Barn kan spise jordbær: det er trygt?

Del på Pinterest

Mellom deres vakre farge, den søte smaken og det ekstraordinære næringsinnholdet, er jordbærene en foretrukket frukt av mange. Du er sikker på at barnet ditt ville elske dem, men før du introduserer bærene i kostholdet hans, er det noen ting å vite.

Bærene, inkludert jordbær, kan være en utmerket kilde til vitaminer og mineraler. Men siden et barn kan utvikle allergier og hva du velger å mate med barnet ditt, kan det påvirke barnets muligheter for å utvikle en, er det viktig å introdusere nye matvarer med litt forsiktighet.

Når du introduserer faste matvarer

Mellom 4 og 6 måneders alder, American Academy of Allergy astma og immunologi (AAAAAI) Det sier at mange barn begynner å utvikle de ferdighetene som trengs for å spise faste matvarer. Disse ferdighetene inkluderer god kontroll over hodet og nakken og evnen til å sitte med støtte på en høy stol.

Hvis barnet ditt har vist interesse i maten din og har disse evnene, kan du introdusere en første mat som risblanding eller en annen enkelt frokostblanding. Når babyen din har blitt en frokostblanding ekspert, er den klar for mat som frukt og grønnsaker glattet.

Du kan prøve mat med en enkelt ingrediens som puree av gulrøtter, gresskar og søte poteter, frukt som pærer, epler og bananer og til og med grønne grønnsaker. Det er viktig å introdusere en ny mat om gangen, så vent fra tre til fem dager før du introduserer en annen ny mat. På denne måten har du tid til å observere noen spesifikke matreaksjoner.

Sekund AAAAAI, Også svært allergifremkallende matvarer kan innføres i barnets kosthold etter at han begynte å spise faste matvarer. Svært allergifremkallende matvarer inkluderer:

 • meieri
 • egg
 • fisk
 • Peanøtter

Tidligere var anbefalingen å unngå disse matvarene for å redusere sjansene for å utvikle allergi. Men ifølge AAAAAI, Retard dem kan faktisk øke barnets risiko.

Bærene, inkludert jordbær, anses ikke som en svært allergifremkallende mat. Men du kan merke at de kan forårsake hudutbrudd rundt barnets munn. Syremat som bær, sitrusfrukter, grønnsaker og tomater kan forårsake irritasjon rundt munnen, men denne reaksjonen bør ikke betraktes som en «8217, allergi. I stedet er det en reaksjon på syrene i disse matvarene.

Men hvis barnet ditt lider av eksem eller har A & # 8217; andre matallergi, snakker med barnelege før du introduserer bærene.

Tegn på matallergi

Når barnet ditt har en matallergi på 8217, reagerer hans kropp på proteiner i maten han spiste. Reaksjoner kan variere fra mild til svært alvorlig. Hvis barnet ditt viser tegn på matallergi, kan du merke følgende symptomer:

 • urticaria eller pruriginøse hudutslett
 • opphovning
 • Hissing puste eller pustevansker
 • Han retched
 • diaré
 • blek hud
 • Tap av kunnskap

I alvorlige tilfeller påvirkes flere deler av kroppen samtidig. Dette er kjent som anafylaksi og anses som farlig for livet. Hvis barnet ditt har problemer med å puste etter å ha spist en ny mat, ringer han umiddelbart nødtjenester.

Presentasjon av jordbær

Det er andre hensyn når du introduserer jordbær til barnet ditt for første gang. Konvensjonelle dyrkede jordbær er i listen over & # 8220; Dirty Dozens & # 8221; fra Miljø arbeidsgruppe På grunn av de høye konsentrasjonene av plantevernmidler. Du kan foretrekke å kjøpe organiske bær for å unngå det.

C & # 8217; Det er også risikoen for kvelning. Hele jordbærene, eller til og med de som er kuttet i store stykker, kan være en fare for kvelning for nyfødte og til og med for små barn. I stedet for å kutte i stykker, prøv å gjøre smoothie jordbær hjemme. Vask fra 10 til xnumx jordbær og fjern stengler. Sett i en høy strømblender eller en kjøkkenroboot og bland til glatt.

Jordbærpuré, blåbær og epler

Når barnet ditt er klart for andrefasematene, og du har introdusert jordbær, blåbær og epler en om gangen uten negative bivirkninger, prøv denne enkle oppskriften på Bare fra grunnen av.

Ingrediants:

 • 1/4 kopp friske blåbær
 • 1 kopp hakkede jordbær
 • 1 eple, skrelles, privat på kuben og kuttet i kuber

Sett frukten i en gryte og lag to minutter på et livlig fokus. Redusere flammen til et minimum i ytterligere fem minutter. Hell i en kjøkkenroboot eller en blender og bland den som den glatter. Frys i enkeltdosebeholdere. Denne oppskriften gjør fire porsjoner fra 2 gram.

Hvis purpen er for tykk for barnet ditt, fortynn henne med en liten & # 8216; D & # 8217;.

Jordbær og Banana Puree

Etter at barnet ditt prøvde bananer uten problemer, prøv denne oppskriften fra Knuse hjertet ditt også. Barn kan spise det normalt eller blandet i risblanding.

Ingrediants:

 • 1 kopp biologiske jordbær, mondate, med skrelt utendørsskall for å eliminere frø
 • 1 moden banan

Sett alle ingrediensene i en kjøkkenrobot og bland den som den glatter. Rester kan bli frosset. Igjen bruker han vann til å fortynne puréet hvis det er for tykt.

Hvis du ikke skreller jordbærene i oppskriftene dine for å fjerne frøene, ikke vær alarmer selv hvis du legger merke til frøene i babyens bleie. Noen barn fordeler ikke Berry Seeds godt. Hvis du finner dem, betyr det bare at de flyttet gjennom barnets fordøyelseskanal.

Del på Pinterest