Barn sover mer under tennene: Ja eller Nei?

Del på Pinterest

Det første året av barnet ditt er en stor periode med vekst og endring. En av de mest åpenbare endringene fra fødselen til 1. bursdag er tennene!

De søte hvite perlene er faktisk tilstede under tannkjøttet i # 8217; livmor, men de må gjøre veien til overflaten. Som du kan forestille deg, kan denne prosessen forårsake noen ubehagelige symptomer på babyen din.

Du kan spørre deg: Barn sover mer under tennene? Her er svaret på dette spørsmålet, i tillegg til mer informasjon om tann og hvordan å lindre smerte.

Barnets tenner: en kronologi

De American Dental Association (ADA) Forklar at barn vanligvis har 20 tenner under fødselsgummien. Tatt i betraktning at disse tennene vil alle være ute og stolte alle 3 år, er det mye bevegelse og kutting som oppstår i en relativt kort periode.

Dette er tennene som barnet ditt jobber i det første året:

 • De sentrale snittene på bunnen vanligvis poppot først mellom 6 og 10 måneder. Dette er de to tennene lavere i midten av babyens munn. Det neste er de sentrale snittene på toppen, som vises mer rundt 8-12 måneder.
 • Deretter, sidens snittelser & # 8211; Ripping Central Incisors & # 8211; eruptano på en motsatt måte (først over, deretter ned). Dette skjer vanligvis fra 9 til 13 måneder og 10 til 16 måneder.
 • De første molarene har en tendens til å vises etter, begge settene kommer mellom 13 og 19 måneder.

Husk at barnets tenner vil vises i henhold til deres unike program. Noen barn kan begynne å ha tenner allerede i de to første månedene av livet. Andre kan ikke se mye å skje før de nærmer seg det 1 år. Og noen ganger følger de ikke den vanlige ordren.

Det er en god ide å planlegge den første avtalen fra barnets tannlege umiddelbart etter utseendet på den første tannen eller senest hennes første bursdag. Barnets barnelege kan også undersøke tennene dine under årlige besøk for å lete etter tegn på karies.

Symptomer

De Mayo Clinic Det deler at mange foreldre tror at tannene forårsaker både diaré og feber, men forskere bekrefter ikke disse uttalelsene. I stedet er det en rekke andre tegn på at barnet ditt kan sende deg til å indikere at noe forbereder.

De vanligste teething symptomene inkluderer:

 • henge
 • Tygge noe solidt
 • irritabilitet og irritabilitet
 • smertefulle og hovne tannkjøtt

Noen barn unnslipper perioden med tenåring uten å klage, mens andre ender opp med å være ulykkelige. Barnets symptomer kan til og med bytte fra en ny tann Alle & # 8217;.

Tann og søvn

De fleste opplysninger som er fokusert på søvn og tennene indikerer at gresstenner avbryter søvnvaner. I en studere, Over 125 grupper av foreldre rapportert på barnas tannhvidige vaner, som dekker en enorm utbrudd på 475 tenner. En av de vanligste klagerne? Vigil.

De American Academy of Pediatrics nevner også at smerten i tennene kan være nok til å vekke barnet fra søvn. I tillegg til dette kan foreldre som ende opp med å endre barnets godnatrutine som svar på irritabiliteten forverre problemet. Foreslå å bruke noen metoder hjemme for å holde barnet rolig, men for å opprettholde den normale godnattsrutinen for konsistens og sove bedre.

Barn sover aldri mer under tennene? Det er mulig.

Ifølge den populære nettsiden for barn Barnets søvnsted, Noen foreldre har rapportert en anekdotisk måte at barna sover mer under spesielt alvorlige teething-episoder. På en måte sier de at tennene kan oppføre seg som en dårlig forkjølelse og få barnet til å føle deg under tid.

Disse utsagnene støttes ikke av formell eller nevnt av de største pediatriske organisasjonene. Hvis barnet ditt er altfor søvnig, kan du ringe din barnelege for å utelukke andre årsaker.

Andre grunner til at barnet ditt kunne sove mer

Barnet ditt kunne sove mer enn vanlig for en rekke grunner som ikke er knyttet til teething. Sekund Barnas helse, Barn vokser i gjennomsnitt 10 inches og tredoblet deres fødsel til fødselen i det første året.

I en studere, Forskere har utforsket sammenhengen mellom søvn og vekst. Deres resultater? Barn ser en økning i både antall økter (sover eller tid til å sove), og av den totale søvnvarigheten, når de går gjennom vekstperioder. Lengre er søvn økten, jo større vekst.

Ellers kan sykdommen noen ganger maskere til tannlegen. Her er noen måter å identifisere om barnet ditt har forkjølelse i forhold til en ny tann som kommer.

 • Rinoré? Slimet eller Teething Bay kommer ikke ut av nesen. Hvis sønnen din har en løpende nese, kan det være kaldt.
 • Feber? Teething produserer vanligvis ikke feber. Hvis barnets temperatur er høyere enn 101 ° F, kan det indikere en «8217; viral eller bakteriell infeksjon.
 • Øre? Denne handlingen kan være mer korrelert til teething enn A’ekte infeksjon. Hvis barnet ditt drar eller griper øret og det er også veldig krevende, kan du spørre legen din om å sjekke både tenner og ører.
 • Bli verre? Teething symptomer er generelt milde. Hvis barnet ditt ser ut til å bli syk, er det en god ide å ringe legen.

Metoder for å lindre smerte

Etter hvert som barnets tenner begynner å legge inn mer regelmessig, vil du legge merke til tegnene og symptomene lettere. Du kan prøve noen metoder for å lindre smerte hjemme for å hjelpe barnet ditt i tennfasen til å føle deg bedre og sove mer dypt.

 • Press. Prøv å sette press på tannkjøttet. Vask hendene dine eller bruk en våt gasbind for å manuelt massere de mest smertefulle områdene i barnets tannkjøtt.
 • Freddo. Bruk kald kraft til å lindre smerte. Du kan tilby barnet ditt noen friske ting & # 8211; Et håndkle, en skje eller en massaggigengiv & # 8211; men unngå noe helt frosset, noe som kan skade mer enn hjelp.
 • Å tygge. Tilbyr barn større tygge harde matvarer. Gode ​​alternativer inkluderer ferske agurker og gulrotpinner. Vær oppmerksom på dette forslaget, skjønt. Barn er sårbare for kvelning, så vi anbefaler deg å overvåke denne aktiviteten eller sette mat i en nettverkspose designet for dette formålet. Du kan også tilby teething cookies eller teething ringer.
 • Rengjør bukta. Forhindre huden irritasjon ved å holde bukta i sjakk. Pass på at du forsiktig rengjør barnets hake og kinn når hun drømmer.

Når alt annet feiler, kan du prøve å gi barnet ditt en benk-topp medisin som paracetamol (Tylenol) eller L’Ibuprofen (Advil). Kontakt legen din for instruksjoner om riktig dose som avhenger av’alder og vekt på barnet ditt.

Unngå smertestillende midler, inkludert aktuelle geler, som inneholder benzokain-ingrediensen. Disse stoffene har vært assosiert med en tilstand som kalles Metaemoglobinemi, som reduserer blodsygen.

Når du ringer til barnelege

De Ada anbefaler å ta vare på barnets tenner før de dukker opp. Rengjør tannkjøttet med en klut eller en bomullspute. Når tennene vises, børst dem to ganger om dagen med en liten mengde fluor tannkrem. Tannkrem bør være en størrelse på en riskorns størrelse.

Hvis barnets symptomer blir verre eller sover for mye, kontakt legen din for å utelukke en sykdom. Teething symptomer er generelt det verste i fire dager før tannen dukker opp og varer opptil tre dager senere. Så, hvis tannen går gjennom tannkjøttet og barnet ditt er fortsatt ulykkelig etter noen dager, kan det være litt og # 8217; andre.

Ta bort

Barn lider mange endringer i det første året. Teething er bare en’andre av disse milepæler på en rekke av mange.

Selv om det er normalt å føle seg engstelig eller bekymret hvis barnet ditt oppfører seg annerledes, er du sikker på at denne fasen vil passere snart, og barnet ditt vil ha et godt smil for å vise for all kampen.