Barn poop i amming og andre fakta

Del på Pinterest

Vi er ærlige: Barnets poop er en uheldig del av foreldre, og det er sannsynlig at du vil finne deg selv utsatt for det og andre kroppsvæsker på flere måter enn du vil ha etter barnets ankomst (ser på bleien burst). Men hva skjer med babyens avfall mens de er krøllet opp i livmoren din?

Når barn vokser opp i # 8217; livmor, begynner de å vedta noen av funksjonene de vil utføre etter fødselen, som tisse. De fleste barn pokker ikke til etter fødselen, så det er sannsynlig at du ikke trenger å bekymre deg for å bli utsatt for barnets poop til etter ankomst.

Imidlertid er pre-levering poop mulig og kan føre til komplikasjoner som må adresseres umiddelbart.

Les videre for å lære mer om barnet ditt i din tid i livmoren din og hva som skjer hvis barnet gjør nummeret to før fødselen.

Scoop på barnets poop

I de mange månedene når barnet ditt vokser i morsommens, vil han absorbere næringsstoffer og utvise avfall. Men i de fleste tilfeller er dette avslaget ikke i form av en avføring.

Når barnet ditt er poop for første gang, avgir en avvisning som kalles meconio. Dette skjer vanligvis etter fødselen, noen ganger nesten umiddelbart etterpå! Mekoniumet er en mørk grønn avføring som ser ut som tjære. Hvis amming, er det sannsynlig å fortsette å se meconiumet i noen dager etter fødselen.

Barnet ditt produserer dette avfallsproduktet i tarmen rett før fødselen. I noen tilfeller kan imidlertid komplikasjoner oppstå, og barnet ditt vil produsere meconium mens det fortsatt er i mors livmor. Avfall kan da samles i amniotisk væske.

Så hva skjer med å kaste bort?

Barn i morsommens liv trenger hjelp til å oppnå næringsstoffer, samt fjerne avfallsprodukter. Din placenta er nøkkelen til å oppnå alle disse funksjonene.

Placenta består av celler som dannes som svar på graviditet. Til slutt er det forbundet med navlestrengen, som regnes som barnets frelse, siden det er veien å overføre næringsstoffer og oksygen til dem.

Gjennom placenta vil barnet også sette inn avfallsprodukter som du vil overføre ut av kroppen din. Så ikke c & # 8217; det er poop eller tisse som flyter i livmoren din i alle ni måneder.

The Placenta leveres etter barnet ditt.

Hva skjer hvis barnet overfører meconium før fødselen?

Selv om det ikke er normen, er det mulig at barnet overfører meconium før fødselen. Dette kan føre til en tilstand som kalles Meconium Suction Syndrome (MAS). Mas oppstår når et nyfødt ved et uhell inhalert meconium oppdaget fostervann.

Mas er en alvorlig, men behandlingsbar tilstand Det skjer i ca 13 prosent av levende fødsler. Mekoniumet i amniotisk væske kan bli et problem fordi disse partiklene kan stoppe i barnets luftvei og frata ham av oksygen.

Legen kan være i stand til å oppdage mas hvis barnet ikke puster normalt ved fødselen. Helsepersonell som er tilstede ved fødselen, vil arbeide for å løse denne form for respiratorisk lidelse.

Barnets luftveier vil bli håpet for å fjerne væsker full av meconiums. I noen tilfeller kan det være nødvendig ytterligere oksygen. Hvis ikke behandlet, kan Mas føre til lungebetennelse.

Hva er årsakene til Mas?

Det er mange mulige risikofaktorer for mas. L & # 8217; føtal angst er En kjent samarbeidspartner. Hvis det er komplikasjoner med moderkaken eller navlestrengen, kan barnet ditt ikke motta et tilstrekkelig inntak av oksygen eller blod, og dette kan føre til angst og barnet passere meconium.

Masene er også mer vanlig hos barn født eller kort tid etter (mellom 37 og 42 uker), men ikke i preemies. Selv om eliminering av føtalavfall i # 8217; livmor ikke betyr at barnet ditt vil utvikle Mas, er det fortsatt en viktig betingelse for å være klar over.

Barn tisse i mors livmor?

Mens barn ofte ofte motstår Poop til fødselen, er de sikkert aktive urinatorer i mors livmor. Faktisk går barnets tisseaktivitet å overdrive Mellom 13 og 16 ukers svangerskap, Når nyrene er helt trent.

Ikke bekymre deg for enhver lidelse skjønt: din placenta bidrar til å fjerne en del av disse avfallet naturlig. Litt & # 8216; Pipì vil forbli i amniotisk væske, men det anses ikke som farlig for barnet ditt som meconium kan være.

Andre fakta om barn i mors livmor

Du har sikkert mange spørsmål om vekst og utvikling av barnet ditt ALL & # 8217; livmor interiør (i tillegg til de svært viktige spørsmålene om poop, åpenbart).

Nysgjerrighet om barnutvikling

Her er bare noen av de viktigste fakta som fremtidige foreldre kanskje vil vite om deres voksende foster:

  • The Placenta, et viktig næringsstoffer sentralt og avfallsbinder, det danner rett ved siden av barnet ditt fra en til åtte uker svangerskap.
  • Barnets hode begynner å utvikle seg på den syvende uken. De kan også ha små depressioner der retines og nesebor begynner å danne.
  • Ditt barn vil ha alle sine hovedorganer innenfor # 8217; åttende uke.
  • Barn begynner å danne eksterne kjønnsorganer etter uke 11. Resten av deres indre organer danner fortsatt, så barnet ditt vil ikke engang urinere.
  • Mens suger tommelen er ofte sett i større barn, kan 17-ukers fetuser begynne å suge tommer. Du kan også ta en titt på denne vanen under en av dine avtaler med ultralyd!
  • Ditt barn vil ha neglene helt oppvokst av uken 20.
  • Videre vil barnet ditt begynne å vokse hår på hodet på 20 uker. Men ikke start programmeringen som første haircut ennå. Noen barn er født uten hår i hodet.
  • Et barn kan begynne å se fra # 8217; # 8217; utero ved 25 uker med svangerskap. De kan også oppleve forskjeller i lys og mørke.
  • Å synge og snakke med barnet ditt er viktige: Hans hørsel er helt utviklet innen 28 uker.

Bunnlinjen

Barn peker vanligvis ikke til de forlot fanget ditt. Deretter avgir en form for et nyfødt poop som kalles meconium.

Det er imidlertid mulig at noen barn gjør poopen umiddelbart før fødselen, hvor deretter inhalerer meconium blandet med fostervæsker. Meconium aspirasjonssyndrom er en vanlig og herdbar tilstand, men det er viktig at legen vil løse det raskt for å unngå videre komplikasjoner.