Baryo ingoio: hva du kan forvente, bivirkninger og kostnader

COS’er en svelg av barium?

En svelging til barium er en spesiell type røntgeneksamen som hjelper legen din i nærheten av baksiden av munnen og halsen, kjent som svelget, og røret som strekker seg fra baksiden av tungen opp til magen kjent som esophagus.

Legen kan be deg om å svelge bariumet for å diagnostisere eventuelle forhold som gjør deg vanskelig å svelge eller mistenke at du har en forstyrrelse av den øvre mage-tarmkanalen (GI). Din øvre mage-tarmkanal inneholder:

 • L’esophagus
 • magen
 • Den første delen av, mykt tarm, kalt duodenum

Å svelge bariumet, engasjere et hvitt kalkholdig stoff kjent som et barium. Det er ofte blandet med vann for å skape en tett drink som ligner en milkshake. Ved inntaket dekker denne væsken den indre av den øvre mage-tarmkanalen.

Barium absorberer røntgenstråler og vises hvitt på radiografisk film. Dette bidrar til å markere disse organene, så vel som deres interne belegg og bevegelsen av svelging, på røntgenbildet «8217. Disse bildene hjelper legen med å diagnostisere eventuelle gastrointestinale kanaler.

Hvilke forhold som svelger, hjelper til med å diagnostisere?

Legen kan bestille et barium svelging for å diagnostisere et mulig strukturelt eller funksjonelt problem av den øvre mage-tarmkanalen. Noen vanlige problemer som barium svelging kan bidra til å diagnostisere inkluderer:

 • hiatal brokk
 • betennelse
 • blåser
 • Muskelforstyrrelser som kan føre til vanskeligheter med å svelge eller spasmer
 • Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)
 • Ulcers
 • Svulster både kreft og ikke kreft

Noen ganger utføres en barium svelging som en del av en serie med røntgenstråler som ser på hele øvre mage-tarmkanalen. En kontinuerlig røntgenstråle, kalt fluoroskopi, brukes ofte under et barium som svelger for å fange bevegelse gjennom mage-tarmkanalen.

En vanlig test som følger med svelging av bariumet er den øvre gastrointestinale endoskopien, også kjent som esophagogastroduododenoskopi eller egd. Barye Swallows utføres ofte som en del av en serie høyere gastrointestinale traktprøver og # 8217; mykt tarm.

Hvordan forberede seg på en barium svelging

Det er viktig å følge diettretningslinjene fra legen før prosedyren. Du bør ikke spise eller drikke noe i seks timer før prosedyren. Du kan drikke små sips D & # 8217, vann opptil to timer før prosedyren.

Hvis du gjør flere tester, eller du har eksisterende medisinske forhold, kan indikasjonene fra legen være litt annerledes. Du bør informere legen din før prosedyren hvis du har eller du hadde ett av følgende forhold:

 • En esophageal eller intestinal boring
 • tarmobstruksjon
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Alvorlig forstoppelse

Disse forholdene kan diskvalifisere deg fra å svelge bariumet, siden de øker risikoen for komplikasjoner.

Hva å forvente

Legen din vil lede deg til din lokale radiologi struktur for bariums svelging. En kvalifisert radiologi tekniker vil utføre prosedyren. Fra # 8217; start til slutten, en svelging til bariumet varer ca. 30 minutter. Du får resultatene innen flere dager i prosedyren.

Når du er i radiologi-strukturen, vil du bli bedt om å fjerne klærne og smykker og sikre dine personlige effekter i et skap. Du vil gjøre deg til en lege lege.

Teknikeren din vil plassere deg på et røntgenbord. De kan be deg om å flytte posisjonen til kroppen din mens de tar standard røntgenstråler i ditt hjerte, lungene og magen.

Så din tekniker vil gi deg en drink til barium å svelge. De vil ta individuelle røntgenstråler, en serie med røntgenstråler eller fluoroskopi for å observere hvordan barium beveger seg gjennom svelget. Det kan være nødvendig å holde pusten i visse øyeblikk for å hindre bevegelse av bevegelsen, avbryte røntgenbilder.

Deretter vil teknikeren gi deg en drikker drikk mer subtil å svelge. De vil ta røntgenstråler eller fluoroskopi igjen for å observere hvordan barium beveger seg langs le’esophagus.

Når alle radiografiene er ferdige, kan du samle dine ting og gå. Du kan gå tilbake til din normale diett og daglige aktiviteter etter bariums svelgingsprosedyren, med mindre legen din ikke råder ellers.

L’Doctor’s Office vil kontakte innen få dager for å undersøke testresultatene og å programmere eventuelle oppfølginger som kan være nødvendig.

Bilder av Barye Rondine

Her er et eksempel på et normalt studio for å svelge bariumet, hvor du ser bariumet (mørk væske) beveger seg langs L’esophagus uten tap eller regurgitasjon (reflux):

Bildekilde: Foto: Anka Friedrich / Wikimedia Commons Commons.wikimedia.org / wiki / fil: normal_barium_swallow_animation.GIF

Foto: Anka Friedrich / Commons.wikimedia.org

Hvilken smak har en barium svelging?

Barium du inntar er flavored og kunstig myknet. Men mange rapporterer imidlertid at den har en bitter eller kalkaktig smak.

Koster ingoio av barium

Hvis du har A’helseforsikring, kan et barium svelge være helt dekket eller delvis. Hvis du ikke har en’forsikring, kan prosedyren koste mellom $ 300 og $ 450. Dette dekker kostnaden for legenes tid som tolker røntgenstråler og kostnadene for teknikere som utfører prosedyren.

Bivirkninger av barium

Hvis barium ikke er helt utvist fra kroppen etter prosedyren, kan det noen ganger forårsake forstoppelse eller fekal okklusjon. Du bør drikke mange væsker og spise fiberrike matvarer for å flytte bariumet ditt gjennom fordøyelseskanalen og ut av kroppen din. Hvis dette ikke hjelper, kan legen din gi deg et avføringsmiddel for å hjelpe deg med å løse det.

Etter prosedyren kan du merke at tarmbevegelsene dine er klarere. Dette skjer fordi kroppen din ikke absorberer barium. Feces kommer tilbake til sin normale farge når alt barium er utvist.

Pass på at du kontakter legen din umiddelbart hvis:

 • Du har problemer med å ha en tarmbevegelse, eller du kan ikke ha en tarmbevegelse.
 • Du har smerte eller hevelse Alle’Abdomen.
 • Har du gjort mindre enn vanlig diameter.

Videre fører bariumswallows til strålingseksponering, som alle røntgenprosedyrer. Risikoen for komplikasjoner knyttet til strålingseksponeringen akkumuleres over tid og er knyttet til antall tester og radiografiske behandlinger som en person mottar i sitt liv. Det kan være nyttig å dele et opptak av tidligere radioterapi prosedyrer med legen før barium svelger.

L’Stråling Eksponering under graviditet kan forårsake fosterskader i foster som ikke er født ennå født. Av denne grunn bør gravide ikke gjennomgå barium svelging prosedyrer.

Barium svelging vs endoskopi

Barye Swallowing er en mindre invasiv måte å se på den øvre mage-tarmkanalen enn A’endoskopi. Barye Swallows er et nyttig diagnostisk verktøy for å kontrollere de øvre gastrointestinale kanalene som lett kan diagnostiseres med bare røntgenstråler. Flere komplekse lidelser krever endoskopi;.

Hvordan å holde seg rolig

Slik holder du deg rolig før, under og etter en barium svelging:

Forslag

 • Bruk brede klær som er enkle å fjerne og sette tilbake.
 • Fjern alle smykker hjemme før du starter prosedyren.
 • Pass på at du spiser og drikker nok om kvelden før prosedyren før du begynner å faste ved midnatt. Det kan være nyttig å programmere sammenbrudd av bariumet som første om morgenen, slik at du ikke trenger å unngå mat eller drikke for lenge.
 • Forberedt slik at barium har en ubehagelig smak.
 • Ta med noe å spise og drikke etter prosedyren. Matvarer med høy fiber, inkludert frukter som epler, bananer og bringebær, kan bidra til å forhindre forstoppelse og eliminere smak.
 • Pass på at du drikker åtte 8 ml glass vann om dagen etter prosedyren.