Barn født 36 uker: Hva er risikoen?

Den gamle standarden for & # 8220; komplett term & # 8221;

En gang ble 37 uker ansett for barn i mors livmor. Dette betydde at leger trodde at de er tilstrekkelig utviklet for å bli gitt trygt.

Men legene har begynt å innse at noe etter for mange induksjoner har ført til komplikasjoner. Det viser seg at 37 uker ikke er den beste alderen for å få barn ut. Det er grunner til at en kvinnes kropp holder det barnet på lengre tid.

Advance Term vs. komplett term

For mange barn er født med komplikasjoner på 37 uker. Som et resultat, den American College of obstetrikere og gynekologer har endret sine offisielle retningslinjer.

Enhver graviditet på over 39 uker vurderes nå. Barn født fra 37 uker til 38 uker og seks dager betraktes som forskuddsperiode.

De nye retningslinjene har brakt flere barn til å bli lenger i # 8217; livmor. Men det kan være vanskelig å riste den gamle måten å tenke på at 37 uker er ok. Og i så fall, selv et barn på 36 uker burde være bra, høyre?

I mange tilfeller er svaret ja. Men det er noen ting du burde vite.

Fordi utløpsdatoen din kan bli utløpt

Det viser seg at en utløpsdato legen din ga deg, kan være ute av uken. Så hvis du vurderer det på 37 uker, kan du være gravid bare innen 36 uker.

Med mindre du har designet gjennom in vitro befruktning (IVF) og har ingen vitenskapelig bevis når du var gravid, er utløpsdatoen din sannsynligvis utløpt.

Selv for kvinner med vanlige sykluser, nøyaktig 28 dager, kan den nøyaktige tiden for befruktning og plante variere. Når du har sex, når ovuli og når du bekrefter systemet, er alle faktorene.

Av disse grunnene er det vanskelig å forutsi en presis utløpsdato. Så hver gang det ikke er nødvendig fra det medisinske synspunktet indusere arbeidskraft, er det viktig å la det starte alene.

Risiko for en 36 ukers levering

Det er bedre å la Travaglio fremgang naturlig. Men noen ganger blir barn født for tidlig. I tilfeller som involverer forhold som preeklampsi, kan tidlig levering også være det sikreste alternativet. Men det er fortsatt risiko for barn født før begrepet.

Ved 36 uker betraktes et barn premrende forsinket. Ifølge avisen Obstetrik og gynekologi, Sent prematerm nyfødte født mellom 34 og 36 uker representerer nesten tre fjerdedeler av alle forretninger og ca 8217; 8% av de totale fødslene i USA. Graden av barn født på dette stadiet økte med 25% siden 1990.

Ved 36 uker reduseres risikoen for helsekomplikasjoner betydelig. Risikoen er mye lavere av barn født selv om 35 uker. Men forsinket for tidlig barn er fortsatt i fare for:

  • Respiratorisk nødsyndrom (RDS)
  • sepsis
  • Ductio Arterios Perior (PDA)
  • gulsott
  • Lav vekt ved fødselen
  • Vanskelighetsgrad for å justere temperaturen
  • Utviklingsforsinkelser eller spesielle behov
  • død

På grunn av komplikasjonene kan det være nødvendig å bla gjennom de prematursomme spedbarnene sent i en Nei + Neonatal Intensive Care Unit (NICU) eller til og med rearmitting på sykehuset etter utslipp.

RDS er langt den største risikoen for barn født på 36 uker. Guttene ser ut til å ha flere problemer enn PreterMa forsinket jenter. Selv om bare om 5 prosent av barn født på 36 uker er innlagt i neonatal intensiv omsorg, nesten 30 prosent Opplev en viss grad av respiratorisk nød.

Spedbarnsdødelighet for barn på 36 uker, etter å ha tatt hensyn til barn med hjerteanomalier som ikke er oppdaget, var det rundt 0.8 prosent.

L & # 8217;

I de fleste tilfeller er levering til 36 uker ikke et valg. De fleste sent prestermfødte barn oppstår på grunn av for tidlig arbeid eller fordi vannet i en kvinne bryter snart. I disse situasjonene er det bedre å vite hvilke risikoer du kan møte babyen din og forberede en plan med legen din.

Hvis du vurderer frivillig tidlig induksjon, er historiens moral å holde det barnet der så lenge som mulig.