Behandle barn som har Crohns sykdom

Sekund Crohn og Colitt Foundation of America, Crohns sykdom påvirker mer enn en halv million amerikanere. Mest, tilstanden mellom 20 og 30 år er diagnostisert, men noen begynner å vise symptomer i barndommen og ungdomsårene. Om 20 prosent av alle tilfeller av Crohns sykdom forekommer hos barn.

COS’Crohns sykdom er?

Crohns sykdom er en intestinal inflammatorisk sykdom som forårsaker hevelse i belegget av mage-tarmkanalen, påvirker evnen til å fordøye maten riktig. L’Betennelse kan forårsake symptomer, inkludert:

 • Abdominal kramper
 • Overdreven diaré
 • endetarmsblødning
 • feber
 • utmattelse
 • Et tap av appetitt

Mange barn krysser fortsatt puberteten når de er diagnostisert. Denne sykdommen kan potensielt stoppe veksten og svekke beinene.

Prøv å jonglere skole og daglige aktiviteter med uventede flammer av Crohn kan være en utfordring for barn. Det er behandlinger som kan hjelpe barnet ditt å håndtere symptomer og møte effekten av hans tilstand.

Behandle Crohns sykdom hos barn

For unge som håndterer Crohns sykdom, er det viktig å finne en behandling som reduserer symptomene uten å forårsake ondsinnede bivirkninger. Noen stoffer kan spesielt være mer farlige for barn. For eksempel, L’infliximab (Remicade) brukes ofte til å behandle Crohns sykdom hos voksne.

Infliximab kan være effektiv i behandlingen av voksne, men det ble funnet som forårsaker hepatosplenisk T-celle lymfom hos noen barn, spesielt hos de som også tar andre Crohn-stoffer. Dette er en sjelden type kreft som kan være farlig for livet. Remicade har imidlertid nylig blitt godkjent av FDA for behandling av barn med moderat til alvorlig Crohn-sykdom som ikke reagerte godt på andre behandlinger. Barnets lege vil hjelpe deg med å evaluere risikoen og fordelene med denne eller andre behandlinger.

Snakk med barnets lege om hvilke stoffer som ville være det beste for å lindre barnets symptomer. Det finnes ulike medisiner som kan hjelpe barnet ditt uten å forårsake alvorlige negative effekter. Noen ganger er kirurgi nødvendig når medisinske behandlinger ikke klarer å kontrollere barnsymptomer.

Vanlige medisinske behandlinger

Aminosaliclati

Noen av de foretrukne legemidlene for behandling av Crohns sykdom hos barn er aminosaliklater (5-ASA). Det er en gruppe medisiner som kan redusere betennelsen i mage-tarmkanalen. Siden betennelsen ofte utløser L’oppstart av symptomer på Crohns sykdom, kan 5-ASA bidra til å forhindre eksacerbasjoner.

Imidlertid har disse stoffene potensielle bivirkninger, som inkluderer hodepine, abdominal- og gasskramper. I sjeldne tilfeller opplever barn som tar 5-ASA håravfall og hudutslett. Narkotika kan også øke risikoen for hevelse rundt hjertet, lunger og bukspyttkjertelen.

Antibiotika

Antibiotika er en annen type legemiddel som kan brukes til å behandle barn med Crohns sykdom. Vanlige antibiotika for Crohn inkluderer metronidazol og ciprofloxacin (Kypros), begge foreskrevet i lettere doser for barn. Disse stoffene virker undertrykker betennelsen i mage-tarmkanalen, som bidrar til å redusere gjentakelsen av symptomene.

Hvert antibiotikum leveres med sitt eget sett med mulige bivirkninger. Metronidazol kan forårsake kvalme, oppkast og tap av appetitt. Hvis det brukes i lengre tid, kan stoffet også forårsake en prikkende følelse til hender og føtter. Ciprofloxacin kan forårsake hodepine, hudutslett og diaré og sjeldne tilfeller kan forårsake senendinitt og brudd.

Steroider

Noen steroider i form av kortikosteroider kan også foreskrives for noen barn med Crohn-sykdom.

Disse stoffene kan forårsake ubehagelige bivirkninger, så de er sjelden det foretrukne alternativet for langsiktig behandling. Kortikosteroider kan forårsake følgende bivirkninger hos barn:

 • kviser
 • Ansikt hevelse
 • vektøkning
 • Uønsket hårvekst
 • Stemningsendringer
 • Personlighet endres
 • Høyt blodtrykk

Disse bivirkningene forsvinner vanligvis når legen reduserer dosen eller tar av kortikosteroider til barnet.

Immunosuppressorer

Immunosuppressoer, eller narkotika som undertrykker immunsystemet, som azathioprina eller 6-merkaptopurina, kan brukes til å hjelpe med å avvike eller redusere bruken av kortikosteroider.

Disse stoffene kan forårsake bivirkninger som:

 • kvalme
 • feberen
 • har en’utslett
 • Betennelse i leveren eller bukspyttkjertelen
 • En reduksjon i hvite blodlegemer og blodplater i blodet

Immunosuppressorer kan øke risikoen for å utvikle et lymfom.

Behandle Crohn hos barn gjennom strømforsyningen

Kosthold

Hvis du er skeptisk til potensielle bivirkninger av de fleste medisiner, barnets symptomstyring gjennom kosthold og # 8217, kan strømmen være det beste alternativet. For å forhindre utvinning, bør du unngå å gi barnet ditt visse matvarer som kan forverre symptomene, inkludert krydret mat, bønner og muligens meieriprodukter.

Selv om mange tilfeller av Crohns sykdom er for alvorlige for å bli forvaltet med alene kosthold, må du sørge for at barnet ditt har et godt balansert kosthold, kan bidra til å redusere symptomene. Pass på at de spiser nok protein lean, frukt og grønnsaker. Det er også viktig at sønnen din spiser matvarer som inneholder løselige fibre, som eple saus, blåbær og mel d’havre. Ditt barn kan også trenge å ta kalsiumtilskudd hvis den har svake bein på grunn av Crohns sykdom. Andre vitamin- og mineraltilskudd anbefales også.

Eksklusiv Enterral Nutrition

Noen familier har vellykket prøvd den eksklusive Enteral (en) ernæring, som inkluderer den eksklusive bruken av spesielle flytende formler som bidrar til å bekjempe betennelse. Mange barn har funnet ubehagelige formler, så ofte må de administreres gjennom et matrør som er satt inn gjennom nesen, magen eller sjelden, en vene.

Selv om dette er en sikker metode for å bekjempe effekten av Crohns sykdom, kan det kreve en betydelig tid, noe som gjør det ubehagelig for mange familier. Snakk med din sønns lege for å se om’en kan være et godt valg for familien din.

Spørsmål:

Hva er utsiktene for barn med Crohns sykdom?

TIL:

Siden Crohns sykdom er en kronisk sykdom, er det viktig å holde en god oppfølging med leger for hele livet til barnet ditt. Ditt barn vil trolig ha perioder med remisjon og rakett, som ofte er uforutsigbare. Men å jobbe med barnets leger, bør du kunne finne en behandlingsplan som forvalter symptomene på barnet ditt og begrense de negative effektene. Forskning pågår på jakt etter nye behandlingsalternativer som er mer effektive, tryggere og kan muligens produsere varige eller til og med permanente omstillinger.

Laura Marusinec, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.