Bartolini kjertel cyster | Definisjon og pasientutdanning

COS’er CYST OF BARTOLINI?

Bartolinis cyste er en hevelse full av væske på en av Bartolini-kjertlene. Bartolini kjertler ligger på hver side av # 8217; åpningen av skjeden, på leppens lepper. Utskiller vaginal smøremiddel væske. Væsken bidrar til å beskytte det vaginale vevet under samleie.

Disse cystene er ikke vanlige og utvikler vanligvis hos kvinner i reproduktiv alder etter puberteten og før overgangsalderen. Av 2 prosent Kvinner vil utvikle en cyste av Bartolini i løpet av livet.

Hva er symptomene på en cyste av bartolini?

Bartolini cyster kan ha størrelsen på en ert til en marmor, eller om 0.2 til 1 tommer i diameter. De vokser vanligvis sakte.

Bartolinis små cyster kan ikke forårsake noen symptomer. Siden du vanligvis ikke hører kjertlene i Bartolini, kan du ikke innse at du har en liten cyste hvis du ikke har symptomer.

Når symptomene oppstår, inkluderer de vanligvis følgende:

  • en liten smertefri nodule nær # 8217; åpningen av skjeden
  • rødhet i nærheten av # 8217; åpning av skjeden
  • hevelse i nærheten av skjeden åpningen
  • Ubehag under samleie, gå eller sitte

Hvis cysten er infisert, kan ytterligere symptomer utvikle seg. Disse inkluderer pus-drenering fra cyster, feber og kulderystelser. Når en cyste er infisert, er abscess definert.

Risiko årsaker og faktorer

Bartolini kjertlene inneholder små rørledninger, eller åpninger, som gjør at væsken kan unnslippe. Hovedårsaken til en cyste er sikkerhetskopien av væske som oppstår når kanalene er blokkert. Kanalene kan blokkere seg på grunn av en lesjon eller irritasjon eller en videre hudvekst på 8217.

I noen tilfeller, en infeksjon, kan føre til veksten av en cyste. Bakterier som kan infisere en cyste inkluderer Escherichia coli og bakterier som forårsaker gonoré eller klamarthy.

Selv om kvinner i enhver alder kan utvikle cyster, er det mer vanlig hos kvinner i reproduktiv alder, spesielt i alderen mellom 20 og 29 år.

Hvordan en cyste av Bartolini er diagnostisert?

Legene kan generelt diagnostisere en cyste av Bartolini etter å ha evaluert en medisinsk historie og utfører en bekkenundersøkelse. Hvis du har en infisert cyste, kan legen din måtte ta en prøve av vaginale sekreter for å avgjøre om en seksuell overføringssykdom er tilstede. Hvis du er mer enn 40 år eller du er i Postmenopausa, kan legen din utføre en biopsi for å sjekke for kreftceller.

Hvordan en cyste av Bartolini blir behandlet?

En cyste av Bartolini krever kanskje ikke behandling hvis den er liten og forårsaker ingen symptomer. Hvis cysten forårsaker symptomer, bør du få deg til å kurere deg selv.

Hjemmehjelp

Sitt i et varmt bad et par ganger om dagen eller påfør en varm og fuktig pakke, kan oppmuntre til flytende drenering fra cyster. I mange tilfeller kan hjemmepleie være tilstrekkelig til å behandle cyster.

Medisinering

Hvis cysten er smertefull, kan du ta benklignende stoffer som paracetamol for å redusere smerte og ubehag. Hvis cysten er smittet, kan legen foreskrive antibiotika.

Klinikker

Legen kan bruke noen forskjellige metoder for å behandle Bartolini Cyste:

  • Hvis cysten er stor og forårsaker symptomer, kan de lage et lite spor for å tillate væskeavløp. Kan gjøre det på kontoret og gi deg en lokal bedøvelse for å dumme området.
  • For store, symptomatiske og tilbakevendende cyster, kan legen sette inn et lite rør i cysten og la den være på plass i noen uker. Røret tillater drenering av væsken i cysten og hjelper ledningen til å forbli åpen.
  • Legen kan også utføre marsupialisering. Prosedyren innebærer opprettelse av små spor eller permanente åpninger, som hjelper drenering av væsken og forhindrer dannelsen av cyster.
  • Hvis cyster fortsetter å gjenta og andre behandlingsmetoder ikke virker, kan legen kirurgisk fjerne kjertelen. Denne prosedyren er sjelden.

Du kan ikke forhindre utvikling av en cyste av bartolini. Trygg seksuell praksis, som L’bruk av kondom, og god hygiene kan bidra til å forhindre cysteinfeksjon.

Hva er perspektivet?

Cyster på Bartolini-kjertelen er sjeldne. Hvis de utvikler seg, er de enkle å behandle. Noen cyster er så små at de ikke engang forårsaker symptomer, og noen ganger kan du ta vare på hjemme.

Gjentatte infeksjoner kan kreve mer intens behandling. Kontakt legen din for behandling hvis infeksjoner fortsetter. Hvis du er mer enn 40 år eller du er i postmenopausa og utvikler en cyste, bør du konsultere legen din. Legen må kanskje utføre en biopsi for å avgjøre om cellene er kreft eller ikke.