Barn kan spise appelsiner: hva foreldrene trenger å vite

Del på Pinterest

Ved første øyekast kan dette virke som et merkelig spørsmål. Fordi vi spesielt snakker om appelsiner? Hva gjør dem forskjellige fra enhver annen frukt som du kan mate med barnet ditt?

Vel, hvis du tenker på det, er de forskjellige på mange måter. Appelsiner, i motsetning til bananer, pærer eller meloner, er en pulpy og fibrøs sitrus. Disse faktorene gjør forskjellen i når og hvordan du skal mate barnet ditt for første gang.

L & # 8217; Den vanligste alderen som anbefales for Citrus ‘Introduksjon er ca 12 måneder. Du vil være sikker på at barnet ditt er større og vellykket tygget mat før du introduserer appelsiner. Selv om barneleger ikke anbefaler mer enn å forsinke maten for å hindre allergier & # 8211; Faktisk synes det å spise litt mat før det kan bidra til å forhindre noen reaksjoner og # 8211; Problemet med appelsiner og andre sitrusfrukter er ikke bare mulige allergier, men også reaksjonen som barn kan ha surhet og risiko for kvelning.

Her er noen poeng å huske på.

Surhet

Sitrusfrukter er syrer, noe som betyr at når frukten metaboliseres, produseres det syre. Selv om den voksne magen kan bære surheten i A & # 8217; oransje, er barnas mage mye mer følsom og kan ikke reagere godt på surhetsnivået.

Hvis barn administreres appelsiner for tidlig, kan surheten i noen tilfeller forårsake bleiedermatitt og rødhet rundt munnen. Dette betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt har en & # 8217; fruktallergi. Det er rett og slett en kutan reaksjon på surheten.

L & # 8217; Syrenhet kan også forårsake magesmerter eller øke symptomene på syre refluks hvis barnet har problemer med sur refluks.

Som med de fleste foreldrebeslutninger, er det bedre å bruke sunn fornuft her. Du eller andre medlemmer av din stramme familie har matallergi? Din sønn har lidd av sur refluksrutine? Du tenker på å gi mye pulpøs oransje til et barn på 2 måneder? I de tilfellene ville det være lurt å vente litt og gi barnets syrefrukter.

Hvis, d & # 8217 en annen del, din sønn har ca 12 måneder, og du har ingen grunn til å mistenke at den har allergier, så fortsett og lagret parabolen.

Membranen

En av de kompliserte delene av fôring av barnas appelsiner er den gjennomsiktige membranen som holder sammen seksjonene. De kan også være vanskelig å svelge for voksne.

Du kan prøve å kutte hver seksjon i små biter eller løsne membranen alene. For de av dere som ikke er interessert i en membran peeling ettermiddag, er hermetisert mandariner begge små og har subtile membraner.

Andre kilder til vitamin C.

Du trenger ikke å bekymre deg for at barnet ditt ikke vil ta nok vitamin C bare fordi han ikke spiser appelsiner. Barn trenger bare ca 35 mg vitamin C om dagen. Du kan få det fra mange andre frukter og grønnsaker egnet for barn, inkludert:

  • Søte poteter
  • vannmelon
  • jordbær
  • Peas
  • papaya
  • kål

Hvordan presentere orance til barnet ditt

Introdusere appelsiner sakte og i små mengder. Noen liten skje om dagen kan være et godt utgangspunkt.

Følg eventuelle reaksjoner i de neste to eller tre dagene. Se etter den røde huden rundt munnen og sjekker om den utvikler eller ikke en bleiedermatitt. Bleieutbruddene kan åpenbart ikke være relatert til sitrusfrukter, men det er viktig å være oppmerksom på at de to tingene er relaterte. Hvis barnet ditt har elveblest, hevelse, oppkast, hissende pust eller pustevansker, kontakt lege umiddelbart.

Pass på at bitene av oransje er kuttet i svært små biter (for eksempel mindre enn en myntstørrelse). Og du forblir alltid med barnet ditt når du spiser.

Vær forsiktig og fjern membranen og alle frøene som kan være vanskelig å bryte ned for barnet ditt.

Måter å betjene barn appelsiner

Når du er klar til å gå utover skivene, er det noen andre måter å inkorporere appelsiner i barnets måltider:

  • Icicles alle & # 8217; oransje (kan være juice d & # 8217; frossen oransje eller en blanding av puree av appelsiner og yoghurt)
  • Juice D & # 8217; Orange og gulrøtter (ser motbydelig, men av en eller annen grunn trekker appelsiner seg noe spesielt i gulrøtter)
  • Smoothies d & # 8217; oransje
  • Kylling Alle & # 8217; Orange

L & # 8217; Introduksjon av nye matvarer til barnet ditt er en av gledene til det første året for foreldre. Noen ganger er det nødvendig med noen ekstra forholdsregler for å sikre at din lille kan nyte dem trygt.