Barndom og tidlig barndom mat lidelse

Hva er å unngå / restriktiv lidelse av mat (Arfid)?

Den avitating / restriktive lidelsen i’matinntaket (Arfid) er en matlidelse preget av å spise veldig lite mat eller fra’unngå å spise visse matvarer. Det er en relativt ny diagnose som utvider den forrige diagnostiske kategorien farer ved Dell ‘# 8217; barndom og tidlig barndom, sjelden brukt eller studert.

Personer med Arfid har utviklet en slags problem med strømforsyningen eller forbruket som får dem til å unngå spesielle matvarer eller forbruke mat helt. Som et resultat, er de ikke i stand til å ansette nok kalorier eller næringsstoffer gjennom kostholdet. Dette kan føre til ernæringsmessige mangler, forsinket vekst og vektøkningsproblemer. I tillegg til helsekomplikasjoner, kan folk med Arfid også møte vanskeligheter på skolen eller på grunn av deres tilstand. De kan ha problemer med å delta i sosiale aktiviteter, som å spise med andre mennesker og holde relasjoner med andre.

L’Arfid manifesterer seg vanligvis i tidlig barndom eller i barndommen og kan fortsette i # 8217; voksen alder. I utgangspunktet kunne det ligne Skizy Eating som er vanlig i barndommen. For eksempel nekter mange barn å spise grønnsaker eller mat av en viss lukt eller konsistens. Imidlertid løser disse vitenskapelige matordningene vanligvis innen få måneder uten å forårsake vekst- eller utviklingsproblemer.

Ditt barn kunne ha Arfid hvis:

Du kan gjøre en avtale med barnets lege hvis barnet ditt viser tegn på Arfid. Behandling er nødvendig for å takle både medisinske og psykososiale aspekter av denne tilstanden.

Når den ikke er behandlet, kan Arfid føre til alvorlige langsiktige komplikasjoner. Det er viktig å umiddelbart få en nøyaktig diagnose. Hvis sønnen din ikke spiser riktig, men har en normal vekt i din alder, bør du fortsatt gjøre en avtale med legen din.

Hva er symptomene på’Arfid?

Mange av Arfid Signs ligner de andre forhold som kan forårsake baby underernæring. Uansett hvor sunn du tror at barnet ditt er, bør du ringe en lege hvis du legger merke til at barnet ditt:

L’Arfid kan noen ganger være mild. Barnet ditt kan ikke vise mange tegn på underernæring, og det kan bare se dumt. Det er imidlertid viktig å informere barnets lege på barnets matvaner under neste sjekk.

L’Fravær av visse matvarer og vitaminer i barnets kosthold kan føre til mer alvorlige vitaminmangler og andre medisinske forhold. Barnets lege må kanskje utføre en mer detaljert undersøkelse slik at det kan bestemme den beste måten å sikre at barnet ditt mottar alle vitaminer og de viktige næringsstoffene.

Hva forårsaker’Arfid?

Den eksakte årsaken til Arfid er ikke kjent, men forskere De identifiserte noen risikofaktorer for lidelsen. Disse inkluderer:

 • Mann
 • være mindre enn 13 år
 • har gastrointestinale symptomer, for eksempel mageforbrenning og forstoppelse
 • Ha matallergi

Mange tilfeller av dårlig vekt og underernæring øker skyldes en grunnleggende medisinsk tilstand relatert til fordøyelsessystemet. I noen tilfeller kan tegn imidlertid ikke forklares av et fysisk medisinsk problem. Mulige ikke-medisinske årsaker til utilstrekkelige spisevaner i barnet ditt kan inneholde følgende:

 • Din sønn er redd eller er stresset for noe.
 • Barnet ditt er redd for å spise på grunn av en traumatisk tidligere ulykke, som for eksempel kvelning eller alvorlig oppkast.
 • Din sønn mottar ikke følelsesmessige svar eller tilstrekkelig omsorg fra en forelder eller en primær verge. For eksempel kan et barn være redd for foreldrenes humør, eller en forelder kan lide av depresjon og flyttes bort av et barn.
 • Din sønn liker ikke mat av visse baser, smaker eller lukt.

Hvordan diagnostisert L’Arfid?

Arfid ble introdusert som en ny diagnostisk kategori i den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser (DSM). Denne håndboken er publisert av American Psychiatric Association og hjelper medisinske og psykiske helsepersonell til å diagnostisere psykiske lidelser.

Barnet ditt kan bli diagnostisert med en Arfid hvis du oppfyller følgende DSM-5 Diagnostiske kriterier:

Fikse en avtale med barnets lege dersom sønnen din ser ut til å ha’Arfid. Legen vil veie og vil måle sønnen din og vil spore tallene på et diagram og sammenligne dem med nasjonale gjennomsnitt. De vil kanskje gjøre flere tester hvis barnet ditt veier mye mindre enn de fleste andre barn i samme alder og kjønn. Tester kan være nødvendig, selv om en plutselig endring oppstår i barnets vekstmodell.

Hvis legen din bestemmer at barnet ditt er undervektig eller underernæret, vil det utføre ulike diagnostiske tester for å identifisere medisinske forhold som kan begrense barnets vekst. Disse testene kan inkludere blodprøver, urinprøver og bildebehandlingstester.

Hvis legen din ikke finner en grunnleggende medisinsk tilstand, vil du sannsynligvis spørre deg om informasjon om spisevaner, oppførsel og på ditt barns familie miljø. Basert på denne samtalen, kan legen din målrette deg og barnet ditt til å:

 • En dietitian for ernæringsrådgivning
 • En psykolog for å studere familieforhold og mulige utløserfaktorer for eventuelle angst eller tristhet som barnet ditt kan prøve
 • En tale terapeut eller en ergoterapeut for å avgjøre om barnet ditt har forsinket utviklingen av muntlige ferdigheter eller motoriske ferdigheter

Hvis du tror at barnets tilstand skyldes uaktsomhet, misbruk eller fattigdom, kan en sosialarbeider eller en barnevernsansatt bli sendt til jobb med deg og din familie.

Hvordan behandlet L’Arfid?

I en nødsituasjon kan det være et sykehusopptak. Mens det er der, kan barnet ditt trenge et strømrør for å motta A’tilstrekkelig strømforsyning.

I de fleste tilfeller er denne typen matforstyrrelse adressert før opptaket er nødvendig. Næringsrådgivning eller regelmessige møter med en terapeut kan være svært effektiv i # 8217; Hjelp din sønn å overvinne lidelsen. Ditt barn må kanskje følge et bestemt kosthold og ta foreskrevne kosttilskudd. Dette vil hjelpe dem med å nå den anbefalte vekten under behandlingen.

Når manglene til vitaminer og mineraler er adressert, kan barnet bli mer våken og # 8217; vanlig kraft kan bli enklere.

Hva er L’Utsikter for barn med Arfid?

Siden Arfid fortsatt er en ny diagnose, er det begrenset informasjon om utvikling og prospekter. Generelt kan en matlidelse lett løses hvis den er adressert så snart barnet begynner å vise tegn på A’vedvarende utilstrekkelig fôring.

Når den ikke er behandlet, kan en matforstyrrelse føre til en forsinkelse i fysisk og mental utvikling som kan påvirke barnet ditt gjennom livet ditt gjennom livet ditt. For eksempel, når visse matvarer ikke er innlemmet i barnets kosthold, kan oralmotorutviklingen påvirkes. Dette kan føre til forsinkelser i langsiktig språk eller problemer med forbruk av matvarer som har smaker eller lignende konsistens. Du bør umiddelbart søke etter behandling for å unngå komplikasjoner. Snakk med en lege hvis du er bekymret for sønns spisevaner og mistenkte du har Arfid.