Barn sover på magen: når det er trygt og når det ikke er det

Del på Pinterest

Nummer ett spørsmål vi har som nye foreldre er universell, men komplisert: Som i helvete gjør vi denne lille nye skapningen søvn?

Det er ingen mangel på velmenende bestemødre, ukjent i matbutikken og venner. , Oh, slå barnet på magen & # 8221; si. & # 8220; du har sovet på magen din i det siste, og du overlevde.& # 8221;

Ja, du overlevde. Men mange andre barn nr. Kampen for å forstå en presis årsak til barnets plutselige dødsyndrom (SIDS) forstyrrer både foreldre og medisinske fagfolk. Men en ting vi vet er at vi kan redusere risikoen for SIDS ved å skape trygge søvnforhold.

Offisielle anbefalinger om søvn

I 2016, L’American Academy of Pediatrics (AAP) utgav en fil Chiara politisk erklæring På anbefalinger for en trygg søvn for å redusere risikoen for SIDS. Disse inkluderer barnets posisjonering:

 • På en flat og stabil overflate
 • på ryggen
 • I en barneseng eller en barneseng uten puter, ark, tepper eller flere leker
 • I et fellesrom (ikke en felles seng).

Disse anbefalingene gjelder for alle søvntider, inkludert Sonnellini og natt. A’AAP anbefaler å bruke en barneseng eller en annen separat støtfanger overflate, som ble sett på som et sikkerhetselement, men ikke lenger er.

Men hvor mye tid må du holde disse tipsene?

Spørsmålet for en million dollar: Hva betyr noe som et barn, uansett?

Det korte svaret er 1 år. Etter et år reduseres risikoen for SIDS drastisk hos barn uten helseproblemer. På dette punktet, for eksempel, kan babyen din ha et lett teppe i vuggen.

Det lengste svaret er at du bør fortsette å sette barnet ditt i sengen på ryggen så lenge den er i en barneseng. Dette betyr ikke at de må forbli slik. Hvis de beveger seg i en stilling av abdominal søvn, selv før ett år gammel, er det greit. Vi snakker om det om et minutt.

Hva er resonnement?

På en måte går det mot logikken for å følge retningslinjene: Sett sengen i et miljø ikke så innbydende, vekk fra morens armer, uten komfortobjekt.

Imidlertid, den Undersøkelser Det er helt klart om konkret forbindelse mellom disse anbefalingene og en redusert risiko for SIDS, som topper mellom 2 og 3 måneder.

L’AAP har annonsert for første gang anbefalingene om å sove i 1992 og kampanjen & # 8220; Tilbake til Sleep & # 8221; Det startet i 1994, nå kjent som & # 8220;Trygt å sove& # 8220; bevegelse. Fra # 8217; begynnelsen av årene og # 8216; 1990, De døde for SIDS har gått ned 130.3 dødsfall hver 100.000 live bor i 1990 til 35.4 dødsfall hver 100.000 live bor i 2017.

Fordi akkurat mage søvn er et problem, hvis noen barn synes å elske ham så mye? Øk risikoen for SIDS, men forskere Jeg er ikke helt sikker på hvorfor.

Noen studier tyder på overlegne luftveisproblemer som hindring, som kan skje når et barn puster pusten igjen. Dette fører til dannelsen av karbondioksid og oksygenfallet.

Pust ditt utløpt åndedrag kan også gjøre kroppens varmeuttak vanskeligere, noe som forårsaker overoppheting. (Overoppheting er en velkjent risikofaktor for SIDS, selv om svette ikke er.)

L’ironi er at et barn som sover på magen kommer inn i lengre perioder med dypere søvn og kan være mindre reaktivt på støy, noe som er akkurat det som alle foreldre drømmer. Imidlertid, L’eksakt mål som foreldrene er nå, er også det som gjør det farlig. Folk som sover på mage, også plutselige reduksjoner i blodtrykk og hjertefrekvenskontroll.

I utgangspunktet er det ganske sikker på at et barn gir ut oftere og ser ikke ut til å komme inn i den uendringste søvn som vi vil ha for ham (og for sine trette foreldre).

Myter, side retter

En vedvarende myte er at hvis du setter et barn på ryggen, vil du streve oppkast og du vil ikke kunne puste. Dette var benektelse & # 8211; og de kunne også være noen Ekstra helsemessige fordeler Å gå tilbake til å sove, som mindre risiko for øreinfeksjoner, lukket nese og feber.

Foreldre bryr seg også om muskelutvikling og flate poeng på hodet, men den daglige tiden i magen bidrar til å bekjempe begge bekymringene.

Og hvis barnet ruller på magen til å sove før 1 år?

Som nevnt anbefaler retningslinjene deg til å holde barnet ditt i ryggen opp til 1 år, selv om rundt 6 måneder og # 8211; eller til og med før & # 8211; vil kunne rulle på begge sider på en naturlig måte. Når dette skjer, er det generelt ok, la barnet ditt sove i denne posisjonen.

Dette faller vanligvis sammen med A’alderen på SIDS Peak har gått, selv om det fortsatt er noen risiko opp til 8217; 1 år gammel. For å være sikker, bør barnet ditt hele tiden rulle i begge retninger, mage mot rygg og tilbake mot magen, før du begynner å forlate dem i deres favorittstilling for å sove.

Hvis de fortsatt ruller konsekvent og forsettlig, men på en eller annen måte ender på magen som de sover, så ja, selv om det er vanskelig & # 8211; Du må sette dem forsiktig på ryggen din. Forhåpentligvis blir de ikke for mye.

Hva skjer hvis babyen din ikke sovner hvis ikke på magen din?

Harvey Karp, Barnelege og forfatter av & # 8220; lykkeligste baby på blokken & # 8221;, har blitt en vokal supporter for en trygg søvn, mens du instruerer foreldre på nyttige forslag til faktisk å realisere en natt (frø) avslappende.

Bandasjen, oppmuntret av Karp og andre, etterligner de smale kvartalene i mors livmor og kan også bidra til å forhindre at barn våkner å bli tatt under søvn.

Et notat på sikker bandasje

Bandage har blitt populær (igjen) i nyere tid, men det er noen bekymringer, for eksempel overoppheting og problemer alle «8217; hip, hvis det utføres feil. I tillegg til å alltid plassere et innpakket barn på baksiden i et trygt sovemiljø uten tepper, puter og leker, følg disse retningslinjene:

 • Slutte å skrive når barnet kan rulle eller bruke en sovepose som gjør at armene kan være fri.
 • Kjenn tegn på overoppheting (rask pust, rødmet hud, svette) og unngå å pakke når det er varmt.
 • Kontroller at du kan legge inn tre fingre mellom babyens bryst og bandet.

Karp anbefaler også å bruke sterke og brølende lyder for å etterligne livmor med en lydmaskin for sovende og sove. Han oppdaget at posisjonen til side og mage er avslappende for barn og vil holde dem i disse stillingene mens de svinger, oscillate og lyddemper (men ikke for ekte søvn).

Karps metoder viser hvordan magenes posisjon, sammen med dine andre triks, aktive beroligende mekanismer i barn opp til 3 måneder, og forklarer hvorfor noen barn ville elske å sove i magen ned. Men når barnet ditt er rolig og søvnig, legg det i seng på ryggen min.

Snakk med legen din

Vi vet egentlig ikke hvor mange foreldre setter barna sine til å sove på magen din, fordi det ser ut til å være en hemmelighet at folk nøler med å diskutere hverandre. Men nettfora tyder på at det kan være veldig mye.

Du er sliten & # 8211; Og dette er et stort problem som ikke bør ignoreres & # 8211; Men dessverre, måten barnet ser ut til å sove bedre, er ikke det beste hvis det betyr at magen sover før de kan rulle (på begge veier) alene.

Legen din er der for å hjelpe deg. Snakk med dem om dine frustrasjoner: De kan gi forslag og verktøy slik at du og barnet kan sove bedre og med ro.

I teorien, hvis du er våken og årvåken, la barnet ditt ta en lur på brystet, ikke er iboende skadelig, forutsatt at det ikke er fare for at du sovner eller at det er for distrahert på noen måte å garantere en sikker situasjon. Men vi er ærlige: Som nyfødte foreldre er vi alltid tilbøyelige til å sovne. Og barnet kan rulle bort fra deg i et uventet sekund.

Andre måter som foreldre kan bidra til å sikre sikkerhet under søvn er:

 • Bruk en pacifier
 • Overflaten om mulig
 • Sørg for at barnet ikke er overopphetet
 • Hold barnet på rommet ditt (men ikke i sengen din) for det første året av livet

Bunnlinjen

Den sovende magen er bra hvis barnet ditt kommer til den posisjonen etter å ha sovnet på baksiden i et trygt miljø og etter å ha vist deg at den hele tiden kan rulle i begge retninger. Før barnet når denne milepælen, er søket imidlertid klart: de skal sove på baksiden.

Dette kan være vanskelig klokken 2, når alt du vil ha for deg, og barnet ditt er litt stengt. Men til slutt overstiger fordelene risikoen. Og før du merker det, vil den neonatale fasen passere og kan velge en posisjon å sove som bidrar til mer avslappende netter for begge.