Bartolini abscess: årsaker, diagnose og behandlinger

Beskrivelse

En abscess av Bartolini kan oppstå når en av Bartolini-kjertlene, som ligger på begge sider av vaginalåpningen, er smittet. Når kjertelen er blokkert, dannes vanligvis en cyste. Hvis cysten er smittet, kan det føre til en abscess av Bartolini.

L’abscess av bartholin kan ha en diameter større enn en tommel. Vanligvis forårsaker det betydelig smerte. Mens de fleste med Bartolini abscess gjenopptar helt, i noen tilfeller, kommer cysten tilbake og er infisert igjen.

Kvinner i fruktbar alder er den mest berørte befolkningen. Nesten 2 prosent av kvinnene Vi vil oppleve abscess av Bartolini i løpet av livet.

Hva forårsaker Bartolinis abscess?

Det er to bartolini kjertler, hver størrelse på en ert. Kjertlene ligger på begge sider av skjeden. Gi smøring til vaginal slimhinne.

Legene tror at bakterier, som L & # 8217;. Coli, og seksuelt overførbare sykdommer (MST), som klamydia eller gonoré, kan forårsake infeksjoner som kan føre til abscess av Bartolini. Hvis bakterier trenger inn i kjertelen, hevelse, kan infeksjon og A & # 8217 forekomme.

Når væsken akkumuleres i kjertelen, øker trykket i # 8217; område. Det kan ta år før væsken akkumuleres nok til å danne en cyste, men en abscess kan danne seg raskt etter.

Hvis infeksjonen og hevelsen, kan kjertelen abscess, bryte opp og åpner huden. L’abscess av en bartholin har en tendens til å være veldig smertefull. Vanligvis skjer bare på den ene siden av skjeden om gangen.

Hva er symptomene?

L’abscess av en bartholin forårsaker vanligvis dannelsen av et knutepunkt under huden på den ene siden av skjeden. L’abscess av et bartholin vil ofte forårsake smerte under enhver aktivitet som armer press på’område, hvordan å gå, sitte eller ha sex.

Feber kan også følge abscessen. L’# 8217 område; abscess vil trolig være rød, hovent og varm til berøring.

Som en abscess av Bartolini er diagnostisert?

For å avgjøre om du har en abscess av Bartolini, vil legen utføre en fysisk undersøkelse. Vil sjekke noen klumper alle «i vagina som kan indikere en abscess. De kan også ta en prøve fra området for å verifisere tilstedeværelsen av seksuelt overførbare sykdommer. Seksuelt overførbare sykdommer må behandles sammen med abscessen.

Hvis du er over 40 år eller du allerede har krysset overgangsalder, kan legen kanskje utføre en biopsi på alle massene som finnes i skjeden for å utelukke andre potensielle forhold. I sjeldne tilfeller, L’abscess av en bartholin kan indikere kreft.

Hjem Behandlingsalternativer for Bartolini Abscess

I sine første faser, # 8217; abscess av et bartholin kan noen ganger bli behandlet hjemme ved hjelp av en halvup. En halvup er et varmt og grunt bad som du kan gi deg i badekaret ditt eller med et halvup-badsett. L’soaking det kan ikke kurere abscessen, men kan bidra til å lindre smerte og ubehag.

For å behandle en cyste av Bartolini, som kan føre til en abscess, anbefaler Mayo Clinic å dykke Tre eller fire halvparpler om dagen, i minst 10-15 minutter hver.

Mange dager med semi-brennende kan være nødvendig for å behandle en abscess fordi åpningen av Bartolini-kjertelen er veldig liten og kan lukke før drenering er fullført.

Andre hjemmebehandlingsbehandlinger for cyster kan hjelpe L’abscess å tømme og helbrede alene. L’bruk av en blanding av te-tre og ricinusolje som aktuell salve på’abscess kan fremme drenering. L’# 8217 Oil; Tea Tree er kjent for sine antibakterielle egenskaper, som kan bidra til å eliminere en infeksjon på 8217;. Det antas at ricinusoljen favoriserer blodsirkulasjonen i nr. 8217; interessert område, som kan redusere betennelsen.

Du kan bruke Melaleuca og # 8217; Castor Oil med et stykke gasbind. L’å legge til en varm pakke over gasbind kan gjøre dette løsningen enda mer effektiv.

Når du skal se legen din

Hvis du tror du har en abscess av Bartolini, kontakt legen din. Du kan prøve halvolen og omsorg for cyster hjemme, men det er usannsynlig at tilstanden forsvinner uten medisinsk behandling.

Generelt, L’abscess må dreneres gjennom kirurgi. I de fleste tilfeller kan du utføre denne prosedyren på legenes kontor i lokalbedøvelse. Også L’Generalbedøvelse på sykehuset er A & # 8217;. Snakk med legen din om det beste valget for deg.

Under intervensjonen vil legen utføre en § 8217; Gravering i # 8217; abscess og sett inn et kateter ALLE’inne for å tømme væsken. Kateteret kan holde seg på plass i flere uker. En gang den’abscess helbredet, vil legen fjerne kateteret eller la det falle alene.

Fordi abscessen er sannsynligvis et resultat av en infeksjon på 8217, kan legen foreskrive antibiotika. Imidlertid kan antibiotika kanskje ikke være nødvendig hvis L’Derna abscess riktig.

Det er vanlig at Bartolinis abscesser gjenopprettet. Hvis, etter behandling, L’abscess av Bartolini, gjentatte ganger igjen, kan legen foreslå en prosedyre som heter Marsupialization.

Marsolaughter er en lignende kirurgisk inngrep ALLE’annen dreneringsprosedyre. Men i stedet for å tillate lukningen av # 8217; gravering, syr legen gravering åpen for å tillate maksimal drenering. De kan bruke et kateter eller emballasje abscessen med en spesiell fyr av gasbind som vil fjerne neste dag. L’Lokalbedøvelse er en «8217; alternativet under en marsupialisering. Prosedyren kan også utføres under generell anestesi. Legen vil holde noen infeksjon som er tilstede med antibiotika før # 8217; intervensjon.

Hvis disse behandlingene ikke hindrer repetisjonen av Bartolini, kan legen gi deg råd til å fjerne Bartolini-kjertlene. Denne intervensjonen er sjelden og krever generell anestesi i et sykehusmiljø.

Hvordan kan du forhindre det?

Det er ingen endelig måte å forhindre bartolini abscess. Men praktisk som trygt sex, l’bruk av kondom og en god hygiene vil bidra til å holde bakterier ute av området, som kan bidra til å forhindre infeksjon. Det er også viktig å finne ut om du har en MST og ser etter den nødvendige omsorg.

Opprettholde en sunn urintrekk kan også bidra til å forhindre utvikling av cyster og abscesser av Bartolini. Drikk mange væsker i løpet av dagen og unngå å vente lenge for å urinere. Blåbærtilskudd kan hjelpe deg med å støtte en god helse i urinveiene.

Nødkomplikasjoner og symptomer

Hvis L’abscess av en bartholin forverres og ikke behandles, kan infeksjonen spre seg til andre kroppsorganer. L’Infeksjon kan komme inn i blodet, en tilstand som heter septikemi. Denne tilstanden er farlig fordi infeksjonen kan overføres i hele kroppen.

Hvis du har feber høyere enn 103ºF, er det viktig å konsultere en lege. Du bør også konsultere en lege dersom abscessen bryter brått eller hvis smerten ikke demper.

Resultat og gjenoppretting

Hvis du tror du har en abscess av Bartolini, kontakt legen din. Det er spesielt viktig å konsultere en lege hvis du har feber eller hvis smerten begynner å forstyrre dine daglige aktiviteter.

Når abscessen er drenert, er gjenopprettelsestiden minimal. De fleste kvinner føler seg bedre innen 24 timer etter at Bartolinis abscess utmattet.

Hvis din abscess krever kirurgisk fjerning, vil gjenopprettingstiden variere avhengig av detaljene i prosedyren. Vent til å tilbringe de første dagene etter L’tale som ligger så mye som mulig. Pass på at du hviler og følger legenes instruksjoner. Det er viktig å la graveringene helt helbrede og ta antibiotika foreskrevet av legen.

Du bør ikke ha varige effekter fra # 8217; abscess en gang vellykket behandlet, bortsett fra mulige arr på huden knyttet til behandlingsprosedyren.