Beeturia: Fordi rødbeter forårsaker rosa tisse i noen mennesker og ikke i andre

Beskrivelse

Beets er en rots grønnsak med mange helsemessige fordeler. De er rike på vitaminer og næringsstoffer som vitamin C, fibre og kalium. Og å spise Beets kan øke energinivået ditt, øke hjernekraften og forbedre immunforsvaret ditt.

Men C’er en bivirkning av beteforbruk som overrasker noen mennesker. Beets kan forårsake billery, som er når urin blir rød eller rosa. Ifølge en studie, treffer denne tilstanden om 14 prosent av befolkningen.

Symptomer på billery

Det viktigste symptomet på Beeturia er urinen eller de misfargede avføringene. Urinen ser rød eller rosa etter å ha spist bete eller mat og juice som inneholder ekstrakter eller bete pigmenter.

L’misfarging en enhet varierer fra person til person og avhenger av hva du har inntatt. For eksempel kan råbete juice forårsake mørk rød eller mørk rosa urin. Men hvis du spiser kokte rødbeter, kan urinen være en klarere farge enn rose eller rødt.

Årsaker til Beeturia

Legg merke til at den røde eller rosa urinen for første gang kan være skummelt, og du kan tenke på det verste. Men Beeturia er en ufarlig tilstand.

Misfargingen skyldes en forbindelse i beets kalt betanina, som er det som gir vegetabilsken sitt røde pigment. Noen mennesker har problemer med å bryte ned dette pigmentet. Etter å ha konsumert Beets, reiser Betanina gjennom kroppen og til slutt når nyrene. Her er den utvist fra kroppen, noe som resulterer i rosa eller rød urin.

Selv om Beeturia vanligvis ikke er grunn til bekymring og sprer seg alene, kan den røde eller rosa urinen etter å ha spist rødbeter noen ganger indikere helseproblemer. Kontakt derfor lege hvis du har en’urin misfarget hver gang du spiser rødbeter.

L’Rød eller rosa urin etter 1217; Beet Svelging Noen ganger er et symptom på en jernmangel. Dette er når blodet ditt ikke har sunne røde blodlegemer for å bære oksygen i forskjellige deler av kroppen. EN studere Det har oppdaget at denne tilstanden oppstår i ca 66-80% av personer med ikke-behandlet jernmangelanemi.

Andre symptomer på jernmangel kan omfatte:

  • hårtap
  • tretthet
  • trøbbel
  • Kramper med ben
  • Kaldhet
  • Stemningsendringer

Beeturia kan også forekomme hos personer med lav magesyre. Et sunt nivå av magesyre hjelper kroppen din til å absorbere mineraler, næringsstoffer og vitaminer.

Fordi et lavt nivå av magesyre kan gjøre fordøyelsen og # 8217 vanskelig; absorpsjon av næringsstoffer, kan kroppen din ha problemer med å metabolisere det røde bete pigmentet. Så du kan legge merke til den røde eller rosa urinen etter å ha spist rødbeter eller drikket juice. Tegnene på et lavt nivå av magesyre inkluderer hevelse, gass og forstoppelse. Her er noen metoder for å øke hjemmet Magesyre.

Diagnose av Beeturia

Selv om du tror at betepigment er ansvarlig for # 8217; rød eller rosa urin, bør du fortsatt snakke med legen din dersom misfargingen ofte oppstår.

Legen din kan kjøre en serie tester for å se om en tilstand nedenfor forårsaker denne misfargingen. Disse testene kan inkludere ett eller flere av følgende:

  • Komplett emochrome (CBC). Denne testen gjør det mulig for legen å undersøke antall røde blodlegemer for å bekrefte eller ekskludere L’anemi.
  • Urinprøve. Legen kan bruke denne testen for å kontrollere nyrefunksjonen ved å undersøke urinen for spor av blod og bakterier.
  • FECI analyse. En prøve av avføring undersøkes for å utelukke muligheten for blod i avføringen.
  • Heidelberg Test. Dette gjør at legen kan kontrollere nivået av magesyre.

Legen kan diagnostisere Beeturia hvis blodprøver og andre laboratorietester returnerer normalt, og det er ikke noe blod i urin eller avføring.

Behandling for Beeturia

Den samme billeren er ufarlig, så behandling er ikke nødvendig. Men hvis du har en tilstand som bidrar til den røde eller rosa urinen når du spiser rødbeter, vil legen din gi deg beskjed om hva den beste behandlingen er.

Når mangel på jern eller lavt nivå av magesyre er ansvarlig for # 8217; rød eller rosa urin, L’eliminering av Beeturia innebærer behandling av det underliggende problemet.

L’Intern blødning i magen, i endetarmen eller i # 8217; bekkenområdet kan forårsake anemi fra jernmangel. En ultralyd av bassenget, en endoskopi (undersøkelse av fordøyelseskanalen) og en koloskopi (eksamen Dell’indre av tykktarmen) kan identifisere posisjonen for blødning.

Hvis en tung menstruasjonssyklus eller sår forårsaker mangelen, kan legen foreskrive antibiotika eller prevensjonsmidler. Eller legen kan foreslå kirurgi for å fjerne en svulst eller en blodig fibroma. I tilfelle mangel på jern uten intern blødning, kan legen anbefale jernintegrasjon for å øke produksjonen av røde blodlegemer.

Reduser dosen på en H2-blokkering eller en protonpumpeinhibitor (som brukes til å behandle syre refluks) kan bidra til å øke magesyren. Legen kan også foreslå et fordøyelsesenzym, som HCL betain med pepsin, for å øke syrenivået i magen.

Selv om det ikke er noen behandling for billery når testene utelukker andre forhold, øker vannet mer vann urinering og bidrar til å eliminere pigmentet fra kroppen før.

L & # 8217;

L’rød eller rosa urin kan være alarmerende, men det er vanligvis ingen grunn til bekymring. Men legen din informerer deg om du oppdager en misfarging når du spiser rødbeter eller hvis du ikke kan si om denne misfargingen er blod. Du bør også konsultere en lege hvis Beeturia oppstår med andre symptomer, noe som kan indikere problemer med jern eller mage.