneder av’start av en ny terapi som endrer sykdommen, kan dette skyldes at terapi ikke har nådd full effektivitet. Dette anses ikke som en feil i behandlingen.

Men hvis du oppstår to eller flere bekreftede SM-gjentakelser om et år, eller hvis du har et angrep som forårsaker en betydelig funksjonshemming under behandlingen, må du vurdere behandlingsplanen med nevrologen.

Behandlinger for MS-bakgrunner eller forverringer inkluderer behandlinger som tar sikte på bestemte SM-symptomer?

Jepp. Avhengig av typen og alvorlighetsgraden av symptomene, kan du få ytterligere behandlinger. Dette kan inkludere fysioterapi, ergoterapi eller talebehandling. Det kan også inkludere medisiner som hjelper med spesifikke symptomer, for eksempel nevropatisk smerte, muskelspasmer, tarm og blæresymptomer og tretthet. Disse behandlingene er tilpasset basert på symptomene dine og reduserer som symptomer forbedres.

Hvis jeg har et MS-tilbakefall, må jeg delta på et rehabiliteringsprogram?

De fleste som opplever et MS-tilbakefall, trenger ikke å gå til et sykehusrehabiliteringsprogram, med mindre det er en betydelig fysisk funksjonshemning. For eksempel, hvis en person hadde et MS tilbakefall og ikke lenger kunne gå på grunn av ryggmargsskade, ville han trenge å følge et rehabiliteringsprogram.

For de fleste er et rehabiliteringsprogram ikke nødvendig etter et tilbakefall av SM. Om nødvendig kan fysioterapi utføres på et poliklinisk grunnlag flere ganger i uken og redusert som symptomene forbedres.

Xiaoming (Sherman) Jia, MD, Meng uteksaminert fra Massachusetts Institute of Technology og Harvard Medical School. Dr. Jia dannet i internmedisin på Beth Israel Deaconess Medical Center og i nevrologi på San Francisco University of California. I tillegg til å spesialisere seg i behandling av pasienter med multippel sklerose, dr. Jia gjennomfører forskning på genetikken til nevrologiske lidelser. Han gjennomførte en av de første studiene for å identifisere genetiske faktorer som påvirker et progressivt løpet av sykdommen i MS. Hans første arbeid fokuserte på å forstå menneskets immunsystemgenetikk og har betydelig forbedret forståelsen av immunformede lidelser, inkludert SM, reumatoid artritt og HIV-1-infeksjon. Dr. Jia mottok HHMI medisinsk stipend, Ninds R25-prisen og UCSF CTSF-stipendiet. I tillegg til å være en statistisk nevrolog og genetiker, er han en fiolinist for livet og var den første Longwood Symphony Violin, A’orkester av medisinske fagfolk i Boston, men.