Barrett Esophagus: Årsaker, risikofaktorer og symptomer

COS’er spiserøret av Barrett

Barrett-esophagus er en tilstand i hvilke celler som utgjør at spiserøret ditt begynner å se ut som celler som utgjør tarmen din. Dette skjer ofte når celler er skadet av displayet på Perce 8217; magesyre.

Denne tilstanden utvikler seg ofte etter år med gastroøsofageal refluxopplevelse (GERD). I noen tilfeller kan Barrett Esophagus vokse i esophageal cancer.

Hva forårsaker Barrett Esophagus på grunn av

Den eksakte årsaken til Barretts esophagus er ennå ikke kjent. Imidlertid observeres tilstanden oftere hos personer med GERD.

Gerd oppstår når musklene på bunnen av spiserøret ikke fungerer som de skal. De svekkede musklene vil ikke hindre mat og syren å gå tilbake til # 8217; esophagus.

Det antas at cellene i spiserøret kan bli unormalt med langvarig eksponering ALLE’magesyre. L’Barretts esophagus kan utvikle seg uten GERD, men pasienter med GERD har en sjanse fra 3 til 5 ganger større enn å utvikle Barrett Esophagus.

Om lag 5-10% av personer med Gerd utvikler Barrett Esophagus. Det slår menn nesten to ganger kvinner og blir vanligvis diagnostisert etter 55 år.

Over tid kan esophageal beleggceller utvikle seg i prekaniske celler. Disse cellene kan da bli til kreftceller. Men å ha Barrett Esophagus betyr ikke at du vil ha kreft.

Det er anslått det bare om 0.5 prosent av folk med Barrett Esophagus utvikler kreft.

Hva er risikofaktorene?

Hvis du har GERD-symptomer i mer enn 10 år, har du økt risiko for å utvikle Barrett Esophagus.

Andre risikofaktorer for utviklingen av Barretts esophagus inkluderer:

 • Mann
 • Kaukasisk
 • over 50 år
 • har gastritt fra h. pylori
 • røyk
 • overvektige

Faktorene som forverrer GERD, kan gjøre spiserøret i Barrett. Disse inkluderer:

 • røyk
 • alkohol
 • Hyppig bruk av fans eller aspirin
 • Spis rikelig porsjoner til måltider
 • Dietter rik på mettet fett
 • krydret mat
 • Gå til sengs eller legg ned mindre enn fire timer etter å ha spist

Gjenkjenne symptomene på Barrett Esophagus

L’Barretts esophagus har ingen symptomer. Men siden de fleste med denne tilstanden også har Gerd, vil vanligvis oppleve hyppig halsbrann.

Ring legen umiddelbart hvis ett av følgende symptomer oppstår:

 • Ha brystsmerter
 • Oppkast av blod eller oppkast som ligner kaffefond
 • har problemer med å svelge
 • Passasje av svart, tjære og blodig avføring

Diagnose og klassifisering av Barretts esophagus

Hvis legen mistenker at du har Barrett Esophagus, kan bestille en’endoskopi. En’endoskopi er en prosedyre som bruker et endoskop eller et rør med et lite kamera og et lys på det. Et endoskop lar legen se interiøret i din spiserør.

Legen vil sjekke for å sikre at esophagus er rosa og polert. Folk som har Barrett Esophagus har ofte en spiserør som ser rød og fløyelsaktig.

Legen kan også trekke en prøve av stoff som gjør det mulig for dem å forstå hvilke endringer som foregår i spiserøret ditt. Legen vil undersøke stoffprøven for dysplasi eller utvikling av unormale celler. Fabric-prøven må klassifiseres i henhold til følgende endringsgrader:

 • Ingen dysplasi: ingen synlig cellulær anomali
 • Lav klasse dysplasi: liten mengde cellulære anomalier
 • High grade dysplasi: store mengder cellulære abnormiteter og celler som kan bli kreft

Behandlingsalternativer for Barrett Esophagus

Behandling for Barrett Esophagus avhenger av nivået på dysplasia etablert av legen. Alternativene kan omfatte:

Nei eller lav klasse dysplasi

Hvis du ikke har en lavverdig dysplasi, vil legen din trolig gi råd til behandlinger som vil hjelpe deg med å håndtere symptomene på GERD. Legemidlene for behandling av MRGE inkluderer H2-reseptorantagonister og protonpumpehemmere.

Du kan også være en kandidat til kirurgiske inngrep som kan hjelpe deg med å håndtere symptomene på GERD. Det er to kirurgiske inngrep som ofte utføres på personer med Gerds, som inkluderer:

Nissen Fundopication

Denne operasjonen forsøker å styrke den nedre esophageal sphincter (Les) innpakning av den øvre delen av magen rundt utsiden av Les.

Linx

I denne prosedyren vil legen sette inn Linx-enheten rundt nedre esophagus. Linx-enheten består av små metallkuler ved hjelp av magnetisk tiltrekning for å hindre innholdet i magen å unnslippe i spiserøret.

Smal prosedyre

En lege utfører den smale prosedyren med et endoskop. Radio bølger brukes til å forårsake endringer i musklene i’esophagus i nærheten av hvor den blir med i magen. Teknikken styrker musklene og reduserer tilbakeløpet av innholdet i magen.

High grade dysplasi

Legen kan anbefale mer invasive prosedyrer hvis du lider av høy klasse dysplasi. For eksempel fjerning av skadede områder av spiserøret gjennom bruken av endoskopien. I noen tilfeller fjernes hele porsjonene av spiserøret. Andre behandlinger inkluderer:

Radiofrekvens ablation

Denne prosedyren bruker et endoskop med et spesielt angrep som avgir varme. Varme dreper unormale celler.

kryoterapi

I denne prosedyren leverer et endoskop kaldt eller flytende gass som fryser unormale celler. Cellene er igjen tine og så er de frosset igjen. Denne prosessen gjentas til cellens død.

Fotodynamisk terapi

Legen vil injisere deg en lysfølsom kjemikalie som heter Porfimer (Photofrin). A & # 8217 vil bli programmert; endoskopi fra 24 til 72 timer etter injeksjon. Under endoskopien vil en laser aktivere kjemikaliet og drepe unormale celler.

Komplikasjoner

Mulige komplikasjoner for alle disse prosedyrene kan omfatte thorax smerte, innsnevring Dell’esophagus, kutt i spiserøret eller rupturen av esophagus.

Hva er prospektet for Barrett Esophagus?

L’Barretts esophagus øker risikoen for å utvikle esophageal cancer. Imidlertid utvikler mange mennesker med denne tilstanden aldri kreft. Hvis du har GERD, snakk med legen din for å finne en behandlingsplan som hjelper deg med å administrere symptomene dine.

Din plan kan inkludere endringer i livsstil Slik slutter å røyke, begrense alkoholforbruket og unngå krydret mat. Du kan også begynne å spise mindre mettede fettmåltider, venter minst 4 timer etter å ha spist for å ligge og heve sengetøyet.

Alle disse tiltakene vil redusere gastroøsofageal refluks. Antagonister av H2-reseptor eller protonpumpehemmere kan også foreskrives.

Det er også viktig å planlegge hyppige oppfølgingsavtaler med legen din slik at de kan overvåke belegget av esophagus;. Dette vil gjøre legen mer sannsynlig å oppdage kreftceller i de tidlige stadiene.