Barn kan spise ananas: Hvilke foreldre burde vite

Del på Pinterest

Present til barnets faste matvarer er en spennende milepæl i løpet av det første året. Det er så mange frukter, grønnsaker og andre matvarer å prøve. Du kan ikke vite hvor du skal begynne.

Her er hva du trenger å vite om & # 8217; å legge ananas til det kontinuerlig utvide kostholdet til barnet ditt.

Når skal du introdusere ananaset

L & # 8217; American Academy of Pediatrics (AAP) revidert sine retningslinjer for faste matvarer i 2012. Barn over 6 år kan nå nyte de fleste matvarer. Foreldre trenger ikke å presentere dem i en bestemt rekkefølge. Selv om barneleger kan dele med deg spesifikke matregler, er det ingen medisinske tester som 8217; Innføring av faste matvarer i en bestemt rekkefølge har en fordel for barnet ditt.

L & # 8217; ananas er en deilig og sunn frukt rik på vitamin C, B-6 og magnesium. Hvis det er forberedt trygt, kan det være en «8217; stor lagt til barnets kosthold. A & # 8217; AAP foreslår å vente minst to eller tre dager etter å ha introdusert en ny mat for barnet ditt før du starter en annen. På denne måten kan du overvåke eventuelle allergiske reaksjoner.

Risiko

De nye AAP-retningslinjene for L & # 8217; Introduksjon av solide stoffer viser ikke noen gruppe forbudte matvarer i det første året. Imidlertid oppfordrer mange eksperter foreldre til å fortsette med forsiktighet når sitrusfrukter og andre syrefrukter til barn administreres.

L & # 8217; sitronsyre i # 8217; ananas kan irritere barnets mage (spesielt hvis den har reflux) eller føre til bleiedermatitt.

Før du hopper med ananas som en første mat, kan du prøve det til små doser for å se hvordan systemet til barnet ditt reagerer. Hvis barnet ditt er følsomt, kan du forsinke # 8217; # 8217; ananas til de er nærmere 1 år.

Bekymret for allergiske reaksjoner? Folk som er allergiske alle & # 8217; ananas kan også ha følsomhet for:

 • papaya
 • Avokado
 • Banan
 • pasjonsfrukt
 • Fig
 • melon
 • Mango
 • Kiwi
 • fiske
 • tomat

Slik identifiserer du allergiske reaksjoner

Barnet ditt har større risiko for å manifestere allergiske reaksjoner hvis det er en familiehistorie av forhold som eksem, astma og matallergi. Hvis du eller andre nære slektninger du har disse forholdene, snakk med legen din hvordan du kan introdusere mat til barnet ditt.

Se din sønn i nærheten etter å ha introdusert nye matvarer. Mulige symptomer på allergisk reaksjon inkluderer:

 • utslett
 • Gass eller hevelse
 • diaré
 • Han retched

Ring barnets barnelege hvis du merker disse symptomene etter å ha spist noe nytt. Kontakt lege umiddelbart hvis barnet ditt har problemer med å puste eller utviklede elveblest. Dette er tegn på en mye mer alvorlig reaksjon.

Avhengig av alvorlighetsgraden av barnets allergiske reaksjon, bør du vente flere måneder før du tilbyr mat igjen. Bedre enda, spør din barnelege råd.

Hvordan forberede ananasjen

Når det gjelder å forberede og servere ananaset, anbefaler vi deg å sakte begynne å evaluere barnets følsomhet for syrer før han gir ham fôrbrikker eller store deler.

Siden ananas ikke er i Miljø arbeidsgruppeDet er et dusin skitne produkter, du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe organisk med mindre du vil ha det.

Når du velger en ananas i butikken, sniffer stammen for å se om den er moden. Hvis det har en søt lukt, bør det være riktig. Kutt stammen og basen av ananaset. Så kutt frukt i kvartaler. Trekk kjernen på hver fjerde gjennom lengden og fjern huden, som om du fjerner huden fra en fisk.

Barn som nettopp har startet med faste matvarer, fra 6 til 9 måneder, bør holde seg til puree for å unngå kvelning. Barn i alderen mellom 9 og 12 måneder kan bytte til filtrert og knust frukt. L & # 8217; ananas er spesielt fibrøs, så kvelning er en bekymring. Sjekk alltid måltidstider.

Når det gjelder hvor mye å tilby, trenger barn bare noen få spiseskjeer med solid del mat.

Ideer for oppskrifter

Når du vet at barnet ditt nyter og kan tolerere ananaset, kan du begynne å inkorporere det i kostholdet ditt på morsomme måter. Her er noen ideer om sunne oppskrifter å starte.

Grunnleggende MASH

Mat for sunne barn Bare foreslår å knuse ananas og legge den til yoghurt, frokostblandinger, kylling eller søte poteter. Hvis den rå ananaset er for fibrøst, kan du lage det for å myke det for barnet ditt.

Ananas puree, banan og mynte

Puree-metoden fra Teeny Tiny Foodie er enkelt. Sett terningen ananas, banan og kvist av fersk mynte i kjøkkenroboten og bland den som den glatter. Du kan prøve å legge til denne smakfulle puree til quinoa eller couscous kokt for en morsom konsistens. Bland i gresk yoghurt eller ricotta for å legge til proteiner.

Vegetabilsk puree og ananas

Sett noen grønnsaker med barnets ananas! De Guide for foreldre antyder å blande like ananas, mais og gulrøtter tilberedt i en velsmakende puree. Når barnet ditt begynner å spise nye grønnsaker, kan du også prøve å bruke dem i stedet for gulrøtter.

Smoothie alle & # 8217; ananas

Større barn kan nyte denne enkle smoothie fra Weelicious. Bland 1 medium banan, 1/2 hakket ananas kopp og 1/3 full yoghurt kopp. Topp med kornkim. Barn kan spise den med en skje. Barn kan prøve et halm. Frys statister i en skuff for is.

Banan og ananas muffins

Når barnet ditt feiret sin første bursdag, kan du prøve disse muffinsene Nestlé baby. Bland sammen 3/4 kopp mel, 1/4 kopp stokksukker, 1/2 teskje kanel, melk eller oppfølgingsformel, et egg, 2 spiseskjeer. Vegetabilsk olje, halv banan liten og 1/4 kopp knust ananas. Deretter portionate til en form for muffins og bake i 15 minutter.

Ta bort

Din baby graver ikke ananas eller andre matvarer? Et barn må kanskje prøve en ny mat fra 10 til 15 ganger før du spiser det faktisk. Nøkkelen er å gi barnet ditt en diett varierer og avslører det for alle slags smak og konsistens.

Del på Pinterest