Barn kan ha sjokolade: hva foreldrene trenger å vite

Del på Pinterest

For det første året av datterens liv hadde jeg den stive regelen av søtsaker. Men dagen da babyen min ble 1 år, ga jeg opp. Jeg ga deg et stykke mørk sjokolade for å smake den morgenen.

Han fortalte ham og begynte umiddelbart å strekke sin klumpete hånd for å be om mer. C & # 8217; det var sjokolade spredt over hele munnen, et smil utbredt på ansiktet hans og en ny kjærlighet jeg visste at han ikke ville ha glemt snart.

Det var først etter at en venn fortalte meg: Du var ikke bekymret for at det kunne være allergisk?& # 8221; Jeg var baffle. Ærlig, trodde aldri kom til tankene. Jeg hadde aldri kjent noen som var allergisk sjokolade, og de fleste barna fikk en slags kake for deres første bursdag? Sikkert min var ikke den første som har en & # 8217; Introduksjon til sjokolade på denne dagen.

Men jeg burde vært mer forsiktig?

Allergi bekymringer

Det viser seg at Internett er fullt av forskjellige meninger om dette. C & # 8217; det var en gang, sjokoladen ble oppført som en mat å bekymre seg for barn. Allergiske reaksjoner er observert, og foreldrene ble advart om å fortsette med forsiktighet.

Men de siste årene har det blitt tydeligere enn mange av de mistenkelige reaksjonene var sannsynligvis resultatet av noe i sjokolade som valnøtter eller soya. Begge er inkludert i # 8217; FDA-listen over de første åtte matallergene. Sjokoladen selv er sjelden ansvarlig for allergiske reaksjoner.

Imidlertid er lesetiketter alltid viktig, så vel som å snakke med barnelege av tvil du kanskje har. Og hver gang du introduserer en ny mat til barnet ditt, bør du alltid være oppmerksom på symptomene på en allergisk reaksjon. Disse kan inkludere kutane utbrudd, mage eller kløe irritasjon.

I de mest alvorlige tilfellene, en «8217; matallergi kan oppblåses tungen eller halsen til et barn. I dette tilfellet bør du umiddelbart be om medisinsk hjelp.

Andre bekymringer

Allergier er ikke en stor bekymring når det gjelder sjokolade og barn, men C & # 8217, det er litt og # 8217; andre å bekymre seg for?

Foreldre bør vurdere næringsverdien av sjokolade. Moderering er grunnleggende med barn som ennå ikke spiser mye solid mat. Du vil ikke ha sjokolade (eller en annen form for godteri eller søt) noen gang bli en hovedkomponent i babyens daglige kosthold. For mye sukker kan bidra til fedme og diabetes, blant annet helseproblemer.

Som sjeldent bursdagsgave? Bare gjør det! Men på en typisk dag, ikke gjør sjokolade en vanlig del av barnets balansert diett.

Når du presenterer

Foreldre bør avstand innføringen av nye matvarer til barnet. På denne måten, hvis C & # 8217; Det er en reaksjon på noe nytt, det vil være ganske enkelt å forstå fra hva det kommer. De fleste eksperter foreslår ikke å introdusere desserter for barnets første liv. Du vil utvikle en smak for andre sunnere matvarer.

Men realistisk er det ingen spesifikke medisinske retningslinjer for å introdusere sjokolade til barnet ditt. Det er opp til foreldrenes skjønn etter at faste matvarer er startet. Men husk at sjokolade ofte inneholder noen av de åtte flotte allergenene som meieriprodukter du kanskje vil unngå for babyen din.

Kontakt din barnelege hvis du har spesifikke spørsmål eller tvil om den beste tiden å introdusere en ny mat til barnet ditt.

Melkesjokolade

Helsemessige fordelene med mørk sjokolade er nå kjent. Men også noen av helsemessige fordelene for hjertet, ikke alle sjokolade er opprettet på samme måte. En del av sjokoladen er jobbet og inneholder mer sukker enn du vil at barnet ditt skal ha. Vær oppmerksom på etikettene og levere bare sjokolade med moderering er nøkkelen.

Den mørke sjokolade har en tendens til å ha mindre melk sjokolade sukker, men ikke alle barn vil sette pris på den bitre smaken. Men hva med sjokolademelk, en av favorittene fra små barn og større barn? Det er hensiktsmessig for barn?

Svaret er ja og nei. Melk bør ikke innføres til barn under 1 år. Da, forutsatt at barnet ikke har noen allergiske melkeaksjoner, er sjokolademelk fint. Men husk at sjokolademelk inneholder mer sukker enn et enkelt glass hele melk. Igjen, moderat er nøkkelen.

Ideer for oppskrifter

En gang & # 8217; barnelege godkjenning for å introdusere sjokolade til barnet ditt, kan du spørre deg hvordan du skal tjene den.

Her er noen deilige og enkle sjokoladeoppskrifter å prøve. Du kan til og med få dem sammen på kjøkkenet.

  • Brownies av Katharine Hepburn nyte.com
  • Selvfølsom sjokoladepudding KIDSPOT.com
  • 5 minutter med sjokoladekake Netmums.com
  • Og hvis den sjokoladekake på 5 minutter virker overdreven innsats for en første bursdagsgave, kan jeg personlig attest det faktum at et stykke mørk sjokolade er et fantastisk alternativ.

    Del på Pinterest