Bedre leker for barn enn videospill

Hvordan tradisjonelle leker som murstein, dukker og actionfigurer hjelper barn med å utvikle seg på måter som videospill ikke kan.

Del på PinterestTradisjonelle leker bidrar til å oppmuntre til positiv følelsesmessig, mental og kreativ utvikling hos barn. Getty bilder

Det er den tiden på året igjen, da foreldre skynder seg å gi gaver til barna sine.

I år er det Fingerlings, Hatchimals og Let’s Dance Elmo som er på topp den listen.

Men det viser seg at årets beste gave kanskje ikke er de beste gavene til barnets utvikling.

3. desember sendte American Academy of Pediatrics (AAP) en pressemelding i forkant av en klinisk rapport som skal publiseres i januar 2019-utgaven av Pediatrics.

Pressemeldingen med tittelen «Ignorer de blinkende skjermene: de beste lekene går tilbake til grunnleggende» ber foreldre om å tenke på hva slags leker de gir barna sine i løpet av høytiden og gjennom året.

Ifølge forskning er enkle, tradisjonelle leker bedre enn de prangende elektroniske lekene som mange barn har på ønskelisten.

Dette betyr at blokker er bedre enn iPads. Bøker er bedre enn dataspill. Og gåter vinner på den LeapPad.

Undersøkelser

Barnelegen Dr. Aleeya Healey, en av hovedforfatterne av rapporten, fortalte Healthline at motivasjonen for å publisere denne rapporten var å hjelpe foreldre med å oppnå fysisk, mental og sosial velvære for alle spedbarn, barn og unge.

«Leker og lek er verktøyene i denne bestrebelsen, så jeg tror det var viktig for AAP å hjelpe foreldre og omsorgspersoner med å velge leketøy for tidlig barndom som har forskningsbevis for å støtte barns utvikling,» sa han.

Leketøy forskning og utvikling i fortiden 30 år den var bred.

TIL studere publisert i Infant Behaviour Development i februar 2018 fant at det å gi barn færre leker faktisk gir høyere kvalitet på leken, og konkluderte med at færre leker kan føre til mer fokus og kreativitet.

En studie fra februar 2016 i JAMA Pediatri fant ut at tradisjonelle leker som puslespill, formvelgere og blokker bidro til å fremme språkutvikling for barn bedre enn elektroniske leker.

Studieforfatter Anna Sosa, PhD, utvidet til og med denne forskningen på Academic Minute Podcast.

Ifølge forskning er mindre mer når det kommer til leker.

Hva foreldre bør kjøpe

Healey advarer foreldre om ikke å la seg lokke av den nyeste og beste teknologien når det kommer til leker.

«Tradisjonelle leker har en tendens til å ha en mindre elektronisk/digital eller mediebasert bakgrunn, noe som kan forringe promoteringen av et barns bruk av kreativitet og fantasi,» sa han.

I tillegg forklarte han at mangelen på såkalte «bjeller og fløyter» knyttet til mer tradisjonelle leker ser ut til å bedre oppmuntre til samhandling med en omsorgsperson, enten det er en lekekamerat eller en instruktør.

Så hva slags tradisjonelle leker snakker vi om? Healey sier at de beste valgene er enkle leker som:

  • blokker
  • papir
  • pasteller
  • maling
  • dukker
  • actionkarakterer
  • baller
  • bøker

Foreldre bør se etter «leker som oppmuntrer til samhandling med omsorgspersonen,» forklarte han. «Enkle brettspill og kortspill er et utmerket verktøy for å jobbe på en morsom måte med utvikling av skiftskifte og selvregulering.»

Men hun erkjente også at alle barn er forskjellige og det er viktig å ha det enkelte barns smak og interesser i tankene.

Fra et psykologisk perspektiv

Lisensiert psykolog Elaine Ducharme, PhD, er glad for at AAP nå har valgt å frigi denne informasjonen.

«Vi bør nok snakke om det hvert år i ferien,» sa han til Healthline. «Heltiden har blitt så gal, med leker, shopping og foreldre som prøver å overgå hverandre. Så dette er nok en god påminnelse denne tiden av året. «

Når han snakket om tradisjonelle leker versus elektroniske, nevnte han hvordan selv tradisjonelle leker har begynt å fjerne kreativiteten til leketiden, ved å bruke Legos som eksempel. «Tidligere mottok barn en boks med lego og brukte timer på å bygge det de kunne finne på. Nå mottar de en boks med nøyaktig antall stykker og spesifikke instruksjoner for å bygge noe som noen andre har tenkt på «.

Del på PinterestÅ leke med tradisjonelle leker oppmuntrer også til bedre samhandling med andre og setter scenen for sterkere fremtidige sosiale ferdigheter. Getty bilder

Behovet for kreativitet

Ducharme snakket om viktigheten av å la barn utforske og leke kreativt og hvor viktig utvikling av sosiale ferdigheter kan være under rekreasjon.

«Når barn leker med vanlige leker, i motsetning til elektronikk, er det lettere for voksne å samhandle også. De lærer å dele og lese kroppsspråk og samarbeide, ting som rett og slett ikke kan oppnås med skjermer og videospill, sa han.

På spørsmål om de pedagogiske fordelene som mange foreldre hevder at de elektroniske lekene gir, la Ducharme til: «Hvis du sier at barnet ditt lærer å lese med dette spillet og bare har 20 minutter på seg mens han lærer å lese bokstavene som lyser opp, er det ikke alt. Det er mer et spørsmål om balanse. «

Hans bekymring handler om hva som skjer når du mister balansen.

«Vi vil ikke at barn skal miste disse mellommenneskelige eller sosiale ferdighetene. For å være ærlig tror jeg at en av tingene vi ser med mye elektronikk for eldre barn, er at det fører til mye spenning og angst,» sa han.

Tap av mellommenneskelige ferdigheter

Ducharme snakket om hvor vanlig det nå er å se grupper av barn henge sammen, men ikke engasjere seg med hverandre. De er for opptatt med å stirre på skjermene sine eller oppdatere Instagram-kontoene sine.

«Jeg ser til og med at noen foreldre tenker at siden noen av disse spillene lar barn snakke med hverandre mens de leker, foregår sosial interaksjon. Men de skjønner ikke at det er en veldig annen type sosial interaksjon fra øyekontakt og å lære å dele, sa han.

Det er her hun ser verdien i tradisjonelle leker, å hjelpe barn å lære å være tilstede og lære sammen.

Det er noen gode elektroniske leker

Imidlertid ønsket verken Healey eller Ducharme å gi inntrykk av at elektroniske leker var dårlige.

«Det er interessant, for hvis vi ser på elektronikk og sier at de alle er dårlige, roter vi virkelig til ting.Ducharme forklarte. «Tenk» Sesamgate «. Hvor mange barn har lært bokstavene fra «Sesame Street» og likte å gjøre det? «

Har indikerte forskning om hvordan dataspill faktisk kan forbedre mattepoeng.

Healey la til: «I vår gjennomgang av den eksisterende litteraturen var den vanlige trenden innen leker som hadde optimal innvirkning på utviklingen akkompagnement av omsorgspersonen under leken. Så den samme effekten skal oppstå når assistenter følger leken med elektroniske leker.

Han understreket imidlertid at tradisjonelle leker gir enda mer rom for kreativitet og fantasi.

Men balanse er fortsatt grunnleggende

«Lekene er ment å hjelpe barn å lære om verden,» la Ducharme til. «Det handler om å være nysgjerrig. Det handler om læring. Og når du setter et barn foran elektronikk, trenger du ikke være kreativ. Du trenger ikke gi dem din tid».

Resultatet, forklarte han, er at barn mister de altfor viktige mellommenneskelige ferdighetene. «Jeg kommer stadig tilbake til det. Vi ser mange flere angstlidelser. Høyskoler kan ikke holde tritt med angst og depresjon. Barn lærer ikke å håndtere angsten sin. De lærer ikke hvordan de skal takle og roe seg ned. «

Dette er området hvor hun mener enkle leker er av størst verdi for barnets utvikling.

«Tradisjonelle leker kan være en fin måte for barn å finne ut av ting og lære disse ferdighetene, sammenlignet med et elektronisk spill som vil finne ut av det for dem.».»

Bunnlinjen

En eller to elektroniske leker på julelisten din er ikke en dårlig ting. Men å balansere disse gavene med noen tradisjonelle leker under treet vil bidra til å oppmuntre til positiv følelsesmessig, mental og kreativ utvikling.

Å ta seg tid til å leke med barna lenge etter at ferien er over kan hjelpe dem med å forbedre mellommenneskelige ferdigheter og også legge et solid grunnlag for deres sosiale utvikling.