Barn kan ha yoghurt: Svar for foreldre

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Nyfødte og yoghurt

Det er spennende når barnet ditt går forbi bryst og kunstig melk til faste matvarer, og en av de nye spennende matene er yoghurt.

Hvis du lurer på om barnet ditt kan ha yoghurt, er de fleste eksperter enige om at 6 måneder er en god alder å begynne å spise kremaktig og velsmakende blanding. Dette er en god alder fordi det er mer eller mindre på dette tidspunktet at de fleste barn begynner å spise faste matvarer.

Når du har bestemt deg for å mate til barns yoghurt, vil du oppstå andre spørsmål som de beste oppskriftene å prøve, og hvis gresk yoghurt er et klokt valg. Selv mulige allergiske reaksjoner er noe å vurdere.

Fordi yoghurt er bra for barn

Det er bra for barn fra 6 måneder opp å spise yoghurt fordi det er ernæringsmessig og gunstig. Yoghurt kan også lage benker lykkelige & # 8211; Stor og liten.

Det er tre viktigste fordeler med yoghurt. Den første er at yoghurt er en kilde til rask protein, lett å finne og praktisk.

Den andre er tilstedeværelsen av probiotika. Mange av disse kolonner ikke tarmen, så på denne måten utvikler yoghurt immunsystemet som dekker tarmene og kan hjelpe små kropper å gjenkjenne vennlige bakterier i forhold til skadelige.

Den tredje grunnen er at yoghurt har mindre laktose av hele melk. Barn beholder fortsatt enzymet for å bryte ned laktose, så det er ikke så viktig som det er for voksne med laktoseintoleranse.

L & # 8217; gresk yoghurt enigma

Gresk yoghurt er av god mote. Det er rik på proteiner og inneholder vanligvis mindre sukker enn tradisjonell smaksatt yoghurt.

Mange foreldre vender seg også til frossen eller kjølt gresk yoghurt som en løsning for teething fordi det er lett å spise og beroligende. Den inneholder også noen av næringsstoffene hvis barn trenger når smerte under tannkjøtt og mageforstyrrelser reduserer appetitten for andre faste matvarer.

Som en ekstra bonus er gresk yoghurt mer filtrert enn vanlig yoghurt kjøpt i butikken. Dette betyr at en av proteinene som forårsaker allergiske reaksjoner (whey) og laktose nivåer er lavere i gresk yoghurt, noe som gjør det mer fordøyelig enn fullmælk, som ikke anbefales for barn under et år i år.

Hvis du velger å gå med gresk yoghurt, velger du den enkle. Gresk yoghurt med frukt eller søtningsmidler og aromaer kan være rike på sukker og kan forårsake en usunn vektøkning. Det er også bedre å ikke legge til honning til barnet er over 12 måneder for å unngå botulismeforgiftning.

Når det er sagt, er det barneleger og ernæringseksperter som advarer mot gresk yoghurt og yoghurt generelt på grunn av melk og melkallergi; laktoseintoleranse. Så hvis du er bekymret, se legen din først.

Yoghurtallergier

Allergiske yoghurtreaksjoner oppstår når barn har melk allergi, hvis yoghurt er laget med vaksine melk.

Noen åpenbaringsmerker er:

Hvis du merker et av disse tegnene, avbryter du barnets fôring med yoghurt og kontakt lege.

Selv med flere små symptomer, som i tilfelle av de fleste nye matvarer introdusert i et barns diett, er det alltid bedre å vente tre dager etter den første strømforsyningen for å søke etter tegn på en allergisk reaksjon.

Oppskrifter og forberedelse av yoghurt

Leena Saini, forfatter av bloggen Masala Baby: Global Cuisine for liten smak Papillae, oppfordrer mødre til å mate barn med yoghurt fordi de serverte barn rundt om i verden.

Yoghurt kan serveres i D & # 8217-melet; havre for barn og risblandinger (i stedet for å blande den i melk som vanligvis indikerer pakken), eller lagt til enkel fruktpuré eller hjemmelaget eple saus for protein og fotballøkning.

I India drikker nyfødte og barn som vanligvis drikker Lassi, en yoghurtdrikke blandet med frukt og krydder som kardemomme eller rosevann, sier Saini.

Karin Knight og Tina Ruggiero, Forfatter av boken Den beste hjemmelaget baby mat på planeten, anbefaler yoghurt for barn fordi det er rik på proteiner og inneholder kalsium, kalium, vitamin B-12 og magnesium. Knight er en «8217; sykepleier innspilt og Ruggiero er en registrert dietitian.

Banan yoghurt pudding oppskrift

En oppskrift som foreslås av paret er yummy i min mage banan yoghurt puddin & # 8216;. Å forberede, brune fra 2 til 4 spiseskjeer bananer i en panne med 1 teskje smør. Legg det til 2 ss hvit yoghurt. Bland blandingen, kul og tjen.

Svart bønne avokado yoghurt oppskrift

En annen tallerken å vurdere når et barn spiser blandede matvarer er svarte bønner med avokado og yoghurt. Oppskriften består av 1/4 kopp svarte bønner, 1/4 av avokado, 1/4 av hvit yoghurtkopp og 2 ts vegetabilsk olje. Legg til alle ingrediensene i en blender eller i en kjøkkenrobot og tjenere.

Når barnet har 1 år og mer, er en fin overraskelse den normale frossen eller frossen gresk yoghurt blandet eller krydret med frisk frukt som bananer, jordbær eller blåbær og servert i en vaffelkegle eller en vaffelskål.

Ta bort

Yoghurt er en sunn matbit for alle aldre. Når barnet ditt er stort nok til å begynne å spise faste matvarer, kan yoghurt inkorporeres i kostholdet hans.

Hvis du oppdager at barnet ditt viser tegn på laktoseintoleranse eller en allergisk reaksjon etter å ha spist yoghurt, kontakt barnelege.

Mekeisha Madden Toby er en journalist bosatt i Los Angeles. Han har raffinert sin kunst profesjonelt siden 1999, skriver også for Essence, MSN-TV, Detroit-nyhetene, mamma.Meg, folk magasin, CNN.Com, oss ukentlig, Seattle Times, San Francisco Chronicle og mer. Detroits mor, kone og mor har en grad i journalistikk på Wayne State University.