Barnet spiser ikke: Hva å gjøre og når du skal bekymre deg

Del på Pinterest

Du prøvde alt: forhandlinger, pleier, dinosaurformede kylling Croquettes. Og fortsatt vil barnet ditt ikke spise. Familie? Du er ikke alene. Små barn er kjent for deres, EHM, selektivitet når det gjelder mat.

Men etter en lang sultestrike av din lille, kan du spørre deg: Du har å gjøre med A & # 8220; Threenager & # 8221; De vanlige og # 8211; eller dette er et tegn på et mer alvorlig problem? Og i alle fall, som du best står overfor problemet med et barn som ikke spiser?

Selv om squeamful å spise (eller til og med en midlertidig pause fra å spise helt) er vanligvis ingen grunn til bekymring, er det tider når det er bedre å få profesjonell hjelp. Vi har scoop på når du ringer til legen, når du skal holde stillingen og hvordan du øker sjansene at barnet ditt blir med i rekkene på den rene plateklubben.

Hva er normalt?

På samme måte som den høye og bassen av potten og sporadisk sammenbrudd av lur, kommer den sketchy spising med territoriet til foreldre av barn.

Hvis barnet ditt lagrer nesen foran alt du legger foran det, er det sannsynligvis ikke en refleksjon av foreldreferdighetene dine eller et medisinsk problem. Det er mye mer sannsynlig at sønnen din går gjennom en normal utviklingsfase.

& # 8220; Selective Eating (O & # 8216;) manifesterer seg ofte mellom 12 og 18 måneder & # 8221; sier Yaffi Lvova, RDN, som fokuserer på prenatal, barnslig og spedbarns ernæring. «Den offisielle termen for dette er & # 8216; mat neophobia & # 8217 ;: frykten for nye matvarer. Denne fasen faller sammen med evnen til å gå. Den rådende teorien er at neophobia er et beskyttende tiltak for å dra nytte av et barn og # 8220; det kom ut av hulen og så å snakke.

Dessuten, etter en ekstremt rask vekst i det første livsåret, begynner barn å øke vekten sakte. Dette kan naturligvis redusere deres sult, og øke sjansene for at du spiser mindre deler.

Selv den voksende interessen til barnet ditt for verden som omgir det, kan bidra til dens nedgang på # 8217; appetitt. Med så mye å se og gjøre nå som de kan gå, kan de rett og slett ikke ha tålmodigheten til å sitte på et tradisjonelt måltid.

Den gode nyheten er at barn i denne alderen ofte er gode nok til å legge merke til når sulten virkelig tiltrekker seg deres oppmerksomhet. Barneleger har lenge anbefale foreldre til små barn i & # 8220; vurdere uken, ikke dagen & # 8221; Når det gjelder mat. Du kan legge merke til at barnet ditt mater på røde fiskekrakkere for hele uken, så spiser plutselig en kyllingmiddag på lørdag kveld.

Vurder bredere ordninger, kan hjelpe deg med å se en «8217; tilstrekkelig inntak over tid, i stedet for for øyeblikket. (Selv om det øyeblikket kan sikkert forverre når det gjelder kastet melk og bølget couscous i teppet ditt.)

Når skal du ringe legen

Mens skien er en normal fase for de fleste barn, er det sikkert et øyeblikk og et sted å ringe legen. Din barnelege kan utelukke eller diagnostisere mulige årsaker på bunnen av barnet ditt som ikke spiser, som gastrointestinale lidelser, svelger problemer, forstoppelse, matfølsomhet eller autisme.

Ifølge Lvova er det en god ide å spørre legen din eller en pediatrisk kosthold når barnet:

 • Godta mindre enn 20 matvarer
 • mister vekt
 • Han liker ikke eller avviser hele grupper av matvarer (frokostblandinger, meieriprodukter, proteiner, etc.)
 • gå i flere dager uten å spise i det hele tatt
 • Det er forpliktet til bestemte merker av matvarer eller typer emballasje
 • Krever et måltid forskjellig fra resten av familien
 • er engstelig i sosiale situasjoner på grunn av mat
 • Den har en dramatisk følelsesmessig respons på ikke-velkommen matvarer, hvordan å skrike, unnslippe eller starte objekter

Gjør måltidet med suksess

Forutsatt at det ikke er noe helseproblemer for å forårsake barnets sketchy mat, er det på tide å være kreativ! Her er noen taktikker som kan hjelpe deg med å sørge for at måltidet nå med babyen din har mer suksess.

Oppfordrer uavhengigheten

Skjære konstanter av & # 8220; Jeg gjør det!& # 8221; Det kan være frustrerende, men barnets ønske om uavhengighet er faktisk et nyttig verktøy når det gjelder mat. Gi dem tilstrekkelige nivåer av selvbestemmelse skaper følelsen av innflytelse som barn ardently vil ha, noe som kan føre til å spise bedre.

Ta med din sønn på kjøkkenet med deg mens du forbereder måltider og snacks, oppfordre det til å lukte, berøre og observere forskjellige matvarer. Du kan til og med la deg hjelpe deg med å lage mat! Handlingene som bruker motoriske ferdigheter, hvordan å blande, helles eller riste, er alt et rettferdig spill for små barn (hvis overvåket).

Alle & # 8217; tid av måltider, belysning av brannen i uavhengigheten ved å tilby et valg:

 • & # 8220 du vil ha jordbær eller banan?& # 8221;
 • & # 8220; Vil du bruke en gaffel eller en skje?& # 8221;
 • & # 8220; Vi må bruke blå plate eller grønn tallerken?& # 8221;

Det er tilrådelig å velge bare et par måltidsmuligheter for ikke å overvelde barnet ditt, og dette virker bedre hvis disse valgene allerede er en del av det programmerte måltidet. Selv disse små personlige valgene kan åpne veien til et bedre humør og større interesse for å spise.

Tenk ut av diagrammene

En del av det som gjør barndommen morsomt. Undertøy slitt på hodet? Sikker. En tilfeldig sokk som en favoritt leketøy? Hvorfor ikke? Følg barnets lille ortodokse eksempel under måltider som eksperimenterer med forskjellige matpreparater. Hvis sønnen din ikke er en fan av dampet grønnsaker, stekt. Hvis kyllingen i skjorten ikke er rørt, prøv det på grillen.

Det samme prinsippet gjelder for endringen av matvarer forbundet med visse måltider. Når eggene ikke er fylt om morgenen, Servile i stedet på middag. Og ikke C & # 8217; Det er grunn til at fisk eller fjærfe ikke kan forskjønne frokostbordet.

Gjør det til en familie affære

I alle aldre C & # 8217; Det er mye å si på # 8217; sosialt element i å spise. Hjelp barnet ditt til å føle seg avslappet og inkludert under måltider som skaper et hyggelig miljø og fri for distraksjoner når det er mulig. Og ikke tilberede separate måltider for din lille eater, siden dette kan gi inntrykk av at det er en forskjell mellom & # 8220; mat til barn & # 8221; og & # 8220; voksen mat & # 8221;.

Fortsett å tilby

Du kan ikke tvinge sønnen din til å spise & # 8211; Og når du har en ekstremt krevende eater, må du kanskje revurdere din definisjon av suksess under måltider.

Men ikke gi opp! Fortsett å sette en matbit i parabolen og ikke tiltrekke for mye oppmerksomhet til det faktum at barnet ditt spiser det eller ikke. Med tiden og # 8217; gjentatt eksponering, vil du begynne å se fremgang.

Ideer til måltider og snacks

Ekspertforeldre og barns omsorgspersonell vet at å forberede måltider og snacks egnet for barn er morsomt. Eksperimentering av farge, konsistens og form på nye måter kan også overbevise et stædig 2 år gammelt barn som virkelig ønsker å spise.

Selv om du kanskje ikke har tid til å lage hjemmelagde kålflis eller forvandle Apple-skiver til hai-kjever hver dag, er det noen små endringer du kan prøve under måltidet og snacken:

 • Bruk kjeksstøper for å kutte frukt og grønnsaker i former.
 • Kjøp en pakke med falske spiselige øyne for å legge til mat.
 • Ordne maten i sønns tallerkenen, slik at det ser ut som et ansikt eller et annet gjenkjennelig bilde.
 • Tilordne mat et tåpelig eller fantasifullt navn, som Orange Wheels & # 8221; (Skiver appelsiner) O & # 8220; Alberelli & # 8221; (brokkoli eller blomkål).
 • La barnet ditt leke med mat og # 8211; Minst for en kort tid & # 8211; Å fremme en positiv holdning til det.

Vær oppmerksom på at C & # 8217 er en populær strategi som noen eksperter ikke anbefaler: Skjul sunne matvarer i en pakke som passer for barn, skjulte spinat smoothies eller vegetarisk lasagne.

& # 8220; Problemet med denne metoden er Duplicate & # 8221; sier Lvova. «Først er barnet ikke klar over å spise og nyte en mat. Andre, C & # 8217; er et spørsmål om tillit. Skjul uønsket mat Alle & # 8217; Interiør av kjære matvarer, et mistillitselement er introdusert & # 8220;.

Presentasjon av nye matvarer

Også voksne kan være forsiktige med å prøve nye ting. Så hvis barnet ditt gir tofu eller tunfisk l & # 8217; siden øye, prøv å huske at endringen er vanskelig. Men L & # 8217; Innføring av nye matvarer er en viktig rolle for å hjelpe din sønn til å følge et sunt kosthold og utvikle en bred gane.

For å øke sjansene, føles barnet ditt (og liker dem) noe nytt, ikke gjør for mye på en gang. Følg en ny mat om dagen og ikke samle den i barnets plate.

De American Academy of Family Physicians Anbefaler å tilby barnet ditt 1 spiseskje mat for hvert år. Denne delen (for eksempel 2 spiseskjeer av en bestemt mat for et 2 år gammelt barn) er ofte mindre enn en forelder mener det burde være.

Når du introduserer mat, hjelper det ofte å sette dem i sammenheng med noe kjent. Det kan synes å tilby en dykkesaus som ketchup med blomkål, serverer røde paprika sammen med en familiefat som mais eller garnityr pizza med rakett. Igjen, bland, ikke skjul, er den beste innsatsen for å få barnet ditt til å forstå at nye matvarer ikke er noe å være redd for.

Barnet ditt liker å spise på restauranten? Dette kan også være den ideelle tiden til å gjøre noe mindre kjent for å prøve. For mindre risiko for matavfall (og penger), bestil den mest eksotiske parabolen for deg og invitere barnet ditt til å prøve det.

Uansett hvilken metode, sørg for at du roser sønnen din i overflod underveis. EN 2020 studio foreslo at blant de forskjellige typer & # 8220; forslag & # 8221; at mødre pleide å overbevise barna sine om å spise og # 8211; Slik legger du press eller tvinger dem og nr. 8211; Rosen var den eneste strategien som jobbet hele tiden.

Bunnlinjen

Hvis barnet ditt ser ut til å ha sluttet å spise, er det ganske mulig at dette er en normal fase (selv om det er forferdelig) av utviklingen. Med tiden er det sannsynlig at deres smak og deres vaner utvider som du fortsetter å tilby en rekke matvarer.

Men når nektet å spise fortsetter for dager eller barnet ditt viser en av faresignalene som er nevnt ovenfor, ikke vær redd for å trekke på opplevelsen av en helsetjenester.

TIL 2015 Studio Han fant ut at mange lærde på Preschooler som krever medisinsk behandling, ikke mottar # 8217; hjelpe de trenger. Så ikke bekymre deg om & # 8220; forstyrre & # 8221; din barnelege. Ringe eller en avtale kan gi deg roen du trenger. Foreldre av små barn er en vanskelig oppgave, og noen ganger trenger du en ekspert som hjelper deg med å fikse ting.